SZERINTETEK MEGÚSSZÁK A BANKOK? MIÉRT NEM HÁRÍTHATÓ AZ ÜGYFÉLRE AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT?

SZERINTETEK MEGÚSSZÁK A BANKOK? MIÉRT NEM HÁRÍTHATÓ AZ ÜGYFÉLRE AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT?

SZERINTETEK MEGÚSSZÁK A BANKOK? MIÉRT NEM HÁRÍTHATÓ AZ ÜGYFÉLRE AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT?

[good_old_share]

Járvás Éva- Az ördög a részletekben van

 

Csak azoknak akiket érdekel, hogy miből urizál Matolcsy.

loading...

A kormány a magánjogi Bankszövetséggel dokumentáltan lepaktált és a Bankszövetség utasítására hozott egy törvényt a magyar lakosság ellen, ami forintosítási törvény néven híresült el. Ez a törvény bűncselekményt legalizál, ennél fogva érvénytelen.
Azért, hogy mégis érvényesíteni tudják, ezért a Bankszövetség bíróságokat is kézben tartja Wellman György Kúria Polgári Kollégiumának vezetője személyében, továbbá azért kap Polt Péter felesége a fogyasztóvédelmet NEM ellátó MNB-től havonta 5 millió forintot, hogy Polt Péter legfőbb ügyész akadályozzon meg minden nyomozást az orbitális csalás és sikkasztást illetően.Csakhogy addig jár a kórsó a kútra…….. ismeritek. Szóval ez a fagyi nagyon vissza fog nyalni.

Miért nem háríthatja a bank az ügyfélre a külföldi deviza árfolyamkockázatát deviza nyilvántartású forint kölcsön esetén?

Ennek több oka is van. A tisztánlátás végett két részre kell tagolni a kölcsönnyújtás folyamatát. Nagyon fontos a két rész különválasztása, mert a bankok szeretik ezt egyként feltüntetni.

loading...

I.Bank forrásának biztosítása

Ehhez ugyebár az ügyfélnek semmi köze. A bankok is ezt állítják, amikor a devizaforrást számonkérik rajtuk. A bank pénzteremtési folyamatához az ügyfélnek SEMMI köze, így annak kockázatát sem válallhatja. Bármit is tesz a bank ahhoz, hogy a pénzteremtéséhez, azaz a hitelezéshez forrást biztosítson, azt saját kockázatára teszi.

A tartalékráta (mennyi is most? 2 %!?) éppen elég lehetőség nekik a hatalmas haszonra. Ez azt jelenti,hogy egy 10 milliós kihelyzett kölcsönnel 500 millió számlapénzt teremt a bank.A forrásteremtés felmért költségeit, a kockázatot is a hitel, kölcsön kamatában számíhatja fel a bank az ügyfél felé.

A bankok Carry Trade – devizacsere az anyabankkal – ügyletekkel biztosították a forrást a deviza (Chf, Yen) nyilvántartású kölcsönökhöz, s ennek az ügyletnek a kockázata kizárólag a bankot terheli. Ügyfélre át nem terhelhető.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

II. Forint kölcsön nyújtása devizában nyilvántartva.

1. A nyilvántartás nem kölcsön. A nyilvántartásért a bank nem számíthat fel kamatot, nyilvántartást törleszteni nem követelhet. Még a kezelési költség is megkérdőjelezhető, mivel a nyilvántartást nem a szerződésnek megfelelően vezette. A nyilvántartást a szerződésben foglaltaktól eltérően vezette, nem a kölcsönt tartotta nyilván külföldi devizában, hanem carry trade ügyletből származó kockázatát akarta áthárítani ügyfélre.

A nyilvántartást meghamisította. Úgy tett, mintha a kölcsön nyújtásához (a bank pénzteremtéséhez) a forrást az ügyfél biztosította volna.
Ez azért sem lehetséges, mert az ügyfélnek nincs törvényi joga pénz kibocsájtáshoz.

2. Senkinek a szerződése nem szól arról, hogy a saját kölcsönéhez a forrást neki kell előteremteni. A bank nem hivatkozhat értékállósági kikötésre, mivel az a kölcsön nyújtásakor törvényi ellentmondásba ütközik. Értékállósági kikötést a kölcsöntőkére nem lehet alkalmazni. Banknak minden várható hasznát és kockázatát a kamatban kell érvényesítenie.

3. A bank nem adta át ügyfélnek a "külföldi devizában nyilvántartott kölcsön" termékleírását, melyből kiderülhetett volna a fenti turpisság, azaz az, hogy ezt a terméket a bank a törvények megkerülésével vagy akár felülírásával saját hasznára úgy hozta létre, hogy a kölcsönt soha ne lehessen kifizetni, mert a törlelsztések ellenére a kölcsöntőke emelkedik és az ügyfél gyakorlatilag egy örökös kamatfizetésben van. A tájékoztatás hamis és félrevezető volt.Ezeket a részleteket az eddig össztákolt PJE-k nem érintik.

Abszurdisztán:
Ha logikailag sorra vesszük a történéseket, akkor fel is jelenthetném magam, hogy akaratomon és tudtomon kívül számlapénzt hamisítottam, amit a bank elsikkasztott tőlem, hogy aztán kölcsön adja nekem.

Ez a jelen valóság. Ebből urizál Matolcsy, és tudd, hogy az általa szórt milliárdok csak a baksis, amit azért kapott, hogy a forint ellen spekuláljon és a fogyasztóvédelmet megsemmisítse. Na de hamarosan leáldozik a csillaga, mert jön az elszámolás ideje.

Tehát Matolcsy nem közpénzeket szór, hanem a magyar lakosságtól ellopott pénzt költi. Közpénzeket annyiban érinti az ügy, hogy a kormány a sportegyesületek és az önkormányzatok ilyen hiteleit átvállalta. Így bizony azokat is jelentősen meglopták, akik nem is vettek fel kölcsönt és azt hiszik, hogy megúszták. -Járvás Éva

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A TÜNTETÉS.
A TÜNTETÉS

A TÜNTETÉS [good_old_share] Bertha Szilvia Zsuzsanna, beszéde a mai, Kúria előtti, Wellmann bank lobbista bíró ellenes megmozduláson.   Bár láthatóan...

A BANKSZÖVETSÉG FÉLPÁLYÁS LETÁMADÁSA.
A BANKSZÖVETSÉG FÉLPÁLYÁS LETÁMADÁSA

A BANKSZÖVETSÉG FÉLPÁLYÁS LETÁMADÁSA [good_old_share] Vannak, akik tárgyalnak és egyezkednek a kifosztókkal, miközben a kifosztottaknak megmentést, és tisztességes elszámolást ígérnek....

Close