ELKAPTAK NÉHÁNY BÍRÓT.

ELKAPTAK NÉHÁNY BÍRÓT.

ELKAPTAK NÉHÁNY BÍRÓT.

[good_old_share]


Jó megoldás lehet ez?

 

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – Néhány nappal ezelőtt volt egy érdekes bírósági beszélgetésem olyan emberrel, aki nem beszél soha mellé. Az ünnepek alatt ezt nem is akartam szóba hozni.

loading...
Nos, a fáma szerint 1-2 bírósági vezetőt megkerestek a lakásuk előtt magánemberek, és megígérték a vezetőknek, hogy "durván a padlóra lökik" őket. Természetesen, ezt nem ilyen irodalmi kifinomultsággal fejezték ki, hanem sokkal alpáribban.

Valahogy kinyomozták az illető bírók telefonszámait, annak alapján a lakcímeket, és amikor az illető éppen hazatért, ott várták.

Amikor a történetet hallottam, meg sem lepődtem, ugyanis magam is észleltem saját Facebook oldalamon, hogy vannak olyan radikális emberek, csoportok, akik nem riadnak vissza ilyen tettől.

A másik oldala a dolognak azon mérsékeltebb kritikai szárny, mely ugyan nem listázná arcképpel a bírókat, de mégis személyes felelősséget társítana az ítélkezéshez. Ebbe nem megyek bele most.

Saját meglátásom az, hogy nem egy rossz rendszer, kereteken belül dolgozó egyedeket kell megfélemlíteni, hanem a rossz rendszert, a kereteket kell olyanná tenni, hogy a bírói kar tagjainak minősége változzon meg.

loading...
Ha egy bíró súlyosan törvénysértő ítéletet hoz, ráadásul az jogerőre is emelkedik, akkor nem a bíróknak lesz kártérítési felelősségük, hanem a bíróságnak. Teljesen értelmetlen kártérítési felelősséget telepíteni az adott bíróra. Ugyanis az az összes normális alapelvvel ellentétes.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Nekem nagyon sok gondom van a bíróságokkal, nálamnál többet kevesen konfrontálódnak. Mégis azt mondom, nincsen oka, indoka annak, hogy a bíróságokra vonatkozó alkotmányos elveket megváltoztassuk. Pont az ellenkezőjét kellene tenni: maximálisan be kell tartani azon normákat.

Ám a véleményemmel majd rendesen egyedül maradok, nem illek bele a most körvonalazandó szemléletekbe, de ez nem baj. Én szóltam, hogy nem ez a járható út. – Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda.

Szerinted jó megoldás lehet ez?

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MIT ADTAK A MAGYAROKNAK A BANKOK?
MIT ADTAK A MAGYAROKNAK A BANKOK?

MIT ADTAK A MAGYAROKNAK A BANKOK? [good_old_share] Vagy inkább pont fordítva? Mit adunk mi, adófizetők a bankoknak?   Orbán tömi...

FALUS ZSOLT ÜZENETE-MEGHÁTRÁLT A BANK!
FALUS ZSOLT ÜZENETE-MEGHÁTRÁLT A BANK!

FALUS ZSOLT ÜZENETE-MEGHÁTRÁLT A BANK! [good_old_share] Kedves Ismerőseim, Barátaim, Sorstársaim!   A mai napon megjelent Magyar Nemzetben olvasható ez a...

Close