LEGALÁBB 4 MILLIÁRD EURO JÁR VISSZA A BANKOK ÜGYFELEINEK!

LEGALÁBB 4 MILLIÁRD EURO JÁR VISSZA A BANKOK ÜGYFELEINEK!

Legalább 4 milliárd euró jár vissza a bankok ügyfeleinek

Németországban a bankok nem számíthatnak fel kezelési költséget a fogyasztási hitelek után a szövetségi legfelső bíróság (BGH) kedden hozott döntése szerint.


A bíróság a Postbank és az esseni National-Bank egy-egy ügyfelének perében hozott általános érvényű, valamennyi bankra és a 2011 óta kötött szerződésekre vonatkozó döntést.

A felperesek azt kifogásolták, hogy a bank a fogyasztási hitel után fizetendő kamat mellett adminisztrációs díjat is felszámolt a tanácsadás és a hitelképesség vizsgálatának költségére hivatkozva.

A bíróság szerint ennek a két munkafázisnak az elvégzése kizárólag a bank érdekét szolgálja, ezért a költséget is a banknak kell viselnie, nem pedig az ügyfélnek.


A vezető német fogyasztóvédelmi szervezet, a Stiftung Warentest szerint a bankok a fogyasztási hitelek esetében általában a hitelösszeg 2 százalékának megfelelő ügyintézési díjat számítanak fel, és 2011 óta nagyjából 20 millió ilyen hitelt helyeztek ki, átlagosan 20 ezer euró összegben. A szervezet becslése szerint az ügyfelek a BGH ítélete nyomán legkevesebb 4 milliárd eurót igényelhetnek vissza a bankoktól. / Portfolio.hu, MNO

loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ORBÁN VIKTOR ÜZENETE A "DEVIZA"-"HITELESEKNEK"
ORBÁN VIKTOR ÜZENETE A “DEVIZA”-“HITELESEKNEK”

ORBÁN VIKTOR ÜZENETE A "DEVIZA"-"HITELESEKNEK"

A KORMÁNY ÜZENI: NYUGI, ADÓS, BÍRD KI MÉG EGY KICSIT! (? ! ?)
A KORMÁNY ÜZENI: NYUGI, ADÓS, BÍRD KI MÉG EGY KICSIT! (? ! ?)

A kormány üzeni: Nyugi, adós, bírd ki még egy kicsit! Népszerű és jól kommunikálható törvénymódosítást fogadott el az újonnan megalakult...

Close