“DEVIZAHITELES” EMLÉKTÚRA

"DEVIZAHITELES" EMLÉKTÚRA

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!


Boldog Karácsonyt 256! – Rövid összefoglaló
A megmozdulás célja a figyelemfelhívás volt. Leginkább arra, hogy az ellenállás nem csak lehetőség, hanem szükséges, és kötelesség is. Olyan időkben mindenképpen, amikor egy szűk, létszámban, értékteremtésben alig érzékelhető réteg mások kizsákmányolása által saját gazdagodását és hatalmának megerősítését hajtja végre.
 
A célt elértük. Nagyon sokan figyeltek fel ránk a város több pontján, és az odavezető útvonalakon. Természetesen a beszámolók és videók terjesztésével ennek a célnak az eredményesebb megvalósulásában a károsultak maguk is eredményesen részt vehetnek.Hamarosan részletes videó összeállításban mutatjuk be, hogy hol miről beszéltünk.
Csupa olyan helyszínt érintettünk, ahol a 2014-es évben eredményesen hívtuk fel a figyelmet arra, hogy tenni kell valamit, vagy valamilyen cselekménytől tartózkodni kell.
Az üzeneteink az év során, és most is szóltak a kifosztóknak, azok kiszolgálóinak, és a károsultaknak is.
 
A nyugati téren felhívtuk a figyelmet arra, hogy a bankok ördögi gépezete kis leleményességgel, elszántsággal, és kitartó munkával megállítható.
A felüljárón arra emlékeztünk, hogy néhány bátor ember a törvények betartását is ki tudja kényszeríteni. Igaz néha ehhez lehet, hogy kicsikét át kell lépni a törvényesség határait egy rövid időre.
 
A robbantott banknál a Béke téren Béke téren a békés megoldásért emeltük fel e hangunkat.
Ismét kifejeztük, hogy „Ne legyen szükség újabb robbantásra”. 
 
Az Oktogonra visszatérve megtudtunk, hogy a bankok alkalmazottai is már nagyon szeretnénk, ha megnyugtató megoldás születne. Ők így nem szeretnek dolgozni, hogy ezek a bohócok állandóan számon kérik őket.
Emlékeztünk arra, hogy a Google térképen az utcanézetben 2014. év májusában történet a CIB és az Unicredit gyalázása látszik.
 
Az Erzsébet térre érve a Sopronbank példáján keresztül hívtuk fel a figyelmet az elnyomó pénzhatalom sebezhetőségére. 
 
A Fullán utcában az Izrael Állam nagykövetségénél szigorúan tartózkodtunk vallási vitáktól. A résztvevők különösen fegyelmezetten tartották magukat a szervezők ezen kéréséhez. 
A korábbi kitartó nyomásgyakorlással véghezvitt utca visszafoglalásra emlékezve kinyilvánítottuk, hogy senki nem teheti meg, hogy más ember alapvető jogait korlátozza.
Vallástól, származástól függetlenül fellépünk akkor is, ha bárki egy közterület használatában gátolni próbál. Az már csak olaj a tűzre, ha ezt egy másik ország polgárai, diplomatái teszik.
 
A hazaárulók házánál (Országgyűlés Irodaháza) a hazai kitiltási botrány ellentmondásaival és rendőrségi eljárásaival kapcsolatban hangzottak el felszólalások.
Több mint egy hónapja nem kaptunk választ arra, hogy ki volt az, aki nem akarta, hogy bemenjünk az épületbe. A szabálysértési ügyek előre haladásával egyre több az ellentmondás. 
Az ügy kapcsán az is nyilvánvalóvá vált, hogy senkinek nem kell elfogadni egy helyzetet, vagy döntést csak azért, mert azt egy egyenruhát viselő személy közli.

Hír 24 összefoglaló videója: 
Nagyon érdekes jelenségre lettem figyelmes a nap során. A társadalmi feszültség óriási. Emberek alapos meggyőződés, vagy minimális információ nélkül támadnak, vagy támogatnak csoportosulásokat. Vigyáznunk kell, mert ebben a helyzetben kevésbé felkészült, vagy jól felkészített szervezők akár súlyos károkkal, sérülésekkel végződő eseményekbe is sodorhatják a felpaprikázott hangulatban lévő embereket.
 
Mind a létszám, mind a résztvevők aktivitása a vártnak megfelelően alakult.
Örülök, hogy részese lehettem az évet méltó módon záró eseménynek.

 

Fényképalbumok, és egy más résztvevők beszámolói:
https://www.facebook.com/hajdu.jozsefnezsoka/media_set?set=a.10202250722149380.1073741900.1830236869&type=1
 
https://www.facebook.com/sugarka.kelemen/media_set?set=a.10205381688569749.1073741899.1475184528&type=1
 
2014. december 20.
Tisztelettel: Póka László Nem adom a házamat mozgalom  0630-931-9802

Szólj hozzá

Hozzászólás