MAGYAR VALÓSÁG: 34 NAP-115 ÚJ HAJLÉKTALAN

MAGYAR VALÓSÁG: 34 NAP-115 ÚJ HAJLÉKTALAN.

MAGYAR VALÓSÁG: 34 NAP-115 ÚJ HAJLÉKTALAN

[good_old_share]

Vajon erre is büszkék lehetünk? A rideg valóság, melyről a fősodratu média nem beszél.

 

Naponta három ember lesz hajléktalan Magyarországon. A magyar fedélnélkülieknek nincs napi 100 forintnál több pénzük. Minden harmadik hajléktalan roma.

loading...
A Február Harmadika Munkacsoport már 18. éve vizsgálja egy változó tartalommal összeállított, rövid kérdőív alapján a hajléktalanok helyzetét. Az idei tél leghidegebb napján 10 206 hajléktalan válaszolt a kérdésekre. Közülük 6 784 ember hajléktalanszállón, 3 422 ember közterületen, fedél nélkül aludt. Az ország 78 településének mintegy 253 hajléktalanellátó szolgálata vett részt a felmérésben.

100 forintjuk sincs a fedélnélkülieknek. A válaszadók tizedének 2016 januárjában nem volt 100 forintnál több pénze. Minden negyedik magyarországi hajléktalan a napi 1,9 dolláros bevételével a világ legszegényebbjei közé tartozik.

A felmérésből kiderült, hogy minden harmadik hajléktalan ember roma vagy környezete annak tartja. 2016. január elseje és február harmadika között,
34 nap leforgása alatt 115 ember vált hajléktalanná Magyarországon, naponta három ember.

A lecsúszás, a testi-lelki és anyagi elnyomorodás, a képzettség, a munka és a család hiánya, az anyagi és lakhatási, egészségügyi támogatások hiánya, a perspektívák hiánya olyan örvény, amelyből mások is, a hajléktalanok is alig-alig tudnak kikecmeregni – írja a Menhely Alapítvány.
Egy olvasó véleménye:  Én svájci frank hiteles vagyok (jelzálog), most már persze ez forintban van. Egyszer felhalmozódott 400eFt tartozásom és már a végrehajtó itt csöngetett a kapumban. Akkor gyorsan árfolyam rögzítést kértem, ha nem sikerült volna, ma már nem lenne lakásom. Vagyis hajléktalan lennék. Nagyon könnyű lecsúszni, nagyon oda kell figyelni annak is, aki viszonylag jó körülmények között él. A hajléktalan szállók zöme borzalmas, tömegszállás, ahol emberi életet egyáltalán nem lehet élni. Alig van olyan hajléktalan szálló, ahol 3-4 szobás termek vannak. Sokkal nagyobb gond a hajléktalanság Magyarországon, mint azt mutatják vagy beszélnek, írnak róla a sajtóban.

A még meglévő segítő szervezetek, a különböző önkéntes és támogatott programok, egyéni kezdeményezések olykor a túlélésen túl is segítséget tudnak nyújtani a bajbajutottaknak, azonban ez a tömeges elnyomorodást, annak folyamatos újratermelődését nem képes megállítani.

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Kiáltványt írtak, hogy segíthessenek
Ezért több szakember kiáltványt fogalmazott meg a helyzet megváltoztatása érdekében, amelyben javasolják, hogy a
büntetés helyett inkább azt foglalják helyi és országos jogszabályokba,
hogy ha valaki segítségre szorul, akkor a helyi közösség más tagja nyújtson számára segítséget közvetlen segítségnyújtással, vagy ha erre nem képes, akkor legalább hívja a megfelelő szervezetet vagy embert, hogy segíteni lehessen a bajbajutotton.

Forrás

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
GULYA TIBOR - MIÉRT VANNAK BETOJVA A BANKOK?
GULYA TIBOR – MIÉRT VANNAK BETOJVA A BANKOK?

GULYA TIBOR - MIÉRT VANNAK BETOJVA A BANKOK? [good_old_share] Gulya Tiborról sok mindent mondanak. A hivatalos média csalónak nevezi, sok...

NA UGYE, HOGY UGYE? - NEM MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁS.
NA UGYE, HOGY UGYE? – NEM MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁS

NA UGYE, HOGY UGYE? - NEM MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁS [good_old_share] Oldalainkon már több alkalommal foglalkoztunk azzal, hogy milyen következményekkel jár az,...

Close