MINDEN BANKI ÜGYFÉL ÉRINTETT

MINDEN BANKI ÜGYFÉL ÉRINTETT.

Erről is döntött az unió – minden banki ügyfél érintett

Aki az Európai Unióban él, bárhol nyithat majd bankszámlát, és a bankoknak egységesíteniük kell a díjakat.

A Privátbankár beszámolt arról, hogy nagy lépést tett ma az Európai Parlament a bankunió irányába: elfogadta a bankmentés új szabályait.

loading...


A pénzintézetekkel összefüggésben az Európai Parlament kedden arról is szavazott, hogy a jövőben mindenkinek, aki az Európai Unióban él, jogában áll majd, hogy bankszámlát nyisson, és ezt sem lakhely, sem állampolgárság alapján nem lehet majd senkitől megtagadni, a bankok mindössze azt kérhetik számon valakin, hogy miért akar pont abban az országban számlát nyitni.

A jogszabály emellett azt is előírná, hogy az alapvető fizetési számlákkal járó költségeket uniós szinten egységesíteni kell, hogy összehasonlíthatóak legyenek egymással, valamint a bankoknak tájékoztatniuk kell ügyfeleiket, hogy ilyen szolgáltatást is kínálnak. Ezt a jogszabályt még a tanácsnak is formálisan el kell fogadnia, majd a tagállamoknak két évük lesz, hogy átültessék a szabályozást saját jogrendjükbe.


PrivátBankár

loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
SZERZŐDÉSSEMMISSÉG FIZETÉSKÉPTELENSÉG MIATT.
SZERZŐDÉSSEMMISSÉG FIZETÉSKÉPTELENSÉG MIATT

Szerződéssemmisség fizetésképtelenség miatt Alább közzétesszük Egyed István jogi segédanyagát azok számára, akik képtelenné váltak a szerződésben foglaltak teljesítésére, és el...

NEHOGY BEFIZESSE EZT A PÉNZT!
NEHOGY BEFIZESSE EZT A PÉNZT!

Állami intézménynek adja ki magát a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet, és így kér pénzt a cégektől. Olvasónk írta, hogy jött...

Close