260 MILLIÁRDOS ADÓSSÁGALAP, DEVIZAHITELEK ÚJRASZÁMOLÁSA!

260 MILLIÁRDOS ADÓSSÁGALAP, DEVIZAHITELEK ÚJRASZÁMOLÁSA!

260 MILLIÁRDOS ADÓSSÁGALAP, DEVIZAHITELEK ÚJRASZÁMOLÁSA!

[good_old_share]


Egyre nagyobb a káosz az úgynevezett devizahitelek körül.

 

Ha az Európai Unió Bírósága úgy dönt, hogy az árfolyamveszteségből eredő veszteséget a bankoknak is vállalniuk kell, akkor akár több százezer "deviza"-károsult véglegesen fellélegezhet és megmenekülhet a végrehajtástól. Erről IDE KATTINTVA olvashatsz többet.

loading...Mindeközben a Pest Megyei Főügyészség megelégelte a bankok túlhatalmát és eljárási módszereit ezért a fogyasztók védelme érdekében beperelte a bankot. További részletek ITT olvashatóak.

A civilek sem tétlenkednek!

 

Dr. Kriston István Európajogi pénzügyi szakjogász felhívást intézett Orbán Viktorhoz, Kövér Lászlóhoz és Dr. Darák Péterhez, a Kúria elnökéhez, melyben kezdeményezi a "devizahitelezéssel" kapcsolatos Kúria bírói műhibás jogegységi határozatának felülvizsgálatát. A felhívást ITT olvashatod.

Nincs semmi baj, Orbán mindent tud!

 

Bár Orbán Viktor tisztában van azzal, hogy a bankok megtévesztették és becsapták a hitelkárosultakat, eddig mégsem tette meg a megfelelő lépéseket az ügy tisztességes megoldása érdekében.

A pártok is felismerték, hogy ez a helyzet tarthatatlan.Az ellenzéki párok közül most az LMP egy 260 milliárdos adósságalap bevezetését kezdeményezi, és a bankmentő forintosítási törvény bevezetésekor a bankok által készített elszámolások újraszámítását szorgalmazza.

Már az új parlamenti ciklusban az Országgyűlés elé vinné pártja azt a javaslatot, amely a többi közt a forintosítás újraszámolását írná elő, az ugyanis a kereskedelmi bankoknak kedvezett.

loading...

Újabb törvény elfogadását tartja szükségesnek az LMP a devizahitel-károsultak megsegítése érdekében, frakcióvezető-helyettesük szerint ugyanis az Orbán-kormány nem oldotta meg a problémát.

Schmuck Erzsébet pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: már az új parlamenti ciklusban, vagyis májusban vinné az Országgyűlés elé pártja azt a javaslatot, amely a többi közt a forintosítás újraszámolását írná elő, az ugyanis szerinte a kereskedelmi bankoknak kedvezett.Újra kell gondolni, hogy a hitelfelvevőkre milyen arányban terhelhető az árfolyamkockázat – tette hozzá, de szólt arról is: az új törvényben megtiltanák a faktorálást, vagyis az adósság továbbadását egy másik banknak.

 

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A jogszabály tartalmazná még az elsétálás jogát, azaz megszűnne az adóssága annak, aki elveszíti a lakását, amelyre a hitelt felvette. Az LMP fellépne a végrehajtások ellen is, és az adóskamara felállítását is szükségesnek tartja a párt az adósok hatékonyabb érdekképviselete érdekében.

A jogszabály egy 260 milliárd forintos "adósságalapot" is létrehozna – mutatott rá.

Schmuck Erzsébet kijelentette: több mint 100 ezer családnak továbbra is gondot okoz az egykor devizában felvett hitelének törlesztése, sokukat a kilakoltatás fenyegeti.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
JOGTALAN KÉSEDELMI KAMAT SZÁMÍTÁS - JOGALAP NÉLKÜLI GAZDAGODÁS.
JOGTALAN KÉSEDELMI KAMAT SZÁMÍTÁS – JOGALAP NÉLKÜLI GAZDAGODÁS.

JOGTALAN KÉSEDELMI KAMAT  SZÁMÍTÁS - JOGALAP NÉLKÜLI GAZDAGODÁS. [good_old_share] FAKTORCÉGEK, KÖVETELÉSVÁSÁRLÓK, BANKOK A MÁR FELMONDOTT ÉS FAKTORÁLT SZERZŐDÉSEK UTÁN JOGALAP...

DEVIZAHITEL, QUAESTOR: HOL A LÉ ?
DEVIZAHITEL, QUAESTOR: HOL A LÉ ?

DEVIZAHITEL, QUAESTOR: HOL A LÉ ? [good_old_share] - Ha a „deviza”-károsultak perekben akarták érvényesíteni a jogaikat akkor a FIDESZ-KDNP elvette...

Close