Bankárok és politikusok! A lakhatás alapvető emberi jog!

Bankárok és politikusok! A lakhatás alapvető emberi jog!

Bankárok és politikusok! A lakhatás alapvető emberi jog!

„…a Charta valójában az emberi jogok és a lakhatási jogok védelmét nyújtja az EU polgárai számára, mégis az emberek többsége nem ismeri annak létezését és potenciális hatalmát….”


 

A lakhatás fogalmának az emberi jogoktól a globalizált árucikkekké történő átalakulása kérdéseket vet fel a magántőke-társaságoknak az állami lakhatási prioritásokra gyakorolt hatásáról.

A bérlőkkel szembeni állami kötelezettségeket – lakáshoz fűződő jogukat mint emberi jogokat – egyre nehezebben hajtják végre, mivel a jogalkotók megpróbálják lépést tartani a gyors változási ütemmel.Egyszerűen fogalmazva: A lakhatás az emberi jog. A megfelelő lakhatáshoz való jogot az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata rögzíti.

Az Európai Unióban van egy értékes, de kihasználatlan alapokmány, amely a háztulajdonosok és a bérlők (emberek) alapvető jogait rögzíti.

Ez az okmány az emberi élet védelmét szolgálja.

Az Európai Unió Alapjogi Chartája csendesen, 10 évvel ezelőtt lett a Lisszaboni Szerződés révén törvény, és kimondja : „A társadalmi kirekesztés és a szegénység leküzdése érdekében az Unió elismeri és tiszteletben tartja a szociális és lakhatási támogatásokhoz való jogot annak érdekében, hogy biztosítsa a megfelelő létezést mindazok számára, akiknek nincs elegendő anyagi forrása. ”

Az EU intézményeinek és a tagállamoknak tiszteletben kell tartaniuk és elő kell mozdítaniuk a Charta-t az uniós jog végrehajtása során. tehát a Charta valójában az emberi jogok és a lakhatási jogok védelmét nyújtja az EU polgárai számára, mégis az emberek többsége nem ismeri annak létezését és potenciális hatalmát.

Az uniós intézmények elutasították a Charta jogainak tiszteletben tartását. A pénzügyi válság után létrehozott EU pénzügyi keretszabályozása valójában egyáltalán nem foglalja magában az uniós polgárok számára a Charta jogainak védelmét. Ennek több mint 500 millió emberre van kihatása.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A polgároknak a Charta szerinti védelemhez való jogáról való tájékoztatásának hiánya valós következményekkel jár.
A Nemzeti Egyetem, Galway (a Nyílt Társadalom Alapítványa által társfinanszírozott) 2018. évi tanulmánya [PDF] kimutatta, hogy a jelzálog-birtoklási ügyek 70% -ának nem volt jogi képviselete annak ellenére, hogy eseteket közvetlenül az Európai Központi Bank felügyelete alatt tartották.
(Szerk: Hazánkban Orbán Viktor az EBRD-vel kötötte meg a paktumát, amelynek az átvert „deviza”-hitelesek isszák a levét!)

A hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való jog – a Charta alapvető emberi joga. Az Európai Központi Banknak mint uniós intézménynek biztosítania kell, hogy minden eljárása összhangban álljon a Charta összes követelményével.

Az új Európai Parlament tagjainak számon kell kérniük, hogy a Charta miért nem része az EU gazdasági és pénzügyi irányítási rendszerének. Tóth Éva.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM