FIGYELEM! EU-ELLENES A FORINTOSÍTÁS!

FIGYELEM! EU-ELLENES A FORINTOSÍTÁS!

FIGYELEM! EU-ELLENES A FORINTOSÍTÁS!

Nagy Éva- Hiteltársulás: Schiffer András, az LMP társelnöke nagyon jó üzenetet küldött nekünk: 

"az Európai Központi Bank és az unió előírásai sem teszik lehetővé, hogy a jegybank fiktív árfolyamon folytasson devizaügyleteket ."

FIGYELEM! Ezek szerint EU-ellenes a kormány forintosításra vonatkozó tervezete.
Ez azt jelenti, hogy az MNB köteles historikus árfolyamon adni a bankoknak a devizát azzal, hogy ezen az árfolyamon történjen meg a forintosítás.

Ezzel lehetővé válik akár a 200-210 Ft/CHF-árfolyam elérése, ami a tisztességtelen elemek visszatérítésén keresztül kvázi egy nettó 180-185 Ft/CHF-átváltást valószínűsíthet!
Elég volt a fiktív árfolyamokból!

loading...Nem elég, hogy banki spekulációval létrehozott fiktív árfolyamokon történt az átszámítás matematikai műveletekkel, most a kormányzat egy újabb fiktív árfolyamot akar kötelezővé tenni a devizahitelesek számára akkor, amikor ezen devizákat az MNB 150-190 Ft/CHF-árfolyamon szerezte be, és most az piaci és az eredeti árfolyam különbségét nem a devizahiteles probléma megoldására akarják felhasználni, hanem nyerészkedésre!!!

Devizahitelek – KEDDEN LENNE DÖNTÉS

Az LMP elhalasztaná a forintosítási javaslat zárószavazását

Az LMP azt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés halassza el a devizahitelek forintosításáról szóló törvényjavaslat keddi zárószavazását, mert szerintük több fontos kérdés még nem tisztázott az átváltással kapcsolatban.

Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke hétfői sajtótájékoztatóján kérdésként vetette fel, hogy valóban 25 százalékkal csökkennek-e az adósok törlesztőrészletei; szerinte ugyanis nem tudható, hogy a kormányzat mire alapozza a számot. A politikus emellett egy átváltási kalkulátort is hiányolt a jegybank honlapjáról, amelynek segítségével az érintettek kiszámolhatnák a forintosítás hatását.

loading...Kijelentette ugyanakkor: a Magyar Nemzeti Bank mintegy százmilliárd forinttal “lopja meg” az adósokat azzal, hogy az ügylethez piaci áron biztosítja a devizát a bankoknak, miközben azt jóval olcsóbban vette. A kormányzat érvelésére, miszerint a Kúria határozata, valamint az Európai Központi Bank és az unió előírásai sem teszik lehetővé, hogy a jegybank fiktív árfolyamon folytasson devizaügyleteket, azt mondta: a Kúria döntése nem köti a jogalkotó kezét, de ha erről a bírói testülettől állásfoglalást kérne a kormányzat, az szintén a zárószavazás elhalasztását indokolná.

A politikus furcsállta azt is, hogy a kormányoldal uniós előírásokra hivatkozik, az elmúlt négy évben ugyanis ez “nem volt jellemző a szabadságharcos kormányra” – mondta.

A tájékoztatón Schmuck Erzsébet LMP-s országgyűlési képviselő megkésettnek, igazságtalannak és kimenetelét tekintve kétségesnek ítélte a forintosítást. Hozzátette: mivel az új hitelek terheit referenciakamathoz köti a javaslat, nincs garancia a kamatok alacsony szintjére. Szerinte a kormány sem biztos abban, hogy jól járhatnak a forintosítók, erre utal az is, hogy tágították azt a kört, amelyiknek nem lesz kötelező az átváltás.
Mindeközben a Ház elfogadta heti napirendjét, amelyen szerepel a keddi zárószavazás.(MTI)

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MEGOLDÁS KERESÉSE - DR. LÉHMANN GYÖRGY.
MEGOLDÁS KERESÉSE – DR. LÉHMANN GYÖRGY

Búcsú a jogállamtól, megoldás keresés. Levelezőm válaszlevele éjszaka 2 előtt 5 perccel elküldve Siófokon 2014. november 24. napján. Léhmann György Tisztelt...

LEVELET KAPNAK A "DEVIZAHITELESEK".
LEVELET KAPNAK A “DEVIZAHITELESEK”

LEVELET KAPNAK A "DEVIZAHITELESEK" A héten szavazhat a devizahiteles mentőcsomaghoz benyújtott módosító javaslatokról a parlament, a rendszerbe egy új elem...

Close