A BANK FOGSÁGÁBAN – EZT ÉRDEMES ELOLVASNI!

A BANK FOGSÁGÁBAN - EZT ÉRDEMES ELOLVASNI!

A BANK FOGSÁGÁBAN –  EZT ÉRDEMES ELOLVASNI!

[good_old_share]


Ti küldtétek…az alábbi történetből érdemes levonni a megfelelő tanulságokat!

 

Tisztelt Civilkontroll!

loading...

Okulás képen közzéteszem deviza történetemet az UCB Ingatlanhitel Zrt. pénzintézettel.
Korábban több újság és az egyik kereskedelmi TV csatorna is foglalkozott történetem kezdetével, miután az elsők között voltam aki keresetet indított a kizsákmányoló uzsorással szemben.

Ennek közvetlen előzménye volt, hogy a pénzintézet ügyfél-kapcsolattartója (O Zoltán) tévedésből egy belső levelezését részemre is elküldte. Ennek tartalma egyértelműen fogalmazott , – a kis f***kalap azt hiszi, hogy csak úgy kiugorhat ebből az egészből, – szívassuk meg…stb.stb.- ebből arra a nem nehéz következtetésre jutottam, hogy, ha azonnal nem lépek fel ellenük, akkor az életem végéig a bank fogságában fogok vergődni.

2008 májusában vettem fel 20 mill.Ft értékben svájci frank alapú hitelt, hogy Pestmegyéből Keszthely közelébe költözhessek családommal. Párhónappal később sikerült korábbi otthonunkat értékesíteni , így a felvett kölcsönt egy összegben vissza akartam utalni az UCB részére.

Több héten át tartó levelezgetéseink után kikerült a már fent említett belső levelezésük, – amelyben egyértelműen tették számomra nyilvánvalóvá szándékukat. 21 hónappal a kölcsön felvételét követően felmondtam a kölcsönszerződést, ezzel egy időben egyoldalúan forintra pontosan visszafizettem a felvett 20 mill. Ft összeget – beszámítva az addig részletekben fizetett 3.5mill.Ft-ot-,  és kértem a jelzálog törlését ingatlanomról.

loading...
A közjegyzőnél tett egyoldalú tartozás elismerő nyilatkozatot ugyan azon közjegyzőnél visszamondtam, – erre a törvény lehetőséget add, hiszen mint írtam egy oldalon kötött tartozás elismerésről volt szó.

Miután a sajtóban is szó szerint megjelent a fent említett e-mail, az UCB akkori vezetője (M Péter) egyezséget ajánlott fel. Először a visszafizetett 20 mill. Ft-on felül 17 mill.Ft ú.m. tartozást akart tőlem még beszedni. Majd hetente mindig valamilyen más alacsonyabb összegben próbáltak velem egyezkedni. Közben elkezdődött a Zalaegerszegi Törvényszéken keresetem tárgyalása, ahol azonnal szemmel látható volt, hogy a bírónő (dr. K Zsuzsanna)  a banki rendszer egyik vazallusa, aki nem is tagadta, hogy ő maga is , – mint sok más bíró és köztisztviselő- nagyon kedvező kamatozású kölcsönt kapott.

Nem csak rettegett, hogy ítéletet hozzon, de részre hajlását nem is rejtett véka alá. Idő közben az UCB a követelését már levitte 5.5 mill. Ft-ra amelyet rövid mérlegelés után, hogy véget vessünk ennek az ügyletnek-,  elfogadtam, – már csak azért is mert mint sok esetben ehhez a kölcsön konstrukcióhoz is egy folyamatosan havi rendszerességgel  fizetett életbiztosítás is tartozott amelyben már 3.5 mill. Ft befizetési összeg már felgyülemlett.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Visszavásárlási értéken 2.4 mill.Ft értékben ezt az összeget is megkapta az UCB, majd a felajánlott (jogtalan) követelésük különbözetére a 3.1mill.Ft összegre részletfizetést kértem a bírónőtől. Nem váratlan volt számomra az elutasító határozat. A bírónő  a magyar törvénykezés nevében, ahol csak tudott keresztbe tett és megnehezítette helyzetemet ezzel is.

Majd jött a regnáló kormányunk elszámolási rendelete, amely miatt a folyamatban lévő deviza perek felfüggesztésre kerültek.
Esetemben az UCB elismerte, hogy törvénytelenül 4.5mill.Ft összeggel túlszámlázta követelését! Ezek után józan paraszti ésszel és a matematika egzakt számolását követve én a következő eredményre jutottam.  5.5mill.Ft követelés mínusz 2.4mill.Ft beszámított életbiztosításom visszavásárlási értéke, majd a bank jogtalanul elszámolt 4.5mill.Ft összege, – eredmény 1.4mill.Ft az az összeg amivel az UCB tartozik nekem.

Ezzel szemben, amikor ezt a bank felé jeleztem válaszul küldtek egy 11.mill.Ft összeg még fennálló tartozásról szóló felszólítást(!)  Jó indulatom jeléül felajánlottam, hogy eltekintek az általam kiszámolt 1.4mill.Ft visszafizetéstől, amennyiben a jelzálogtörlésének igazolását kiadják. Barátságos válaszuk az volt, hogy nem hajlandóak további alkudozásban részt venni.

Úgy gondolom a pofátlanságnak nincs már határa. A pénzintézet visszakapott 22.4mill.Ft-ot 21 hónapra a kölcsön felvételét követően. Elismerték, hogy 4.5mill.Ft-al becsaptak. Majd miután lemondtam, hogy a számomra járó különbözetet (1.4mill.Ft) visszafizessék, még ők követelnek 11mill.Ft tartozást. Érthetetlen és pofátlan, így az ügynek még nincs vége, a per folytatódik.

Ha te is megosztanád a történeted, akkor olvasd el ezt a felhívást: FELHÍVÁS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ!​

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
CSÁNYI SÁNDOR BANKÁRT ZAKLATJÁK!
CSÁNYI SÁNDOR BANKÁRT ZAKLATJÁK!

CSÁNYI SÁNDOR BANKÁRT ZAKLATJÁK! [good_old_share] Póka lászló - Az uzsorás új eljárást indított zaklatás miatt. – Azt hiszi, ezzel eltántorít?...

HÁNYSZOR LEHET LEHÚZNI EGY ÁTVERT DEVIZAKÁROSULTAT?
HÁNYSZOR LEHET LEHÚZNI EGY ÁTVERT DEVIZAKÁROSULTAT?

HÁNYSZOR LEHET LEHÚZNI EGY ÁTVERT DEVIZAKÁROSULTAT? [good_old_share] Ti küldtétek…. EGY BANKI TRÜKK, AMIRŐL MÉG NEM BESZÉLTÜNK. Hárosi Ferenc‎  - Vajon...

Close