KOMOLY GONDOK VANNAK A JELZÁLOG SZERZŐDÉSEKKEL ÉS A FÖLDHIVATALI BEJEGYZÉSEKKEL.

KOMOLY GONDOK VANNAK A JELZÁLOG SZERZŐDÉSEKKEL ÉS A FÖLDHIVATALI BEJEGYZÉSEKKEL.

KOMOLY GONDOK VANNAK A JELZÁLOG SZERZŐDÉSEKKEL ÉS A FÖLDHIVATALI BEJEGYZÉSEKKEL.

[good_old_share]


loading...

Érdemes alaposan átolvasni Horváth Rudolf alábbi bejegyzéseit, mert a „deviza”-hitelezés, és az ügyletek kapcsán keletkezett okiratokban olyan hibákra hívja fel az olvasó figyelmét, amelyek alapjaiban dönthetnék meg a devizahiteleket. De mivel az úgynevezett devizahiteleket eredeti formájukban a jogalkotó már nagyrészt megszüntette – ezért a szerződések jogfolytonosságát – így végső soron annak érvénytelenségét is érintheti.Ez egy új észrevétel, tudomásom szerint még nem hivatkozott rá senki..- Horváth Rudolf.

Amennyiben a szerződés és az okirat szerint a deviza csak egy nyilvántartási pénznem, tehát a kölcsön jogügylet deviza alapú, devizában nyilvántartott, deviza elszámolású , akkor a közjegyzők által készített jelzálog szerződések miért állítanak mást? (NCK: a cikk végén lévő videóban a Bankszövetség főtitkára még „ezen is csavar egyet”, és kijelenti hogy a bankoknak még CHF-jük sem volt, a svájci frankot is csak virtuálisan, úgynevezett swap ügyletekkel állították elő!)

Ugyanis a jelzálogszerződés teljesen iratellenesen egyértelműen idegen devizában nyújtott pénzkölcsönt rögzít. Pedig a kölcsön deviza alapú, nyilvántartású, elszámolású, forintban átadott kölcsön, de nem ez van a tulajdoni lapokon és a jelzálog szerződésekben.

Ha a nyilvántartás alapja nem egy pénznem lenne, hanem mondjuk „” krumpli „” akkor a tulajdoni lapra rá lehetne jegyezni, hogy a tartozás összege 100 mázsa krumpli?

loading...Tudom nevetségesen hangzik, de a bank tulajdonképpen itt fordítja meg a nyilvántartás és a valós kölcsön követelhetőségének tényét. Elméletileg mindig a nyilvántartást igazítjuk a valósághoz, nem a valóságot a nyilvántartáshoz.

Érdekes, hogy a kölcsön folyósításáig a folyósítani kívánt forint összeghez igazodik a deviza, de utána már a devizához a forint tartozás összege. Tehát megváltozik a nyilvántartási pénznem devizáról forintra? Pedig a deviza lenne a jogügyletben a nyilvántartás pénzneme ami a kölcsön nyilvántartására hivatott.

Szóval miért is került másképpen rögzítve a jelzálog szerződésekbe a kölcsön meghatározása, mint az eredeti szerződésekbe? A földhivatalok nem devizában nyilvántartott forint kölcsönt, hanem deviza, mint pénzkölcsönt jegyeztek be a tulajdon lapokra. Kicsinek látszik a különbség, de még is jelentős.

 

A közjegyzőnek nem tűnt fel, hogy az idegen deviza valójában nem kerül pénzkölcsönként átadásra, a jelzálogszerződésben még is teljesen iratellenesen kölcsönadott pénzként tüntetik fel?

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Tehát a jelzálogszerződés a szerződéssel ellentétben nem a valóságot rögzíti, mert másképpen van benne meghatározva a kölcsön. Ugyanis senki nem kapott konkréten devizát kölcsön, de ez a jelzálog szerződésekből nem derül ki. Lásd földhivatal bejegyzése szerint is a deviza volt az átadott pénzkölcsön.

A DH törvények, ha meg is változtathatták a szerződések tartalmát, de az ügyfél joghatás kiváltására irányuló akaratnyilatkozatát azt nem.

loading…


Mivel a közjegyzői okiratok jelentős része egyben maga a szerződés is, tehát nincs az okirattól független iratban rögzített szerződés, a jogalkotó ezért mondja a LXXVII törvény 4 § ában, hogy a közjegyzői okiratot nem kell megváltoztatni, az a megváltozott szerződés tartalmának keretei között érvényes. Igen, mint szerződés lehet, hogy érvényes a változást követően is, de mint joghatás kiváltására irányuló közokirati akaratnyilatkozat már nem.

Mert a nyilatkozattevő nem a megváltozott tartalomra vállat kötelezettséget.

Ezzel az okirat elvesztette közokirati jellegét, hiszen egy okiratnak csak egy bizonyító ereje van és a nyilatkozattételt követően megváltozott az okirat bizonyításra használható értelmezése, számadatai, devizaneme stb.

Tulajdonképpen az összes okiratban rögzített lényegi értelmezés megváltozott, vagy utólagosan kapott magyarázatot. – Horváth Rudolf.A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MEGMENTETTÉK A DEVIZAKÁROSULTAKAT, MÉGIS REKORDOT DÖNT A KILAKOLTATÁSOK SZÁMA.
MEGMENTETTÉK A DEVIZAKÁROSULTAKAT, MÉGIS REKORDOT DÖNT A KILAKOLTATÁSOK SZÁMA.

MEGMENTETTÉK A DEVIZAKÁROSULTAKAT, MÉGIS REKORDOT DÖNT A KILAKOLTATÁSOK SZÁMA. [good_old_share] Itt valami nagyon nincs rendben! 43 MILLIÓS KÖVETELÉS 17 MILLIÓS...

DEVIZAHITEL-MEGVANNAK A JOGSZABÁLYOK, CSAK ALKALMAZNI KELL ŐKET!
DEVIZAHITEL-MEGVANNAK A JOGSZABÁLYOK, CSAK ALKALMAZNI KELL ŐKET!

DEVIZAHITEL-MEGVANNAK A JOGSZABÁLYOK, CSAK ALKALMAZNI KELL ŐKET! [good_old_share] Az alábbi levél a napokban érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet egy olyan „deviza”-károsult olvasónk...

Close