260 MILLIÁRDOS ADÓSSÁGALAP, DEVIZAHITELEK ÚJRASZÁMOLÁSA!

260 MILLIÁRDOS ADÓSSÁGALAP, DEVIZAHITELEK ÚJRASZÁMOLÁSA!

260 MILLIÁRDOS ADÓSSÁGALAP, DEVIZAHITELEK ÚJRASZÁMOLÁSA!

[good_old_share]


Egyre nagyobb a káosz az úgynevezett devizahitelek körül.

 

Ha az Európai Unió Bírósága úgy dönt, hogy az árfolyamveszteségből eredő veszteséget a bankoknak is vállalniuk kell, akkor akár több százezer "deviza"-károsult véglegesen fellélegezhet és megmenekülhet a végrehajtástól. Erről IDE KATTINTVA olvashatsz többet.Mindeközben a Pest Megyei Főügyészség megelégelte a bankok túlhatalmát és eljárási módszereit ezért a fogyasztók védelme érdekében beperelte a bankot. További részletek ITT olvashatóak.

A civilek sem tétlenkednek!

 

Dr. Kriston István Európajogi pénzügyi szakjogász felhívást intézett Orbán Viktorhoz, Kövér Lászlóhoz és Dr. Darák Péterhez, a Kúria elnökéhez, melyben kezdeményezi a "devizahitelezéssel" kapcsolatos Kúria bírói műhibás jogegységi határozatának felülvizsgálatát. A felhívást ITT olvashatod.

Nincs semmi baj, Orbán mindent tud!

 

Bár Orbán Viktor tisztában van azzal, hogy a bankok megtévesztették és becsapták a hitelkárosultakat, eddig mégsem tette meg a megfelelő lépéseket az ügy tisztességes megoldása érdekében.

A pártok is felismerték, hogy ez a helyzet tarthatatlan.Az ellenzéki párok közül most az LMP egy 260 milliárdos adósságalap bevezetését kezdeményezi, és a bankmentő forintosítási törvény bevezetésekor a bankok által készített elszámolások újraszámítását szorgalmazza.

Már az új parlamenti ciklusban az Országgyűlés elé vinné pártja azt a javaslatot, amely a többi közt a forintosítás újraszámolását írná elő, az ugyanis a kereskedelmi bankoknak kedvezett.

Újabb törvény elfogadását tartja szükségesnek az LMP a devizahitel-károsultak megsegítése érdekében, frakcióvezető-helyettesük szerint ugyanis az Orbán-kormány nem oldotta meg a problémát.

Schmuck Erzsébet pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: már az új parlamenti ciklusban, vagyis májusban vinné az Országgyűlés elé pártja azt a javaslatot, amely a többi közt a forintosítás újraszámolását írná elő, az ugyanis szerinte a kereskedelmi bankoknak kedvezett.Újra kell gondolni, hogy a hitelfelvevőkre milyen arányban terhelhető az árfolyamkockázat – tette hozzá, de szólt arról is: az új törvényben megtiltanák a faktorálást, vagyis az adósság továbbadását egy másik banknak.

 

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A jogszabály tartalmazná még az elsétálás jogát, azaz megszűnne az adóssága annak, aki elveszíti a lakását, amelyre a hitelt felvette. Az LMP fellépne a végrehajtások ellen is, és az adóskamara felállítását is szükségesnek tartja a párt az adósok hatékonyabb érdekképviselete érdekében.

A jogszabály egy 260 milliárd forintos "adósságalapot" is létrehozna – mutatott rá.

Schmuck Erzsébet kijelentette: több mint 100 ezer családnak továbbra is gondot okoz az egykor devizában felvett hitelének törlesztése, sokukat a kilakoltatás fenyegeti.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM