KEDVEZŐ ÍTÉLET SZÜLETIK HAZÁNKBAN AZ EU BÍRÓSÁG ÍTÉLET ALAPJÁN?

KEDVEZŐ ÍTÉLET SZÜLETIK HAZÁNKBAN AZ EU BÍRÓSÁG ÍTÉLET ALAPJÁN?

KEDVEZŐ ÍTÉLET SZÜLETIK HAZÁNKBAN AZ EU BÍRÓSÁG ÍTÉLET ALAPJÁN?

[good_old_share]


loading...

MIT KELL VIZSGÁLNIA A NEMZETI BÍRÓSÁGNAK?

NCK előszó: ha a Bíróság nem csak etikusan, hanem jogszerűen jár el, akkor csak és kizárólag az „adósok” számára kedvező döntés születhet hazánkban!
Kedves „deviza”-károsult! Az alábbi cikket alaposan olvasd el, értelmezd, majd oszd meg!

Dr. Budaházi János ügyvéd, Szabó Miklós ügyvédi iroda vezető biztonság – jogi és kommunikációs szaktanácsadó. – „E tekintetben a Bíróság emlékeztet arra, hogy a szerződési feltétel világos és érthető megfogalmazására vonatkozó követelmény azt is előírja, hogy a szerződés átláthatóan tüntesse fel azon mechanizmus konkrét működését is, amelyre az érintett feltétel utal.

Adott esetben a szerződésnek e mechanizmus és a többi feltételben előírt mechanizmus közötti viszonyra is ki kell térnie, oly módon, hogy a fogyasztó pontos és érthető szempontok alapján értékelhesse a számára ebből eredő gazdasági következményeket.

loading...

Ezt a kérdést a román bíróságnak (és várhatóan majd a Magyar bíróságnak is szek.) kell megvizsgálnia, tekintettel az összes releváns ténybeli elemre, amelyek között szerepel a kölcsönszerződés megkötése során a hitelező által közzétett reklám és tájékoztatás" – Dr. Budaházi János ügyvéd, Szabó Miklós ügyvédi iroda vezető biztonság – jogi és kommunikációs szaktanácsadó.

NCK: Ne feledjük! Mivel hazánk (jelen pillanatban még) az Európai Unió tagja, ezért ennél az ítéletnél kedvezőtlenebb ítéletet nem hozhat a hamarosan számunkra is megszülető Eu. bírósági döntés.Fontos kiemelnünk, hogy a „kedvező hitellehetőségekről” a hiteles tájékoztatást hazánkban a Magyar "deviza"-károsultak többek között az alább is látható, és ahhoz hasonló reklámokból ismerhették meg. (oldal alján)

A fogyasztóknak szánt reklámokban látható üzeneteket a bankszövetség közlemény formájában is igyekezett a lakosság számára megerősíteni, alátámasztani, amelyek így összességében – véleményünk szerint alkalmasak voltak arra, hogy ezek segítségével megtévesszék ügyfeleiket.

IDE KATTINTVA olvashatod a „Magyar” Bankszövetség tanulmányát, amely alátámasztja azt az igyekezetet, amellyel a reklámban rendkívül kedvezőnek, majd a Bankszövetség tanulmányában pedig biztonságosnak igyekeztek feltüntetni ezeket a szerződéseket.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Szintén fontos még kiemelnünk azt a tényt, amelyről eddig ebben a cikkben nem szóltunk. Mégpedig azt, hogy a hitelek mögött lévő devizát a bankok virtuális úton, úgynevezett swap ügyletekkel állítottál elő! Ezt egy vallomás formájában a Bankszövetség főtitkára, Kovács Levente korábban már bevallotta. IDE KATTINTVA láthatod a vallomását. De ezt a tényt SZAKÉTRŐI VÉLEMÉNY formájában IDE KATTINTVA is megtalálod! Ez azért is rendkívül fontos mert: „a szerződési feltétel világos és érthető megfogalmazására vonatkozó követelmény azt is előírja, hogy a szerződés átláthatóan tüntesse fel azon mechanizmus konkrét működését is, amelyre az érintett feltétel utal.

Adott esetben a szerződésnek e mechanizmus és a többi feltételben előírt mechanizmus közötti viszonyra is ki kell térnie, oly módon, hogy a fogyasztó pontos és érthető szempontok alapján értékelhesse a számára ebből eredő gazdasági következményeket.

loading…


Álláspontunk szerint alappal gondolhatjuk, hogy a pénzintézetek az ügyfeleik elől elhallgatták azt, hogy a szerződések hátterében milyen ügyletek és tranzakciók álltak és állnak. Ezzel nem valósulhatott meg a szerződés egyik lényeges követelménye – az átfogó tájékoztatás, és így a partnerek között jelentős egyenlőtlenség állt be.

Ne feledjük, hogy az Európai Unió Bírósága a Román ítélet alapján meghatározta, hogy a hitelt nyújtó banknak vagy szolgáltatónak az érintett ügyfél rendelkezésére kell bocsátania az ahhoz szükséges valamennyi lényeges információt, hogy a hitel felvevője felmérhesse valamennyi feltétel pénzügyi kötelezettségeire gyakorolt gazdasági következményeit.

Nem beszéltek a biztosításokról sem, melyek az esetleges szerződés-bedőlés esetén az ügyfelek helyett részben, vagy egészben kártalanítja a bankokat.

Úgy tűnik, hogy lényeges és jelentős információkat hallgattak, és titkoltak el szerződéses partnereik elől, visszaélve az ügyfelek bizalmával, valamit azok jóhiszeműségével.

NCK következtetés: tehát, ha a Bíróság nem csak etikusan, hanem jogszerűen jár el, akkor csak és kizárólag az „adósok” számára kedvező döntés születhet hazánkban! Oszd meg!
[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITELEK-ITT A MAGYARÁZAT. ISMÉT VAN REMÉNY.
DEVIZAHITELEK-ITT A MAGYARÁZAT. ISMÉT VAN REMÉNY.

DEVIZAHITELEK-ITT A MAGYARÁZAT. ISMÉT VAN REMÉNY. [good_old_share] Az a bank járt el tisztességesen egy devizahiteles kölcsönszerződés megkötésekor, amelyik nemcsak a...

DEVIZAHITELEK-VÁDLOTTAK PADJÁRA A FELELŐSÖKET!
DEVIZAHITELEK-VÁDLOTTAK PADJÁRA A FELELŐSÖKET!

DEVIZAHITELEK-VÁDLOTTAK PADJÁRA A FELELŐSÖKET! [good_old_share] Felvételkori árfolyamon történjen a forintosítás. A kilakoltatási moratórium azonnali elrendelése. Minimálbérből, kisnyugdíjból ne lehessen levonni...

Close