ELKAPTAK NÉHÁNY BÍRÓT.

ELKAPTAK NÉHÁNY BÍRÓT.

ELKAPTAK NÉHÁNY BÍRÓT.

[good_old_share]


Jó megoldás lehet ez?

 

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – Néhány nappal ezelőtt volt egy érdekes bírósági beszélgetésem olyan emberrel, aki nem beszél soha mellé. Az ünnepek alatt ezt nem is akartam szóba hozni.
Nos, a fáma szerint 1-2 bírósági vezetőt megkerestek a lakásuk előtt magánemberek, és megígérték a vezetőknek, hogy "durván a padlóra lökik" őket. Természetesen, ezt nem ilyen irodalmi kifinomultsággal fejezték ki, hanem sokkal alpáribban.

Valahogy kinyomozták az illető bírók telefonszámait, annak alapján a lakcímeket, és amikor az illető éppen hazatért, ott várták.

Amikor a történetet hallottam, meg sem lepődtem, ugyanis magam is észleltem saját Facebook oldalamon, hogy vannak olyan radikális emberek, csoportok, akik nem riadnak vissza ilyen tettől.

A másik oldala a dolognak azon mérsékeltebb kritikai szárny, mely ugyan nem listázná arcképpel a bírókat, de mégis személyes felelősséget társítana az ítélkezéshez. Ebbe nem megyek bele most.

Saját meglátásom az, hogy nem egy rossz rendszer, kereteken belül dolgozó egyedeket kell megfélemlíteni, hanem a rossz rendszert, a kereteket kell olyanná tenni, hogy a bírói kar tagjainak minősége változzon meg.
Ha egy bíró súlyosan törvénysértő ítéletet hoz, ráadásul az jogerőre is emelkedik, akkor nem a bíróknak lesz kártérítési felelősségük, hanem a bíróságnak. Teljesen értelmetlen kártérítési felelősséget telepíteni az adott bíróra. Ugyanis az az összes normális alapelvvel ellentétes.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Nekem nagyon sok gondom van a bíróságokkal, nálamnál többet kevesen konfrontálódnak. Mégis azt mondom, nincsen oka, indoka annak, hogy a bíróságokra vonatkozó alkotmányos elveket megváltoztassuk. Pont az ellenkezőjét kellene tenni: maximálisan be kell tartani azon normákat.

Ám a véleményemmel majd rendesen egyedül maradok, nem illek bele a most körvonalazandó szemléletekbe, de ez nem baj. Én szóltam, hogy nem ez a járható út. – Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda.

Szerinted jó megoldás lehet ez?

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM