KEDVES “DEVIZAHITELES”! OLVASS, ÉS GONDOLKODJ!

KEDVES "DEVIZAHITELES"! OLVASS, ÉS GONDOLKODJ!

 

Rendhagyó módon most nem egy cikket olvashatsz, hanem Dr. Léhmann György, EMBEREK! ÉBRESZTŐ! AZ ÉLETETEK A TÉT! című cikkére érkezett olvasói hozzászólásokból szemezgettünk.

Sajnos azt tapasztaljuk, hogy a weboldalon kevesen olvassák el, vagy szólnak hozzá a cikkek alatt megjelenő olvasói gondolatokhoz, pedig sokszor rendkívül értékes mondanivalóval is találkozhatunk, igaz némelyik a kelleténél kicsit élesebben fogalmaz.

Természetesen az éles fogalmazás is relatív, mert ha azt nézzük, hogy öt év elég volt a „devizahiteleseknek” arra, hogy rájöjjenek – ez a kormány is bolondot csinál belőlük, viszont ugyanennyi idő még arra sem volt elég, hogy megszervezzék magukat, akkor a helyzet valóban siralmas és így a „devizahiteles” családokban hamarosan tudatosul, hogy rendkívül borús kilátásokkal nézhetnek szembe.

És akkor álljon itt néhány olvasói gondolat:

Erzsébet Paulusz- Minden zsigeremben érzem az igazságot, és nem tudom, mit tehetnék. Hitelem van, még nyögjük. Hét évig voltam nevelőszülő, a legjobb tudásom szerint, elveszett hét évem, mert négy gyermek, és rokkant nyugdíjas férjem mellett nem volt munkahelyem.

Közmunkára kényszerültem, amit felmondtam, mert nem értek egyet egyáltalán a közmunka meglétével, hogy ezt kellett csinálnom. így jövedelmem nincs. Tisztelt Ügyvéd Úr! Hányan értik Ady Endrét? Kikhez jut el mondanivalója? A fenti szavak, mint éles kés, és meghal az igazság, mint Váradi András.

Dancs Tibor – Már én is tapasztaltam, hogy sokakon szinte erőszakkal sem lehet segíteni. Én először (autóhitelesként) törzskönyv visszakérő mozgalmat szerveztem, csak ki kellett volna tölteniük a dokumentumokat és postázni. Csak 3 személy csatlakozott és láss csodát, nem sokára jöttek is a törzskönyvek.

Aztán elszámolást kértünk a bankoktól. Választ is kaptunk, csak tények nem voltak benne-egyedül a befizetések visszaigazolása. Szerintem több pénzügyi adat náluk sem lehet, mivel nem létezik!

Most folyik közös ügyünk a bankok ellen, és ha hazai bíróságokon nem nyerünk jogorvoslatot, európai fórumokhoz fordulunk.

Kiss Béla – Itt az a kérdés mit lép az az 45 % aki nem szavazott sehova. Mert az látszik hogy nélkülük az Orbán kormányt leváltani nem lehet, mert az igazi megoldás itt kezdődhetne. De ehhez az is hozzátartozik,  hogy ki az aki leválthatná, ezt a népirtásban tevékenyen résztvevő kormányt?

Mert a jelenlegi kínálat az ellenzéki pártok részéről, nem valami bizalomgerjesztő, mint ahogy az Orbán kormány koalíció sem. A hatalmat ez a kormány 27% támogatói szavazattal birtokolja. Ezt a 27% ot jól meg is fizeti, különböző kiváltságokkal ellátva őket.

Az egyik megoldás a kormány leváltása. A másik megoldás a bankok sorozatban száz és ezer szám való felrobbantása. Amellett a felelősök, akik felelősségéhez semmi kétség nem fér, fizikai likvidálása. Sorban, addig folytatva, még a törvény betűi életbe nem lépnek a valóságban is, a banki csalók, bűnözők, és kiszolgálóikkal szemben.

Bár erre a most ítélkező bírók erkölcsi romlottságát nézve kevés az esély, a törvények betartatására a bűnözők elszámoltatására, elítélésére. Romlott és beteg, tisztességet nem ismerő, elsősorban a számonkérésben, magas állami pozíciókban dolgozó értelmiség, támogatásának eredménye, hogy ez a devizahiteles csalás létrejöhetett, és ilyen, népirtással felérő végkifejletet tudott elérni.

Szólj hozzá

Hozzászólás