Mi már fizettünk eleget! Nem akarjuk tovább eltartani a faktoring cégeket, a közjegyzőket, végrehajtókat, elég volt!

Mi már fizettünk eleget! Nem akarjuk tovább eltartani a faktoring cégeket, a közjegyzőket, végrehajtókat, elég volt!

Kiskapuk nélküli törvényeket a jogtalan végrehajtások ellen!

A Nemzeti Realista Köztársasági Párt közleménye, melyet szerkesztőségünkhöz emailben juttattak el:

Magyarországon a devizások, lakáshitelesek mellett az állampolgárok széles köre érintett különböző behajtási ügyekben.

A 2012. január 1-én hatályba lépett, új adatvédelmi törvény számos változást hozott, mégis, az összehasonlításból kiderül, hogy nem sok minden változott. Továbbra is akkor kezelhető személyes adat, ha azt a törvény közérdekből elrendeli, vagy az érintett beleegyezik az adatkezelésbe.

Több szakértő véleménye szerint, amennyiben tartozás van valamilyen szolgáltató illetve bank felé, és már egy idő eltelt nem fizetéssel, – a szolgáltató illetve bank kiadja harmadik félnek a személyes adatokat, – behajtás jogcímén. Ezzel azonban, súlyos bűncselekményt követnek el!

A személyes adatkezelésről szóló törvény szerint nem adható ki személyes adat harmadik félnek, – csak abban az esetben, ha az adóst erről levélben tájékoztatják, és beleegyezését megkapják. – A törvény 6. §.-nak 8. pontja szerint, azonban: … „(8) Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.” 

A szolgáltató, illetve bank nem jogosult a követelésének eladására, mert az adós a szolgáltatóval, illetve bankkal kötött szerződést és nem a faktoring céggel.

A szolgáltatók és a faktoring cégek egy huszárvágással "törvényesítették" ezt a problémát és a faktoring cégeket "kedvezményezett" -ként jelölve zavartalanul adják-veszik adatainkat, "tartozásainkat".

Így fordulhat elő hogy a "kedvezményezettek" a megszerzett adataink birtokában x összeg megfizetése mellett közjegyzők által érvényesíteni tudják követeléseiket, a független bírósági végrehajtók pedig lyen-olyan költségekkel megnövelve behajtják azokat. Mivel ezek a faktoting cégek egymás között is adják- veszik a sok esetben eleve elévült "tartozásainkat", gyakran előfordul az is, hogy azokat több példányban is behajtják az adóson.

Számtalan esetben a végrehajtó ráterheli a "tartozást" az adós ingatlanára, munkáltatói letiltást kezdeményez és még az adós  bankszámlájáról is leveszi a tartozást – egy időben.

A kisemmizett adós pedig tehet panaszt, bejelentést, feljelentést, ha maradt rá még pénze és idegzete.

Mi nem panaszt akarunk tenni. 

Nem akarunk bejelenteni, sem feljelenteni.

Egyértelmű, kiskapuk nélküli törvényeket akarunk!

Elég volt a népnyúzó hiénákból!

Nem akarjuk tovább eltartani a faktoring cégeket, a közjegyzőket, végrehajtókat, elég volt!

Követeljük hogy a Kormány álljon ki végre az állampolgárai jogai mellett és tartassa be a már meglevő törvényeit!

Mi már fizettünk eleget!

A jelenlegi törvények fél törvények,  kijátszhatóak, visszaélésekre lehetőséget adóak.

Követeljük hogy a Kormány egyértelmű törvényekbe foglalja a következőket;

1.  Sem bank, sem más szolgáltató ne adhassa ki az adatainkat sem kedvezményezett megjelölésével, sem más módon senkinek sem!

2. Sem bank, sem más szolgáltató ne ruházhasson át semilyen tartozást sem kedvezményezett jogcímen, sem más formában senkinek sem!

3. Kedvezményezettként megszerzett tartozásokat ne érvényesíthessen sem faktoring, sem más Zrt, Bt, sem más bejegyzett cég, szervezet, vagy magánszemély!

4. Csak és kizárólag az a bank, vagy szolgáltató kezdeményezhessen végrehajtást ahol a tartozás fenn áll, kizárólag az egyes tartozás forma elévülési idelyén belül!

5. Mindennemű tartozás a közjegyzők mellőzésével és  kizárólag bírósági úton legyen érvényesíthető!

6. Követeljük hogy a Kormány szabályozza egyértelmű törvényben a bankok, szolgáltatók büntetésének mértékét ha azok  nem a törvények szerint járnak el! Nemzeti Realista Köztársasági Párt. << Ez a közlemény Nemzeti Realista Köztársasági Párt közleménye, melyet szerkesztőségünkhöz emailben juttattak el >>Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM