50 BANKÁR KÁROKOZÁSÁNAK HALÁLBÜNTETÉS LEHET A VÉGE!

50 BANKÁR KÁROKOZÁSÁNAK HALÁLBÜNTETÉS LEHET A VÉGE!

50 BANKÁR KÁROKOZÁSÁNAK HALÁLBÜNTETÉS LEHET A VÉGE!

[good_old_share]


loading...

A lopás és károkozás súlyos bűn. Akkor pedig pláne, ha mindezt szándékosan követik el.

 

Ez alól a bankárok sem lehetnek kivételek! Sőt! Egy ország szempontjából a politikusok mellett a bankároknak van a legnagyobb felelősségük.Most 50 bankár tapasztalhatta meg, hogy milyen az, amikor a hatóságok teszik a dolgukat, és felelősségre vonják őket még akkor is, ha történetesen ők a bankárok.

Pillanatnyilag 51 bankár élvezi a hatóságok vendégszeretetét, mert a vádak alapján "megszegték a banki és hitelintézeti törvényeket" és "szándékosan megsértették az állami gazdasági menedzsment-szabályait, ami súlyos következményekkel járt."

 

Az 51 bankárból egynek már jogerős ítélet alapján minimum 30 évet kell a rács mögött töltenie, de mivel új körülmények merültek fel, így a károkozásának könnyen halálbüntetés is lehet a vége.loading...

A vád alapján összesen a bankárok valamivel több, mint 17 milliárd forintnyi veszteséget okoztak, egészen pontosan  69 millió dollár volt az általuk okozott veszteség.

Mivel dollárról beszélünk, ezért sokan már sejtik, hogy nem hazánkról van szó. Ha Magyarországról beszélnénk, akkor a hivatalos MNB (Magyar Nemzeti Bank) által közölt adatok alapján a bankárok által okozott veszteség 734 milliárd forint volt, melynek a „tisztességtelenül felszámított összegek” megnevezést adták, és egyetlen bankár sem került ez miatt nem, hogy börtönbe, de még csak bíróság elé sem! Erről ide kattintva olvashatsz hivatalos adatokat.

Nem így Vietnámban, ahol bizony felelősségre vonják azokat, akik ilyen nagy kárt okoznak, erről a Portfolio számolt be.

 

A beszámoló szerint az állami energiacég, a PetroVietnam által részben tulajdonolt Ocean Bankot lopták szét, a pénzintézet volt elnökét, Ha Van Thamot is korrupcióval vádolják.

A bukott bankvezér és társai a vád szerint "megszegték a banki és hitelintézeti törvényeket" és "szándékosan megsértették az állami gazdasági menedzsment-szabályait, ami súlyos következményekkel járt."Van, ahol nem finomkodnak azokkal, akik hatalmas károkat okoznak.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Pham Cong Danh, a Construction Bank volt elnöke bűnössége esetén halálbüntetést is kaphat, de a többieknek is hosszú évekig, évtizedekig kell majd börtönben vendégeskedniük. Ez jár a bankároknak, ha"megszegték a banki és hitelintézeti törvényeket és szándékosan megsértették az állami gazdasági menedzsment-szabályait".

loading…


Hazánkban a bankok 734 milliárd forintot vontak el a "deviza"-károsult családoktól szervezetten, folytatólagosan. Ezzel az összeggel a családok mellett értelemszerűen a nemzetgazdaságot is megkárosították. A politikusaink  szerint ez "csak" tisztességtelenség…

Szerinted is?

 

Érdekességként a cikk megemlíti, hogy a Transparency International 176 országot tartalmazó korrupciós listáján Vietnam a 113-adik. A szigorú fellépés a banki csalások ellen része egy nagyobb, korrupció elleni hadjáratnak, az elmúlt években több csaló bankárt is kivégeztek.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
KÁRPÓTOLNI FOGJUK A DEVIZAHITEL-KÁROSULTAKAT.
KÁRPÓTOLNI FOGJUK A DEVIZAHITEL-KÁROSULTAKAT.

KÁRPÓTOLNI FOGJUK A DEVIZAHITEL-KÁROSULTAKAT. [good_old_share] Ígéretekből nincs hiány.   Minden átvert hitelkárosult emlékezhet arra a kijelentésre, melyet a jelenlegi kormánypárt...

IDŐSEBB "DEVIZA"-KÁROSULTAK FIGYELMÉBE.
IDŐSEBB “DEVIZA”-KÁROSULTAK FIGYELMÉBE.

IDŐSEBB "DEVIZA"-KÁROSULTAK FIGYELMÉBE. [good_old_share] Horváth Rudolf - Deviza károsultak figyelmébe!   A mára már több mint 10 éves devizaszerződésekben és...

Close