“ITT AZ IDŐ!” -Egy továbbított levél Orbán Viktornak és a kormánypárti FIDESZ vezetőknek

(A levelet változtatás nélkül közöljük) Bevezető: 

Hogy is mondta volt Krassó György a "Rendszerváltás" hajnalán 1989 június 27-én: 

loading...

"Minden politikai és gazdasági lépést csak

a Magyar nép érdeke vezéreljen!

(Krassó György Budapest1932október 19. – Budapest1991február 12 

***************************

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt kormánypárti Országgyűlési képviselők és egyéb közéleti szereplők! 

loading...

A 2010 áprilisa óta hatalmon lévő, kétharmados többséggel rendelkező


"ITT AZ IDŐ" 

 

FIDESZ/KDNP kormány mit tett eddig annak érdekében, hogy ez Magyarországon valóra váljon? 

Lévay Atilla

A Magyar Justitia Bizottság és a Közhatalom jogsértettjei Egyesület tagja

Subject: ÉBREDEJETEK MÁR FEL! EZ HAZAÁRULÁS! " A tervezet 30 európai ország 508 millió állampolgára számára nyitja meg a földvásárlás lehetőségét a magyar állampolgárokkal azonos feltételekkel,"

 

A külföldi földtulajdont kizáró hangzatos kormányzati nyilatkozatok ellenére a földtörvény kormányzati tervezete 30 európai ország 508 millió lakosának nyitja meg az utat a magyar állampolgárokkal azonos feltételekkel való földszerzéshez! Az új földtörvény Vidékfejlesztési Minisztérium által javasolt, véglegesnek szánt szövege nem szolgálja a vidéket, nem szolgálja az országot. A tervezet 2013. május 16-án – Pünkösd előtti csütörtökön – jelent meg a kormányzati honlapon, és az ugyanott megjelent tájékoztatás szerint ezen a héten a parlament mezőgazdasági bizottsága elé kerül.

Ezért ezúton SÜRGŐSSÉGGEL fordulunk Fazekas Sándorhoz, mert a tervezetben jelentős koherencia- zavarokat látunk. Amennyiben a Kormány célja „a családi gazdaságok megerősítése, korszerű európai mezőgazdasági modell kialakítása” – a tervezet ezt nem szolgálja!

A kormány folytatja azt a jól bevált gyakorlatot, hogy nagyobb egyházi ünnepek mögé rejti azokat az ügyeket – melyeket a nyilvánosság, az ország megkerülésével igyekszik keresztülvinni. Erre volt példa, amikor a korábban sosem említett “mezőgazdasági termelésszervezési integráció” alaptörvénybe iktatását Advent idején terjesztették a Parlament elé – majd a Karácsony előtti utolsó rendkívüli ülésen 2012. december 17-én Orbán Viktor dörgedelmes fenyegetéseinek súlya alatt szavazták meg. Ángyán József képviselő volt az egyetlen, aki nem szavazta meg – ezért kapott 250.000 forintos büntetést a frakciótól (ami nem mellesleg alkotmányellenes volt)…

Hasonlóan történik a földtörvény ügyében most is… Pünkösd előtti csütörtökön – május 16-án 13 óra 49-kor jelent mega Kormány honlapján a jövőnket alapvetően meghatározó földtörvény Kormány által véglegesnek szánt szövege. (Erre Ángyán József előre figyelmeztetett!Hangfelvétel + lásd: Csíksomlyói médiapuccsal készülnek az oligarchák)

A tervezet 30 európai ország 508 millió állampolgára számára nyitja meg a földvásárlás lehetőségét a magyar állampolgárokkal azonos feltételekkel, és több ponton is a milliárdos érdekkörök, a giga birtokok felé tereli a magántulajdonban levő földek forgalmát.A földtörvény átdolgozott tervezete ma kerül a Parlament Mezőgazdasági Bizottsága elé – és holnap már szavaznak róla, majd hétfőnként a plenáris ülésen : vita a módosító indítványokról (05.27.) – szavazás a módosító indítványokról (06.03) – végszavazás a földtörvényről (06.10.).

 

A média mindezt elhallgatja – tisztelet a kivételnek – ezért arra kérlek legyél Te a média – tájékoztasd barátaidat, ismerőseidet az ügyről, és ajánld figyelmükbe az Élőlánc Magyarországért miniszterhez írt nyílt levelét. Ebből részleteiben is megtudhatják, hogy mi a gond a földtörvény tervezetével.

 

Vidékfejlesztési Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

miniszter

 

Tisztelt Miniszter Úr!

Az új földtörvény Vidékfejlesztési Minisztérium által javasolt, véglegesnek szánt szövege nem szolgálja a vidéket, nem szolgálja az országot. A tervezet, 2013 május 16-án – Pünkösd előtti csütörtökön – jelent meg a kormányzati honlapon, és az ugyanott megjelent tájékoztatás szerint jövő héten a parlament mezőgazdasági bizottsága elé kerül. Ezért ezúton SÜRGŐSSÉGGEL fordulunk Önhöz, mert a tervezetben jelentős koherencia- zavarokat látunk. Amennyiben a Kormány célja „a családi gazdaságok megerősítése, korszerű európai mezőgazdasági modell kialakítása” – a tervezet ezt nem szolgálja. A korszerű európai mezőgazdasági modell a családi gazdaságokra és azok szövetkezeteire épül. Korszerűnek a tudomány mai állása szerint csak az tekinthető, ami a fenntartható vidékfejlesztést szolgálja.


 

Alapfeltétel, hogy:

1. a helyi erőforrások a helyi közösségek boldogulását szolgálják,

2. a helyi családok találjanak megélhetést – ne kelljen elvándorolniuk,

3. a bevételek helyben maradjanak, a helyi gazdaság fejlődését szolgálják,

4. az élelmiszereket a lehető legkisebb szállítási távolságban állítsák elő,

5. az erőforrásokat fenntartható módon használják,

6. a mezőgazdaság ne szennyezzen, ne pusztítsa a természet rendszereit,

7. egészséges, vegyszermaradványoktól mentes élelmiszert állítsunk elő.

 

Történelmi horderejű, nemzetbiztonsági jelentőségű döntés előtt áll a Kormány és a Parlament.

Az Élőlánc Magyarországért figyelmeztet minden döntéshozót, hogy a nagytőkés érdekcsoportokat, és csakis őket szolgáló rendelkezések továbbra is gerincét alkotják a földtörvény tervezetnek – ez pedig szemben áll a Nemzeti Vidékstratégiával, szemben áll a magyar nép érdekeivel.

Figyelmeztetünk továbbá, hogy a külföldi földtulajdont kizáró hangzatos kormányzati nyilatkozatok ellenére a földtörvény kormányzati tervezete 30 európai ország 508 millió lakosának nyitja meg az utat a magyar állampolgárokkal azonos feltételekkel való földszerzéshez.

A Kormány súlyos mulasztást követett el, azzal, hogy nem kezdeményezett tárgyalásokat az EU-val a külföldiek földvásárlási moratóriumának meghosszabbítására, illetve nem kezdeményezte, hogy a földet vegyék ki a tőke szabad áramlásának rendelkezése alól.

MOST még mindezt pótolhatja:

• A tárgyalásokat a társadalom nyomására való hivatkozással még mindig meg lehet kezdeni –  ez lenne a valódi „szabadságharc”.
• Egy sanda trükköktől mentes, valóban a magyar vidéket, a magyar családokat és a magyar társadalmat támogató földörvény az elkövetkező években helyreállíthatná az elviselhetetlenségig fajuló társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségeket  ( „Minden gyerek lakjon jól” versus milliárdos támogatásokat elszívó érdekcsoportok)  – új esélyt adva vidéknek és városnak egyaránt.

Fentiek érdekében a tervezettel kapcsolatban az alábbiakban fejtjük ki véleményünket a tervezetről:
1. Már a célok meghatározása is zavaros
• nem beszél kis és közepes családi gazdaságokról
• közepes méretű agrárüzemek elterjedését tűzi ki célul – de nem határozza meg, hogy mit ért ez alatt
• versenyképes mezőgazdasági termelésre alkalmas méretű földbirtokokról beszél, de nem határozza meg, hogy mit ért ezalatt
• birtokelaprózódásokról beszél, de ezt sem lehet tudni, hogy mit ért alatta
2. Már az 1. §-ban hangsúlyozza, hogy külön törvények eltérő szabályokat is megállapíthatnak. Az ismeretlen tartalmú  üzemszabályozási törvény, a botrányos körülmények közt alaptörvénybe emelt integrált mezőgazdasági termelésszervezés – a tény, hogy az integrátorok ma még ismeretlen feltételekkel födet is szerezhetnek – komolytalanná teszi a földtörvény tervezetének egészét.
3. Az, hogy mindezeket gondosan titkolják a közvélemény elől, hogy a magyar népnek  nincs joga  idejekorán megismerni  és részletesen megvitatni az életünket, jövőnket alapvetően meghatározó törvényeket  – arra utal, hogy a magyar nép érdekei ellen való törekvések bontakoznak ki a ki tudja hol működő hatalmi centrumokból.

Részletes vélemény a 2013. 05.16-án a Kormány honlapján nyilvánosságra hozott tervezetről itt olvasható!

Kérjük miniszter urat és minden döntéshozót, hogy népünk jövője szempontjából gondolják újra a földtörvény és a kapcsolódó törvények ügyét.

Magyarország, 2013. május 21. 
Tisztelettel : az Élőlánc Magyarországért elnöksége

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Leállítanák az EU-csatlakozási tárgyalásokat az új izlandi kormánypártok-avagy “Az okos ember más hibájából tanul, a buta a sajátjából sem”

Népszavazást ír ki az EU-csatlakozásról az új izlandi kormány Népszavazást ír ki az új, kétpárti jobbközép izlandi kormány a szigetország...

Újabb jó hír a “deviza-hiteleseknek” Dr.Léhmann Soha jobb, törvényesebb ítéletet ne lássak

(Fővárosi Törvényszék)            Az MKB Bank által 2006. év elejétől 2008. év végéig megkötött, devizában nyilvántartott kölcsönszerződések alábbi szerződési...

Close