SZERINTETEK MEGÚSSZÁK A BANKOK? MIÉRT NEM HÁRÍTHATÓ AZ ÜGYFÉLRE AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT?

SZERINTETEK MEGÚSSZÁK A BANKOK? MIÉRT NEM HÁRÍTHATÓ AZ ÜGYFÉLRE AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT?

SZERINTETEK MEGÚSSZÁK A BANKOK? MIÉRT NEM HÁRÍTHATÓ AZ ÜGYFÉLRE AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT?

[good_old_share]

Járvás Éva- Az ördög a részletekben van

 

Csak azoknak akiket érdekel, hogy miből urizál Matolcsy.

A kormány a magánjogi Bankszövetséggel dokumentáltan lepaktált és a Bankszövetség utasítására hozott egy törvényt a magyar lakosság ellen, ami forintosítási törvény néven híresült el. Ez a törvény bűncselekményt legalizál, ennél fogva érvénytelen.
Azért, hogy mégis érvényesíteni tudják, ezért a Bankszövetség bíróságokat is kézben tartja Wellman György Kúria Polgári Kollégiumának vezetője személyében, továbbá azért kap Polt Péter felesége a fogyasztóvédelmet NEM ellátó MNB-től havonta 5 millió forintot, hogy Polt Péter legfőbb ügyész akadályozzon meg minden nyomozást az orbitális csalás és sikkasztást illetően.Csakhogy addig jár a kórsó a kútra…….. ismeritek. Szóval ez a fagyi nagyon vissza fog nyalni.

Miért nem háríthatja a bank az ügyfélre a külföldi deviza árfolyamkockázatát deviza nyilvántartású forint kölcsön esetén?

Ennek több oka is van. A tisztánlátás végett két részre kell tagolni a kölcsönnyújtás folyamatát. Nagyon fontos a két rész különválasztása, mert a bankok szeretik ezt egyként feltüntetni.

I.Bank forrásának biztosítása

Ehhez ugyebár az ügyfélnek semmi köze. A bankok is ezt állítják, amikor a devizaforrást számonkérik rajtuk. A bank pénzteremtési folyamatához az ügyfélnek SEMMI köze, így annak kockázatát sem válallhatja. Bármit is tesz a bank ahhoz, hogy a pénzteremtéséhez, azaz a hitelezéshez forrást biztosítson, azt saját kockázatára teszi.

A tartalékráta (mennyi is most? 2 %!?) éppen elég lehetőség nekik a hatalmas haszonra. Ez azt jelenti,hogy egy 10 milliós kihelyzett kölcsönnel 500 millió számlapénzt teremt a bank.A forrásteremtés felmért költségeit, a kockázatot is a hitel, kölcsön kamatában számíhatja fel a bank az ügyfél felé.

A bankok Carry Trade – devizacsere az anyabankkal – ügyletekkel biztosították a forrást a deviza (Chf, Yen) nyilvántartású kölcsönökhöz, s ennek az ügyletnek a kockázata kizárólag a bankot terheli. Ügyfélre át nem terhelhető.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

II. Forint kölcsön nyújtása devizában nyilvántartva.

1. A nyilvántartás nem kölcsön. A nyilvántartásért a bank nem számíthat fel kamatot, nyilvántartást törleszteni nem követelhet. Még a kezelési költség is megkérdőjelezhető, mivel a nyilvántartást nem a szerződésnek megfelelően vezette. A nyilvántartást a szerződésben foglaltaktól eltérően vezette, nem a kölcsönt tartotta nyilván külföldi devizában, hanem carry trade ügyletből származó kockázatát akarta áthárítani ügyfélre.

A nyilvántartást meghamisította. Úgy tett, mintha a kölcsön nyújtásához (a bank pénzteremtéséhez) a forrást az ügyfél biztosította volna.
Ez azért sem lehetséges, mert az ügyfélnek nincs törvényi joga pénz kibocsájtáshoz.

2. Senkinek a szerződése nem szól arról, hogy a saját kölcsönéhez a forrást neki kell előteremteni. A bank nem hivatkozhat értékállósági kikötésre, mivel az a kölcsön nyújtásakor törvényi ellentmondásba ütközik. Értékállósági kikötést a kölcsöntőkére nem lehet alkalmazni. Banknak minden várható hasznát és kockázatát a kamatban kell érvényesítenie.

3. A bank nem adta át ügyfélnek a "külföldi devizában nyilvántartott kölcsön" termékleírását, melyből kiderülhetett volna a fenti turpisság, azaz az, hogy ezt a terméket a bank a törvények megkerülésével vagy akár felülírásával saját hasznára úgy hozta létre, hogy a kölcsönt soha ne lehessen kifizetni, mert a törlelsztések ellenére a kölcsöntőke emelkedik és az ügyfél gyakorlatilag egy örökös kamatfizetésben van. A tájékoztatás hamis és félrevezető volt.Ezeket a részleteket az eddig össztákolt PJE-k nem érintik.

Abszurdisztán:
Ha logikailag sorra vesszük a történéseket, akkor fel is jelenthetném magam, hogy akaratomon és tudtomon kívül számlapénzt hamisítottam, amit a bank elsikkasztott tőlem, hogy aztán kölcsön adja nekem.

Ez a jelen valóság. Ebből urizál Matolcsy, és tudd, hogy az általa szórt milliárdok csak a baksis, amit azért kapott, hogy a forint ellen spekuláljon és a fogyasztóvédelmet megsemmisítse. Na de hamarosan leáldozik a csillaga, mert jön az elszámolás ideje.

Tehát Matolcsy nem közpénzeket szór, hanem a magyar lakosságtól ellopott pénzt költi. Közpénzeket annyiban érinti az ügy, hogy a kormány a sportegyesületek és az önkormányzatok ilyen hiteleit átvállalta. Így bizony azokat is jelentősen meglopták, akik nem is vettek fel kölcsönt és azt hiszik, hogy megúszták. -Járvás Éva

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM