FIGYELEM! EU-ELLENES A FORINTOSÍTÁS!

FIGYELEM! EU-ELLENES A FORINTOSÍTÁS!

FIGYELEM! EU-ELLENES A FORINTOSÍTÁS!

Nagy Éva- Hiteltársulás: Schiffer András, az LMP társelnöke nagyon jó üzenetet küldött nekünk: 

"az Európai Központi Bank és az unió előírásai sem teszik lehetővé, hogy a jegybank fiktív árfolyamon folytasson devizaügyleteket ."

FIGYELEM! Ezek szerint EU-ellenes a kormány forintosításra vonatkozó tervezete.
Ez azt jelenti, hogy az MNB köteles historikus árfolyamon adni a bankoknak a devizát azzal, hogy ezen az árfolyamon történjen meg a forintosítás.

Ezzel lehetővé válik akár a 200-210 Ft/CHF-árfolyam elérése, ami a tisztességtelen elemek visszatérítésén keresztül kvázi egy nettó 180-185 Ft/CHF-átváltást valószínűsíthet!
Elég volt a fiktív árfolyamokból!Nem elég, hogy banki spekulációval létrehozott fiktív árfolyamokon történt az átszámítás matematikai műveletekkel, most a kormányzat egy újabb fiktív árfolyamot akar kötelezővé tenni a devizahitelesek számára akkor, amikor ezen devizákat az MNB 150-190 Ft/CHF-árfolyamon szerezte be, és most az piaci és az eredeti árfolyam különbségét nem a devizahiteles probléma megoldására akarják felhasználni, hanem nyerészkedésre!!!

Devizahitelek – KEDDEN LENNE DÖNTÉS

Az LMP elhalasztaná a forintosítási javaslat zárószavazását

Az LMP azt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés halassza el a devizahitelek forintosításáról szóló törvényjavaslat keddi zárószavazását, mert szerintük több fontos kérdés még nem tisztázott az átváltással kapcsolatban.

Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke hétfői sajtótájékoztatóján kérdésként vetette fel, hogy valóban 25 százalékkal csökkennek-e az adósok törlesztőrészletei; szerinte ugyanis nem tudható, hogy a kormányzat mire alapozza a számot. A politikus emellett egy átváltási kalkulátort is hiányolt a jegybank honlapjáról, amelynek segítségével az érintettek kiszámolhatnák a forintosítás hatását.Kijelentette ugyanakkor: a Magyar Nemzeti Bank mintegy százmilliárd forinttal “lopja meg” az adósokat azzal, hogy az ügylethez piaci áron biztosítja a devizát a bankoknak, miközben azt jóval olcsóbban vette. A kormányzat érvelésére, miszerint a Kúria határozata, valamint az Európai Központi Bank és az unió előírásai sem teszik lehetővé, hogy a jegybank fiktív árfolyamon folytasson devizaügyleteket, azt mondta: a Kúria döntése nem köti a jogalkotó kezét, de ha erről a bírói testülettől állásfoglalást kérne a kormányzat, az szintén a zárószavazás elhalasztását indokolná.

A politikus furcsállta azt is, hogy a kormányoldal uniós előírásokra hivatkozik, az elmúlt négy évben ugyanis ez “nem volt jellemző a szabadságharcos kormányra” – mondta.

A tájékoztatón Schmuck Erzsébet LMP-s országgyűlési képviselő megkésettnek, igazságtalannak és kimenetelét tekintve kétségesnek ítélte a forintosítást. Hozzátette: mivel az új hitelek terheit referenciakamathoz köti a javaslat, nincs garancia a kamatok alacsony szintjére. Szerinte a kormány sem biztos abban, hogy jól járhatnak a forintosítók, erre utal az is, hogy tágították azt a kört, amelyiknek nem lesz kötelező az átváltás.
Mindeközben a Ház elfogadta heti napirendjét, amelyen szerepel a keddi zárószavazás.(MTI)

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM