MINDENKI BIZAKODÓ – AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG MEGHOZTA DÖNTÉSÉT!

MINDENKI BIZAKODÓ - AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG MEGHOZTA DÖNTÉSÉT!

MINDENKI BIZAKODÓ – AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG MEGHOZTA DÖNTÉSÉT!

[good_old_share]


Bárdos és Némethi Ügyvédi Együttműködés a Devizaadósokért. –

 

T. Devizaadósok!

loading...

Megtörtént a tárgyalás, május 3-án lesz meg a főtanácsnoki állásfoglalás, aztán hoz a bíróság ítéletet. A magyar adósokat képviselő dr. Dantesz Péter ügyvéd kolléga jelezte, hogy várhatóan ez már csak ősszel születik meg, mindenki bizakodó. – Bárdos és Némethi Ügyvédi Együttműködés a Devizaadósokért.

Rövid összefoglaló:"A fogyasztókkal kötött szerződésekben alkalmazott tisztességtelen feltételekről szóló, 1993. április 5‑i 93/13/EGK tanácsi irányelv 4. cikkének (2) bekezdését és 5. cikkét akként kell értelmezni, hogy a fogyasztó és a pénzügyi intézmény által valamely tagállamban megkötött kölcsönszerződésben foglalt feltételek akkor felelnek meg annak a követelménynek, amely szerint a szerződési feltételeket a fenti rendelkezések értelmében világosan és érthetően kell megfogalmazni, ha az e fogyasztó rendelkezésére bocsátandó, kirovó pénznemként devizában kifejezett, a lerovó pénznemhez képest meghatározott pénzösszeg világosan feltüntetésre kerül.

Amennyiben ezen összeg meghatározása a folyósítás időpontjában érvényes árfolyamtól függ, az említett követelmény előírja, hogy a ténylegesen kölcsönadott összeg számítási módszerei, valamint az alkalmazandó árfolyam átlátható legyen, vagyis a szokásosan tájékozott, észszerűen figyelmes és körültekintő átlagos fogyasztó pontos és érthető szempontok alapján értékelhesse az e szerződésből eredően őt érintő gazdasági következményeket, köztük különösen a kölcsönének teljes költségét.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/A 93/13 irányelv 6. cikkének (1) bekezdését akként kell értelmezni, hogy amennyiben valamely nemzeti bíróság megállapítja a fogyasztó és a pénzügyi intézmény által megkötött kölcsönszerződésben foglalt, az alapeljárásban vizsgáltakhoz hasonló feltételek tisztességtelen jellegét, e rendelkezéssel nem ellentétes, ha e bíróság e szerződést teljes egészében érvénytelennek nyilvánítja, amennyiben e szerződés e feltételek kihagyásával nem teljesíthető."

A teljes anyag IDE KATTINTVA olvasható.

[good_old_share]

loading...
loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MÁRCIUS 11 "DEVIZA"-KÁROSULTAK PROGRAMJA.
MÁRCIUS 11 “DEVIZA”-KÁROSULTAK PROGRAMJA.

MÁRCIUS 11 "DEVIZA"-KÁROSULTAK PROGRAMJA. [good_old_share] A tüntetés tervezett menetrendje:   13 órától gyülekezés a Szabadság téren az Október 6. utca...

DR. KRISTON: DEVIZAHITEL-BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÁS ÚTJÁN NEM ÉRVÉNYESÍTHETŐ KÖVETELÉS.
DR. KRISTON: DEVIZAHITEL-BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÁS ÚTJÁN NEM ÉRVÉNYESÍTHETŐ KÖVETELÉS.

DR. KRISTON: DEVIZAHITEL-BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÁS ÚTJÁN NEM ÉRVÉNYESÍTHETŐ KÖVETELÉS. [good_old_share] - kérem megosztani -  FÜGGETLEN BÍRÁK HOL VAGYTOK (?)   DEVIZAJOG...

Close