MÁRA MINDEN DEVIZAHITELES PROBLÉMA MEGOLDÓDOTT!

MÁRA MINDEN DEVIZAHITELES PROBLÉMA MEGOLDÓDOTT!

MÁRA MINDEN DEVIZAHITELES PROBLÉMA MEGOLDÓDOTT!

[good_old_share]


A múlté a devizahiteles probléma a Magyar Bankszövetség főtitkára szerint.A devizahitelesek döntő többségének az összes tartozással összefüggő problémája megoldódott, a végtörlesztéstől kezdve az árfolyamgáton át a forintosításig tartó folyamat lezárt egy korszakot – mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a keddi Népszavában megjelent interjúban.

loading...

Hozzátette: a devizahiteles ügyfeleknek több mint 90 százaléka összességében jobban járt, mint a forinthitelesek. Szakértői kalkulációk szerint – mondta – a tipikus devizahiteles ügyfél havi törlesztőrészlete a forintosítás hatására 15 ezer forinttal csökkent. Mára a lakossági devizahitelek lényegében eltűntek a piacról, a múltban felmerült kérdések jogilag szilárd válaszokat kaptak.

Adósságrendezési ügyek természetesen továbbra is vannak – jegyezte meg -, de nemcsak a bankoknál, hanem jellemzően a közszolgáltatóknál, az önkormányzatoknál. Már egyre kevesebb per van folyamatban, egyre kevesebb ügyvéd hajlandó szakmailag nehezen, jobbára sehogy sem indokolható nézeteket képviselni a főtitkár szerint. Ami pedig a nemzetközi jogi fórumok bekapcsolását illeti, reálisan ott sem várható a magyar megoldást felülíró állásfoglalás.Kovács Levente elmondta, Európában az a szokás, hogy nemzeti tulajdonban van a bankszektornak több mint a fele. Ma már Magyarországon is ez a helyzet. A magyar gazdasági szereplők úgy látják, hogy hosszú távon érdemes a bankszektorba beruházni.

Egy hozzászóló véleménye:

 

Attól hogy Kovács Leventét ökörnek hívjuk, attól még Kovács Levente marad. A deviza hitelek megszüntetésének vélelme nem más, mint amikor egy hibás terméket átfestenek, egyben átneveznek, azonban kijavítás nélkül továbbra is a polcon hagyják.

Kívánom, hogy Kovács Leventének legyen olyan betegsége, amitől sír a fájdalomtól, majd az orvosa keresztelje át a diagnózist és közölje vele, hogy a korábbi betegsége már megszünt, a fájdalmát pedig nézze érzéketlenül.

loading...

loading…


A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A BANK A KÖVETELÉSE NAGY RÉSZÉT ELENGEDI - EGYEZSÉG A BANKKAL.
A BANK A KÖVETELÉSE NAGY RÉSZÉT ELENGEDI – EGYEZSÉG A BANKKAL.

A BANK A KÖVETELÉSE NAGY RÉSZÉT ELENGEDI - EGYEZSÉG A BANKKAL. [good_old_share] László Szabó (Kártérítési ügyvéd) Javaslat pereskedő devizahiteleseknek:  ...

ÁRVEREZIK AZ ÉNEKESNŐ HÁZÁT IS! KÉTSÉGBEESETTEN KÉR SEGÍTSÉGET.
ÁRVEREZIK AZ ÉNEKESNŐ HÁZÁT IS! KÉTSÉGBEESETTEN KÉR SEGÍTSÉGET.

ÁRVEREZIK AZ ÉNEKESNŐ HÁZÁT IS! KÉTSÉGBEESETTEN KÉR SEGÍTSÉGET. [good_old_share] Teljesen összetört, elárverezik a házát – A Neoton Família énekesnője kétségbeesetten...

Close