KILAKOLTATHAT-E A VÉGREHAJTÓ?

KILAKOLTATHAT-E A VÉGREHAJTÓ?

KILAKOLTATHAT-E A VÉGREHAJTÓ?

Tóth Béla – Facebook

[cn-social-icon]

Kilakoltathat-e a végrehajtó, most hogy a moratóriumnak vége, avagy sem?
A választ egy joghézag adja meg:

 

Az Igazságügyi Minisztérium tájékoztatásából kiderült, hogy az adósokkal szemben zajló végrehajtási eljárások – függetlenül attól, hogy azok milyen szakaszban tartanak – a törvényi határidők alapján mindenképpen belecsúsznak a december 1-jén kezdődő téli kilakoltatási moratóriumba.

loading...Az önálló bírósági végrehajtók a jogszabályok alapján legkorábban október 15-én folytathatják az újraindított végrehajtási eljárásokat. (Ezt azokban az esetekben tehetik meg, amelyekben a devizahiteles törvények szerint a bank megküldte számukra az elszámolást szeptember 15-ig.)

Akiknek ingatlanát már értékesítették, kilakoltathatók lennének október 15. után, azonban a természetes személyek adósságrendezéséről szóló törvény alapján 60 nappal eltolódik a kényszerintézkedés, vagyis az eljárás a december 1. és március 1. között érvénybe lépő kilakoltatási moratórium idejére csúszik, amikor az adóst nem lehet az utcára tenni.
Ugyan ez a helyzet, a deviza- vagy forintalapú lízing-, illetve hitelszerződéssel rendelkező adósoknál is, akik lakását még nem értékesítette a végrehajtó.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Esetükben ugyanis az ingatlanárverés a végrehajtási törvény alapján 60 napig tart, vagyis mire az önálló bírósági végrehajtó eladja az adós feje fölül a lakását, már nem teheti utcára, mert addigra már szintén életbe lép a téli kilakoltatási moratórium.loading...

A devizahiteles-törvények alapján összesen 210 ezer végrehajtási ügyet függesztettek fel. Ezek az eljárások indultak, illetve indulnak újra szeptember 15. után. Ha az ügyek csupán töredékében várható kilakoltatás jövő tavaszszal, akkor nem kizárt, hogy több száz, vagy akár több ezer család is utcára kerülhet.

Röviden: újabb esélyt kaptak, a még hezitálók, hogy lépjenek, pereskedjenek, az ingatlanjaik megtartása érdekében….nosza, mert ez nem sok idő!
Bela Toth

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
JÖN A KAMATKOCKÁZAT! TOVÁBBI HITELEK DŐLHETNEK BE!
JÖN A KAMATKOCKÁZAT! TOVÁBBI HITELEK DŐLHETNEK BE!

JÖN A KAMATKOCKÁZAT! TOVÁBBI HITELEK DŐLHETNEK BE! Még több hitel dőlhet be [cn-social-icon] A devizakockázat helyébe a kamatkockázat lép  ...

DEVIZÁS ÁTTÖRÉS - TAPSVIHAR A KÚRIÁN.
DEVIZÁS ÁTTÖRÉS – TAPSVIHAR A KÚRIÁN

DEVIZÁS ÁTTÖRÉS - TAPSVIHAR A KÚRIÁN Léhmann György pert nyert: tapsban törtek ki az adósok a Kúrián-írja a SomogyOnline. [cn-social-icon]...

Close