MEGÉRTE VÁRNI: MEGSZÜLETETT A “DEVIZAHITELES” MENTŐCSOMAG

MEGÉRTE VÁRNI: MEGSZÜLETETT A "DEVIZAHITELES" MENTŐCSOMAG.

MEGÉRTE VÁRNI: MEGSZÜLETETT A "DEVIZAHITELES" MENTŐCSOMAG

"A Kúria múlt heti döntése világos helyzetet teremtett, felhatalmazta a kormányt a cselekvésre" – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő. A devizahitelek rendezése kétlépcsős folyamat lesz, ennek első lépését előkészítő törvényjavaslatot a héten nyújtja be a kormány az országgyűlés elé.


A kormány mai ülésén minisztériumi beterjesztéseket tárgyalt meg, és még a héten benyújtja a törvényjavaslatot az országgyűlés elé. A most elkészült javaslat célja, hogy ne kelljen minden devizahitelesnek egyesével perre mennie.

A törvény hatálya a bank és a fogyasztók közötti kölcsönszerződésekre terjed ki, beleértve a lízingszerződéseket is. Az új törvény szabályozni fogja az árfolyamrés kérdését, illetve így tesz az egyoldalú kamatemelésekkel is, mivel a szerződések ezen részei tisztességtelenek voltak.

A kormány javaslatot fog tenni az elévülés meghatározására is. "Amíg a szerződés hatályban van, addig élő jogviszonyról van szó" – mondta Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter. Így lehetséges, hogy az öt évnél régebbi tisztességtelenségek esetén is járni fog a visszatérítés az új törvények szerint.


A devizahitelesek megmentésének második lépcsője szeptemberben készülhet el, ekkor megkezdődhet a devizahitelek kivezetése. – Pénzcentrum

A témával kapcsolatos korábbi cikket ide kattintva olvashatod!

“DEVIZAHITEL”: EZT LÉPTE A KORMÁNY

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM