Kezdődik??- Újabb robbantási merényletetek Görögországban.

Kezdődik??- Újabb robbantási merényletetek Görögországban.Újabb robbantási merényletetek Görögországban

Gázpalackokból készített robbanószerkezetek léptek működésbe péntek hajnalban öt banknál és az Új Demokrácia vezető ellenzéki párt egy épületénél Athénban. A robbanószerkezetek sérülést nem okoztak, és az anyagi kár is csekély. A görög rendőrség szerint a robbantásokat valószínűleg valamelyik anarchista csoport követte el, amely júniusban globalizáció-ellenes tüntetések során őrizetbe vett – és jelenleg éhségsztrájkoló – tagjai elengedését kívánja elérni. Az elmúlt hetekben ezek a csoportok már húsznál több robbantást követtek el bankok, illetve párt- és középületek ellen, emellett újabb tüntetéseket is tartottak. (mti)

Újabb robbantási merényletet követtek el Görögországban. 
Az "Összeesküvő Tűzsejtek" elnevezésű görög baloldali lázadószervezet az athens.indymedia.org című globalizációellenes honlapon közölte, hogy tagjai követtek el egy másik robbantást is a múlt héten, akkor egy ellenzéki szocialista politikus háza előtt.

gorogorszag.network

Görögországba készülőket figyelmeztet a külügy

Az utóbbi napokban több robbantást volt a görög fővárosban, ezért a Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a dél-európai országba készülő magyarokat, hogy folyamatosan tájékozódjanak az aktuális hírekről.
A konzuli szolgálat emlékeztet, hogy a múlt hét végétől több robbantássorozatot hajtottak végre Athénban újságírók, politikai pártok székházai, valamint bankfiókok ellen. A támadások turisták, külföldiek által gyakran látogatott helyeket nem érintettek, a házilag készített robbanószerkezetek személyi sérülést egyetlen esetben sem okoztak.
 
Habár az Athénban tartózkodó turisták és magyar állampolgárok biztonsága nincs veszélyben, minden Görögországba utazónak azt javasolják a Külügyminisztérium illetékesei, hogy folyamatosan tájékozódjon az aktuális hírekről. Ugyanis az országban tapasztalható elégedetlenségi hullám miatt  bármikor számítani lehet tömegmegmozdulásokra, tüntetésekre, ezeket mindenképpen érdemes elkerülni.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikk:  Izland – amiről az összes média kussol   TOVÁBB >>>

Hét naiv feltételezés a politikusokról -avagy használd már végre az eszed!  TOVÁBB  >>>

Rövid NCK komment:

Meggyőződésünk, hogy a világuralomra törő, mindent és mindenkit birtokolni, befolyásolni akaró globális pénztőkének az érdekei, alapvetően ütköznek az egyes nemzetek és kultúrák gazdasági érdekeivel, valamint erkölcsi és kulturális értékeivel!  Az erőszakos globalizáció nem csak az egyén alapvető jogi és szólásszabadságát korlátozza, hanem a nemzetek, kultúrák pusztulását is magában hordozza!

Mivel a politikusok, döntéshozók nagy része a korábbi árulásaik következményeként mára már képtelen megvédeni a nép korábban garantált alkotmányos alapjogait és érdekeit a multinacionális tőkével szemben, ezért inkább törvényekben, rendeletekben szabályozva csorbítja azokat,  és így igazítja a kialakult helyzethez.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM