JOGSZERŰEK VOLTAK A DEVIZAHITELEK? HAMAROSAN VIZSGÁLAT INDULHAT!

JOGSZERŰEK VOLTAK A DEVIZAHITELEK? HAMAROSAN VIZSGÁLAT INDULHAT!

JOGSZERŰEK VOLTAK A DEVIZAHITELEK? HAMAROSAN VIZSGÁLAT INDULHAT!

[cn-social-icon]

Érdekes: ez a vizsgálat sem nálunk történik. Hazánkban inkább a tisztességtelenségek sorozatát, szervezetten, és folytatólagosan elkövető bankárokkal egyezkedik a kormány. Mi lehet ennek az oka?Lengyelország megvizsgálhatja a devizahitelezés jogszerűségét – írja a 24.hu.

A lengyel ügyészség a jövőben megvizsgálhatja, hogy a bankok jogszerűen folyósítottak-e svájci frankban jegyzett jelzáloghiteleket – közölte szerdán Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter.

A jövőben a főügyészségnek, amint összeolvad az igazságügyi tárcával, meglesznek az eszközei, hogy feltárja milyen körülmények között folyósították ezeket a hiteleket, s történt-e olyasmi, ami törvényt sért
– magyarázta a tárcavezető egy sajtókonferencián.

Lengyelországban évekkel ezelőtt az alacsony kamatok miatt több mint félmillióan adósodtak el svájci frankban, ám miután a frank zlotyhoz viszonyított árfolyama több mint a duplájára nőtt, a törlesztőrészletek megemelkedtek, s több adós állami segítséget követel problémája megoldásához.Természetesen nálunk ennél rosszabb a helyzet. Ettől függetlenül minden eddigi kormányzati intézkedés inkább a bankokat mentette, mintsem az átvert "deviza"-károsultakat. A károsultak a korábbi forintosítás kapcsán szavazás formájában véleményt is mondtak.

Ennek eredményét megnézheted, ha a "megnézem az eredményeket"-re kattintasz.

FORINTOSÍTÁS - ELÉGEDETT VAGY A VISSZAJÁRÓ ÖSSZEGGEL?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM