MÉG EGY PONTON BETÁMADTÁK A BANKOKAT A “DEVIZA”-“HITELESEK”!

MÉG EGY PONTON BETÁMADTÁK A BANKOKAT A "DEVIZA"-"HITELESEK"!

Még egy ponton betámadták a bankokat a devizahitelesek

FIGYELEM! A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN TÖBB RÉSZLET A LAP ALJÁN LÉVŐ LINKEKEN!

Újabb magyar devizahiteles ügy érkezett az Európai Bíróságra, és egy eddig nem vizsgált problémát vet fel. Egy uniós irányelv szerint lehetséges, hogy a bankoknak meg kellett volna győződniük az adósok pénzügyi ismereteiről és tapasztalatairól, és figyelmeztetniük kellett volna őket, ha nem tartotta őket megfelelőnek.

Új, a devizahitelezéssel kapcsolatos ügy érkezett a napokban az Európai Bíróságra a Ráckevei Járásbíróságtól – közölte a bíróság sajtóosztálya. Egy Európai Bíróságra került ügyből, a Kásler házaspár OTP elleni peréből már komoly baja lett a bankoknak. Emiatt kell idén visszafizetniük az árfolyamrést, és hozzájárult ahhoz, hogy a kormány végül törvényjavaslatot nyújtott be az egyoldalú kamatemelések visszafizetéséről.


Az újabb ügyben a magyar bíróság a probléma egy eddig nem vizsgált vetületével foglalkozik. Lényegében azt kérdezi a luxembourgi testülettől, hogy a devizahitel nyújtása olyan tőkepiaci devizaműveletnek minősül-e, amelyre vonatkoznak a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv befektetővédelmi rendelkezései.

Ez utóbbiak ugyanis arra kötelezik a befektetési vállalkozásokat, hogy informálódjanak az ügyfél releváns befektetési ismereteiről és tapasztalatairól a kiválasztott termék vagy szolgáltatás szempontjából, valamint pénzügyi helyzetéről és befektetési céljairól azért, hogy az ügyfél számára megfelelő befektetési szolgáltatásokat és pénzügyi eszközöket kínálhassanak.

E rendelkezések szerint, ha a befektetési vállalkozás a kapott információ alapján úgy ítéli meg, hogy a termék vagy a szolgáltatás nem megfelelő az ügyfél számára, akkor erre az ügyfelet kifejezetten figyelmeztetnie kell.


loading...

A Ráckevei Járásbíróság arra is kíváncsi, hogy a devizahitel-szerződések megkötésekor az irányelv befektetővédelmi rendelkezései szerinti tájékoztatás elmaradása az ilyen szerződések semmisségét vonja-e maga után. – HVG

 

A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN AZ ALÁBBI CIKKEKBŐL TÖBBET IS MEGTUDHATSZ!

 

DEVIZA ALAPÚ HITELEZÉS ÉS FORRÓ BEFEKTETÉS – Dr. Kriston István

 

“DEVIZA”- BEADVÁNY – EURÓPAI PARLAMENT

 

ÜGYVÉDI PERVITELI AJÁNLAT

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
PEZSGŐT BONTHATNAK AZ AUTÓHITELESEK.
PEZSGŐT BONTHATNAK AZ AUTÓHITELESEK

Pezsgőt bonthatnak az autóhitelesek A múlt pénteken benyújtott devizahiteles törvényjavaslat alapján az autóhiteleseknek is visszajárhat pénz, most ki is számolták,...

"DEVIZAHITELEK" HELYZETÉNEK RENDEZÉSE - MINDEN, AMIT TUDNI AKARTÁL.
“DEVIZAHITELEK” HELYZETÉNEK RENDEZÉSE – MINDEN, AMIT TUDNI AKARTÁL

Minden, amit tudni akartál a devizahitelek helyzetének rendezéséről! Megszámlálhatatlan kérdés özönlik a Bankmonitorhoz a devizahitelekkel kapcsolatban. Az alábbiakban kiválasztottuk a...

Close