Bankárok és politikusok! A lakhatás alapvető emberi jog!

Bankárok és politikusok! A lakhatás alapvető emberi jog!

Bankárok és politikusok! A lakhatás alapvető emberi jog!

„…a Charta valójában az emberi jogok és a lakhatási jogok védelmét nyújtja az EU polgárai számára, mégis az emberek többsége nem ismeri annak létezését és potenciális hatalmát….”


 

A lakhatás fogalmának az emberi jogoktól a globalizált árucikkekké történő átalakulása kérdéseket vet fel a magántőke-társaságoknak az állami lakhatási prioritásokra gyakorolt hatásáról.

A bérlőkkel szembeni állami kötelezettségeket – lakáshoz fűződő jogukat mint emberi jogokat – egyre nehezebben hajtják végre, mivel a jogalkotók megpróbálják lépést tartani a gyors változási ütemmel.Egyszerűen fogalmazva: A lakhatás az emberi jog. A megfelelő lakhatáshoz való jogot az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata rögzíti.

Az Európai Unióban van egy értékes, de kihasználatlan alapokmány, amely a háztulajdonosok és a bérlők (emberek) alapvető jogait rögzíti.

Ez az okmány az emberi élet védelmét szolgálja.

Az Európai Unió Alapjogi Chartája csendesen, 10 évvel ezelőtt lett a Lisszaboni Szerződés révén törvény, és kimondja : „A társadalmi kirekesztés és a szegénység leküzdése érdekében az Unió elismeri és tiszteletben tartja a szociális és lakhatási támogatásokhoz való jogot annak érdekében, hogy biztosítsa a megfelelő létezést mindazok számára, akiknek nincs elegendő anyagi forrása. ”

Az EU intézményeinek és a tagállamoknak tiszteletben kell tartaniuk és elő kell mozdítaniuk a Charta-t az uniós jog végrehajtása során. tehát a Charta valójában az emberi jogok és a lakhatási jogok védelmét nyújtja az EU polgárai számára, mégis az emberek többsége nem ismeri annak létezését és potenciális hatalmát.

Az uniós intézmények elutasították a Charta jogainak tiszteletben tartását. A pénzügyi válság után létrehozott EU pénzügyi keretszabályozása valójában egyáltalán nem foglalja magában az uniós polgárok számára a Charta jogainak védelmét. Ennek több mint 500 millió emberre van kihatása.

loading...

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A polgároknak a Charta szerinti védelemhez való jogáról való tájékoztatásának hiánya valós következményekkel jár.
A Nemzeti Egyetem, Galway (a Nyílt Társadalom Alapítványa által társfinanszírozott) 2018. évi tanulmánya [PDF] kimutatta, hogy a jelzálog-birtoklási ügyek 70% -ának nem volt jogi képviselete annak ellenére, hogy eseteket közvetlenül az Európai Központi Bank felügyelete alatt tartották.
(Szerk: Hazánkban Orbán Viktor az EBRD-vel kötötte meg a paktumát, amelynek az átvert „deviza”-hitelesek isszák a levét!)

A hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való jog – a Charta alapvető emberi joga. Az Európai Központi Banknak mint uniós intézménynek biztosítania kell, hogy minden eljárása összhangban álljon a Charta összes követelményével.

Az új Európai Parlament tagjainak számon kell kérniük, hogy a Charta miért nem része az EU gazdasági és pénzügyi irányítási rendszerének. Tóth Éva.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...