LISTA: NEM MINDEGYIK „DEVIZAHITELES” KAPJA VISSZA A PÉNZÉT

LISTA: NEM MINDEGYIK „DEVIZAHITELES” KAPJA VISSZA A PÉNZÉT.

LISTA: NEM MINDEGYIK „DEVIZAHITELES” KAPJA VISSZA A PÉNZÉT

A kormányzati kommunikációt papagáj módjára ismétlő médiumok folyamatosan arról akarják meggyőzni a „devizahiteleseket”, hogy a bankoktól visszakapják a tőlük korábban jogtalanul elrabolt pénzt.  Azt azonban kiemelik, hogy nem mindenki részesül ebben a „kegyben”.

[cn-social-icon]

Eleinte visszatérítésről írtak, most viszont – hogy közeleg a határidő, már csak elszámolásról szólnak a hírek.

Nem minden adós kap elszámolást a hitelezőktől az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelések visszatérítése miatt. Az alábbiakban összegyűjtöttük, kik azok, akik egyáltalán nem részesülnek visszatérítésből, akár deviza-, akár forinthitelesek – írja a Portfolio.Sok esetben logikusnak tűnik, más esetekben kissé önkényes a kormány döntése, kiket hagy ki az elszámolásokból. Az elszámolás minden deviza- és forinthitelre, valamint pénzügyi lízingszerződésre vonatkozik, vannak azonban kivételek.

Kivételek

Az alábbi szerződésekre nem vonatkozik az elszámolás:

– 2004. május 1-je előtt, vagyis Magyarország EU-csatlakozását megelőzően kötött szerződések.

– Folyószámlahitelek.

– Hitelkártyára felvett hitelek.

– Állami támogatással felvett lakáscélú forinthitelek.

– A Nemzeti Eszközkezelő igénybevételével megszűnt hitelek.

– 2009. július 27-e előtt megszűnt, és emiatt el is évült hitelszerződések.

– Vállalkozói (gazdasági tevékenység céljából felvett) és vállalati hitelek.

A biztonság kedvéért erre azért készüljünk fel… A cikk a videó után folytatódik!Végtörlesztők

A fenti felsorolásban nem szerepelnek a kedvezményesen végtörlesztők.

Ennek oka, hogy rájuk vonatkozik ugyan az elszámolás, de ezt 2015 márciusában külön igényelniük kell. Míg másoknak nem kell igényelniük, sőt díjmentes az elszámolás és az erről szóló tájékoztatás is, a kedvezményesen végtörlesztőknek 10 ezer forintot be kell fizetniük.

[cn-social-icon]

Amennyiben kiderül, hogy a végtörlesztés során igénybe vett árfolyamkedvezményük teljes összege kisebb volt, mint a most visszajáró összeg (ennek nagyon kicsi az esélye), akkor a 10 ezer forintot és az elszámolási összeget (az igénybe vett árfolyamkedvezménnyel csökkentve) is visszakapják. Ellenkező esetben elbukják a 10 ezer forintot. Hát, kérem, ilyen a bankok elszámoltatása Magyar módra…

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM