KIK NYERÉSZKEDNEK A „DEVIZAHITELESEK” KÁRÁN?

KIK NYERÉSZKEDNEK A „DEVIZAHITELESEK” KÁRÁN?

Kik nyerészkednek a „devizahiteleseken”? A vita erről folyik, de a lényegi kérdésről szó sem esik.

A politikusok közül egy sem, és a gazdasági szakemberek közül is csak rendkívül kevesen merik kimondani a „devizahitel” probléma valódi okát. Nevezetesen, hogy a devizahitel néven elhíresült „termék”, annak pénzügyi tulajdonságai alapján sem jogi, sem pedig gazdasági értelemben nem tekinthető hitelnek, és kölcsönnek sem. Ez a pénzügyi termék valójában vegyes befektetési ügylet, melyet a bankok más néven, az „adósokat” megtévesztve hoztak hazánkban forgalomba.Természetesen sem a termék sajátosságaira, sem pedig annak valódi veszélyére nem hívták fel a becsapott emberek figyelmét. Most pedig a politika a bankokkal karöltve mindent elkövet, hogy az átvert emberek ezt ne tudják meg, másként szólva: ne láthassák a fától az erdőt. Pedig itt kell keresni a probléma valódi gyökerét.Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM