Jó hír a devizakárosultaknak

Jó hír a devizakárosultaknak

Jó hír a devizakárosultaknak

[good_old_share]


Hanganyag az oldal alján!

Európai Bíróság korábbi döntései kifejezetten az ügyfeleknek kedveztek, de a hatalom azokat szándékosan félremagyarázza.

Az EB korábbi döntése egyértelműen az ügyfeleknek kedvez. Annak alapján minden devizahitel-szerződésnél az eredeti, kamatmentes állapotot kellene helyreállítani.

Hivatalosan mind az Igazságügyi Minisztérium, mind a Kúria elfogadja a döntést, ám félremagyarázza a tartalmát, ezért egyelőre állnak ezek az ügyek.

Azok közül az országok közül, amelyekben egyáltalán volt devizahitel, már mindegyik meghozta az adósbarát intézkedéseket, csak Magyarország nem. Ahol a nyilvánosságtól nem fél kellőképpen a hatalom, ott meg meri tenni, hogy egyáltalán ne, vagy csak félig-meddig oldja meg ezt a problémát.

Szepesházi Péter szerint ez utóbbiról, tehát valamiféle részmegoldásról már lehet pletykákat hallani.

Valamennyi remény tehát van arra, hogy az adósok visszakapjanak némi pénzt, bár nem annyit, mint amennyi az Európai Bíróság korábbi döntéséből következne. Ez a hatalmi megfontolásoktól függ.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Kattints a lejátszóra:loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM