LAKOSSÁGCSERE? MAGYAR CSALÁDOK UTCÁRA, KÜLFÖLDIEKNEK LETELEPEDÉSI ENGEDÉLY!

LAKOSSÁGCSERE? MAGYAR CSALÁDOK UTCÁRA, KÜLFÖLDIEKNEK LETELEPEDÉSI ENGEDÉLY!

LAKOSSÁGCSERE? MAGYAR CSALÁDOK UTCÁRA, KÜLFÖLDIEKNEK LETELEPEDÉSI ENGEDÉLY!

[good_old_share]


loading...

Miközben hazánkban sorba teszik az utcára a Magyar családokat és ürítik ki az ingatlanjaikat, érdekes hírek láttak napvilágot, mely szerint most magyar ingatlanok vásárlásához kötik azt, hogy valaki 5 évre tartózkodási engedélyt, később pedig letelepedési engedélyt kapjon Magyarországon."Ingatlanok újrahasznosítása" ??….Most más formában, de újra indítják a letelepedési kötvény bizniszt.

Így próbálják meggyőzni a külföldieket, hogy Magyar ingatlanokat vásároljanak:

Az érvek: Budapesten feleannyiba kerülnek az ingatlanok, mint más európai fővárosban. (…) Más országok luxuspiacához hasonlítva, közel ugyanannyi pénzből Magyarországon akár egy kastélyt lehet venni.

 

Már hónapok óta rebesgették, hogy a tavaly leállított letelepedési kötvényprogram más formában visszatérhet, és ez a pár hete be is következett: a jelek szerint most magyar ingatlanok vásárlásához kötik azt, hogy valaki 5 évre tartózkodási engedélyt, később pedig letelepedési engedélyt kapjon – írja a Direkt36.

Az átvert károsultak családjuk védelmében  küzdenek a kilakoltatás ellen, de valakik ezt állítják: "Garantált" az új program működése.

loading...

A hongkongi LSP International közvetítő cég ráadásul azzal hirdeti az új ingatlanbefektetési bevándorlási programot április 21. óta az egyik legnagyobb kínai közösségi oldalon, hogy mindez le van beszélve a magyar Bevándorlási Hivatallal, így

a jelentkezés pontos részleteiről szóló egyeztetések eredményei alapján a program működése garantált.

A Direkt36 több olyan, évtizedek óta külföldiek magyarországi bevándorlását intéző ügyvéddel is beszélt, akik már hónapok óta hallották, hogy valamilyen újabb program indul, de ők is megjegyezték, hogy szokatlan, hogy egy magáncég a hirdetésében garanciát vállalhat a Bevándorlási Hivatal jövőbeli, egyedi döntéseire. Ehhez nagyon jó információkkal kell rendelkezni.

Élesen reagáltak a magyar hatóságok

A Bevándorlási Hivatal a Direkt36 kérdésére azt írta, hogy sem az LSP Internationallel, sem más céggel nem kötött megállapodást:

Garanciát senki részére nem adott [a hivatal] és a későbbiekben sem fog adni. Erre törvényi felhatalmazása sincs.
A Bevándorlási Hivatal azonban nem válaszolt arra a kérdésre, hogy előzetes egyeztetéseket folytatott-e a programmal kapcsolatban, jóváhagyta-e annak indulását, és abban az esetben, ha valótlannak vagy félrevezetőnek ítéli az LSP hirdetését, tervez-e jogi vagy egyéb lépéseket tenni.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte a cikk megjelenése után:A program egyszerűen hazugság, a szóban forgó cég ellen a Külügyminisztérium megteszi a szükséges lépéseket. Aki ingatlanvásárlásra hivatkozva ad be kérelmet, nem kap automatikusan sem tartózkodási, sem letelepedési engedélyt Magyarországon.

A gumiszabály oldhatja fel az ellentmondást

Az LSP International magabiztos hirdetése és a magyar hatóságok reakciója közötti látszólagos ellentmondást az a gumiszabály oldhatja fel, hogy a nemzetgazdasági érdekre való törvényi hivatkozás továbbra is adott a hivatal számára a beadott kérvények elbírálásánál – mutat rá a lap. Így ha valaki korábban letelepedési kötvényt, mostantól pedig például kellő értékű ingatlant vásárol, akkor esélyes, hogy megkapja a tartózkodási engedélyt.

Ez azért is esélyes, mert az LSP International egyetlen tulajdonosa korábban a letelepedési kötvényprogramot is forgalmazta Kínában, illetve a kínaiaknak felkínált ingatlanokkal kapcsolatos ingatlanforgalmazó cégben is van érdekeltsége.

Az új program részleteiA korábbi program és a most indulni látszó másik program között lényeges különbségek mutatkoznak. Míg a kötvényprogramban részt vevőknek 250-300 ezer euróért (78-94 millió forintért) államkötvényt kellett jegyezniük (amelynek az árát 5 év elteltével visszakapják), az új programban ennél alacsonyabb, 25 milliós ingatlanbefektetést várnak el a jelentkezőktől (házastársak jelentkezése esetén ez az összeg duplázódik).

A közvetítő cégek mindkét programban jelentős bevételhez jutnak: a kötvényprogramban befektetőként 40-60 ezer, az ingatlanprogramban pedig 50 ezer euró ügyintézési díjat számolnak fel, többek között a "jogi- és projektmenedzsment költségek" fedezésére.

A legalább ilyen értékű magyar ingatlant vásárlók maximum 5 éves, gyermekeik pedig 3 éves magyar tartózkodási engedélyt kaphatnak. Ehhez nincs szükség nyelvtudásra, nem kell interjún részt venni, és nem ellenőrzik a befektetők vagyonának az eredetét sem. A magyar tartózkodási engedéllyel szabadon utazhatnak a Schengen-zóna országaiban, és három év elteltével letelepedési engedély is igényelhetnek. Ezután a befektetők, ha akarják, el is adhatják a magyar ingatlanjukat.

Az LSP International Magyarország relatív olcsóságával igyekszik meggyőzni további befektetőket:

 

Budapesten feleannyiba kerülnek az ingatlanok, mint más európai fővárosban. (…) Más országok luxuspiacához hasonlítva, közel ugyanannyi pénzből Magyarországon akár egy kastélyt lehet venni.

Az LSP szerint már az első hirdetésük után sokan érdeklődtek az új program iránt, de figyelmeztettek arra, hogy a Bevándorlási Hivatalnak megvannak a "keretszámai", és nem lehet tudni, pontosan mennyi ideig fog tartani az ingatlanbefektetési program: ha túl sokáig gondolkozik a befektető, "lehet, hogy elszalasztja a lehetőséget – ugyanúgy, mint a letelepedésikötvény-program esetében".

Kiegészítés NCK: Nehéz nem észrevenni a "véletlen" párhuzamot. Hazánkban az ingatlan utánpótlás folyamatos. Itt már jól látszott, hogy katasztrófa közeleg. Korábbi videó, a cikk a videó után folytatódik!

loading…


Más is próbálkozik

 

A jelek szerint nemcsak az LSP indult el ezen az új úton, mert a Direkt36 szerint a budapesti székhelyű Helpers Hungary Kft., amely korábban a kötvényprogrammal kapcsolatos szolgáltatásokat is kínált, most arra buzdítja a külföldieket, hogy legalább két ingatlant vegyenek, összesen körülbelül 200 ezer euróért (63 millió forint).

A Helpers a vásárlási ár tíz százalékáért cserébe alapít a befektető számára egy ingatlankezeléssel foglalkozó céget, amely a frissen megvásárolt ingatlanok bérbeadásával foglalkozik. Erre az üzleti tevékenységre tekintettel igényel a Helpers a külföldi befektető számára magyar papírokat.

Közel 20 ezren éltek a régi programmal

loading…


A kínaiak már a letelepedési kötvényekre is nagyon rákaptak: a program négy éve alatt több mint 15 ezren igényeltek magyar letelepedési engedélyt.

Csak az ügyintézési díjakból több mint 244 millió euró (77 milliárd forint) bevétele származott a kínai kötvényárusítással foglalkozó cégnek. A programban közel húszezer EU-n kívüli állampolgár kapott magyar letelepedési engedélyt, köztük olyanok is, akik komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek az ország és az EU számára. Forrás.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
NINCS PÉNZED ÜGYVÉDRE? VÉGREHAJTÁS? PÁRTFOGÓ ÜGYVÉD KIRENDELÉSE! + LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM!
NINCS PÉNZED ÜGYVÉDRE? VÉGREHAJTÁS? PÁRTFOGÓ ÜGYVÉD KIRENDELÉSE! + LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM!

NINCS PÉNZED ÜGYVÉDRE? VÉGREHAJTÁS? PÁRTFOGÓ ÜGYVÉD KIRENDELÉSE! + LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM! [good_old_share] FIGYELEM! A BEVEZETŐ ALATT OLVASHATÓ DOKUMENTUM LETÖLTHETŐ AZ OLDAL...

FIGYELEM! ÚJ TRÜKK A KILAKOLTATÁSOKNÁL!
FIGYELEM! ÚJ TRÜKK A KILAKOLTATÁSOKNÁL!

FIGYELEM! ÚJ TRÜKK A KILAKOLTATÁSOKNÁL! [good_old_share] FIGYELEM!! KILAKOLTATÁS ELŐTT ÁLLÓK ! (Ti küldtétek-T. Béla.)   Azok a hitelesek, akiknek az...

Close