KEDVEZŐ ÍTÉLET SZÜLETIK HAZÁNKBAN AZ EU BÍRÓSÁG ÍTÉLET ALAPJÁN?

KEDVEZŐ ÍTÉLET SZÜLETIK HAZÁNKBAN AZ EU BÍRÓSÁG ÍTÉLET ALAPJÁN?

KEDVEZŐ ÍTÉLET SZÜLETIK HAZÁNKBAN AZ EU BÍRÓSÁG ÍTÉLET ALAPJÁN?

[good_old_share]


MIT KELL VIZSGÁLNIA A NEMZETI BÍRÓSÁGNAK?

NCK előszó: ha a Bíróság nem csak etikusan, hanem jogszerűen jár el, akkor csak és kizárólag az „adósok” számára kedvező döntés születhet hazánkban!
Kedves „deviza”-károsult! Az alábbi cikket alaposan olvasd el, értelmezd, majd oszd meg!

Dr. Budaházi János ügyvéd, Szabó Miklós ügyvédi iroda vezető biztonság – jogi és kommunikációs szaktanácsadó. – „E tekintetben a Bíróság emlékeztet arra, hogy a szerződési feltétel világos és érthető megfogalmazására vonatkozó követelmény azt is előírja, hogy a szerződés átláthatóan tüntesse fel azon mechanizmus konkrét működését is, amelyre az érintett feltétel utal.

Adott esetben a szerződésnek e mechanizmus és a többi feltételben előírt mechanizmus közötti viszonyra is ki kell térnie, oly módon, hogy a fogyasztó pontos és érthető szempontok alapján értékelhesse a számára ebből eredő gazdasági következményeket.

Ezt a kérdést a román bíróságnak (és várhatóan majd a Magyar bíróságnak is szek.) kell megvizsgálnia, tekintettel az összes releváns ténybeli elemre, amelyek között szerepel a kölcsönszerződés megkötése során a hitelező által közzétett reklám és tájékoztatás" – Dr. Budaházi János ügyvéd, Szabó Miklós ügyvédi iroda vezető biztonság – jogi és kommunikációs szaktanácsadó.

NCK: Ne feledjük! Mivel hazánk (jelen pillanatban még) az Európai Unió tagja, ezért ennél az ítéletnél kedvezőtlenebb ítéletet nem hozhat a hamarosan számunkra is megszülető Eu. bírósági döntés.Fontos kiemelnünk, hogy a „kedvező hitellehetőségekről” a hiteles tájékoztatást hazánkban a Magyar "deviza"-károsultak többek között az alább is látható, és ahhoz hasonló reklámokból ismerhették meg. (oldal alján)

A fogyasztóknak szánt reklámokban látható üzeneteket a bankszövetség közlemény formájában is igyekezett a lakosság számára megerősíteni, alátámasztani, amelyek így összességében – véleményünk szerint alkalmasak voltak arra, hogy ezek segítségével megtévesszék ügyfeleiket.

IDE KATTINTVA olvashatod a „Magyar” Bankszövetség tanulmányát, amely alátámasztja azt az igyekezetet, amellyel a reklámban rendkívül kedvezőnek, majd a Bankszövetség tanulmányában pedig biztonságosnak igyekeztek feltüntetni ezeket a szerződéseket.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Szintén fontos még kiemelnünk azt a tényt, amelyről eddig ebben a cikkben nem szóltunk. Mégpedig azt, hogy a hitelek mögött lévő devizát a bankok virtuális úton, úgynevezett swap ügyletekkel állítottál elő! Ezt egy vallomás formájában a Bankszövetség főtitkára, Kovács Levente korábban már bevallotta. IDE KATTINTVA láthatod a vallomását. De ezt a tényt SZAKÉTRŐI VÉLEMÉNY formájában IDE KATTINTVA is megtalálod! Ez azért is rendkívül fontos mert: „a szerződési feltétel világos és érthető megfogalmazására vonatkozó követelmény azt is előírja, hogy a szerződés átláthatóan tüntesse fel azon mechanizmus konkrét működését is, amelyre az érintett feltétel utal.

Adott esetben a szerződésnek e mechanizmus és a többi feltételben előírt mechanizmus közötti viszonyra is ki kell térnie, oly módon, hogy a fogyasztó pontos és érthető szempontok alapján értékelhesse a számára ebből eredő gazdasági következményeket.

loading…


Álláspontunk szerint alappal gondolhatjuk, hogy a pénzintézetek az ügyfeleik elől elhallgatták azt, hogy a szerződések hátterében milyen ügyletek és tranzakciók álltak és állnak. Ezzel nem valósulhatott meg a szerződés egyik lényeges követelménye – az átfogó tájékoztatás, és így a partnerek között jelentős egyenlőtlenség állt be.

Ne feledjük, hogy az Európai Unió Bírósága a Román ítélet alapján meghatározta, hogy a hitelt nyújtó banknak vagy szolgáltatónak az érintett ügyfél rendelkezésére kell bocsátania az ahhoz szükséges valamennyi lényeges információt, hogy a hitel felvevője felmérhesse valamennyi feltétel pénzügyi kötelezettségeire gyakorolt gazdasági következményeit.

Nem beszéltek a biztosításokról sem, melyek az esetleges szerződés-bedőlés esetén az ügyfelek helyett részben, vagy egészben kártalanítja a bankokat.

Úgy tűnik, hogy lényeges és jelentős információkat hallgattak, és titkoltak el szerződéses partnereik elől, visszaélve az ügyfelek bizalmával, valamit azok jóhiszeműségével.

NCK következtetés: tehát, ha a Bíróság nem csak etikusan, hanem jogszerűen jár el, akkor csak és kizárólag az „adósok” számára kedvező döntés születhet hazánkban! Oszd meg!
[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM