Itt a program: devizacsalásból adódó követelések végleges lezárására és károk elhárítására

Dr. Fiszter Zsuzsanna, devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, Itt a program: devizacsalásból adódó követelések végleges lezárására és károk elhárítására

Itt a program: devizacsalásból adódó követelések végleges lezárására és károk elhárítására

"Tehát az elsődleges felelősök a bankok, és itt kijelentjük, hogy a 2015 februárban az EBRD-vel kötött paktumot nem tartjuk magunkra nézve kötelezőnek."A Mi Hazánk programja a banki "deviza"csalásból adódó követelések végleges lezárására és károk elhárítására.

Álláspontunk, hogy a bankok által megvalósított „deviza alapú kölcsön ügyletek” kimerítik a csalás fogalmát.

2008-ban, a Lehman Bros csődje után, mikor más országokban a kármentés lett a prioritás, Magyarországon még agresszív kampányokkal erőltettek további ügyleteket, sőt, az egykorú * Raiffeisen Bank reklámjából egyértelmű, hogy a jövedelem már nem is volt tényező, csak az ingatlan fedezet. (OLDAL ALJÁN)

Minden épeszű adós partner megítélésének alapja a kölcsön jövedelemből való visszafizethetősége, kivéve, ha eleve a bedöntés a cél. Tehát az elsődleges felelősök a bankok, és itt kijelentjük, hogy a 2015 februárban az EBRD-vel kötött paktumot nem tartjuk magunkra nézve kötelezőnek.

További felelősök a családok kifosztásában részt vett és abból profitált szereplők :

1, Közjegyzők, akik fenti szerződéseket szentesítettek, majd kiállították a végrehajtási záradékot vagy fizetési meghagyást
2, A bíróságokat befolyásoló vezetők
3, A hazai és külföldi behajtó és követelés kezelő cégek, és az MNB, mely szándékosan hagyta szabályozás nélkül ezt a területet.
4, Mindazok a politikai vezetők, akik a behajtásokból-végrehajtásokból anyagilag profitáltak, és közhatalmukkal visszaélve megteremtették, a kifosztás jogi és politikai feltételeit. (különös felelősség terheli Trócsányit, Völnert, Vargát)
5, Mindazok a végrehajtók, akik fenti ügyletekből eredő végrehajtásban részt vettek, abból profitáltak.

Kik lennének a károsultak és ezáltal kártérítésre jogosultak? Minden deviza alapú kölcsönt igénybe vett személyre vonatkozólag érvényes lesz követelésünk. Vagyis ha már teljesítették a követelést vagy elárverezték az ingatlanjukat akkor kártérítésre jogosultak.

Az elszámolás alapja az az összeg, amit a bank ténylegesen átutalt, valamint az a kamat, melyet az ügyfél valójában megismert és vállalt. A kamat a fizetésképtelenség beálltáig számolható.  Semmilyen további költség, teher semmilyen egyéb fél részéről sem számolható fel.

Ki is fizet ? Elsősorban a bankok. A kárt teljes mértékét bankadó jogcímen át kell hárítani az érintett bankokra az adóból képzett pénzügyi alapot pedig biztosítaná a károsultak kártalanítását.Másod sorban a további felelősök. Az első lépés minden fentiekhez köthető végrehajtást, árverezést azonnal le kell állítani. A végrehajtást non-profit tevékenységgé tesszük.A Mi Hazánk Mozgalom kijelenti, hogy a fenti programot és ezzel több tízezer magyar család karpótlását célul tűzte ki és a parlamenti képviseletének arányában ezek megvalósítását.

Ezeken felül: A fizetési meghagyás jogintézménye kapcsán – A Mi Hazánk Mozgalom ezek kiküszöbölésére kezdeményezi, hogy a továbbiakban a fizetési meghagyásos eljárás és a végrehajtási záradék kiadása bírósági hatáskörbe kerüljön vissza. Itt már a tartozás jogszerűségét is azonnal vizsgálni tudják. Addig pedig az elvtelen közjegyzők legyenek kötelesek az adós levelezési címét felkeresni, hogy mindenki időben ellentmondással tudjon élni a jogszerűtlen követelés ellen! Dr. Fiszter Zsuzsanna

Igen, az ilyen banki mentalitásnak, illetve a rengeteg egyoldalú szerződésmódosításnak, kamatemelésnek köszönhetően veszítik el családok 10 ezrei az otthonukat! Az általuk okozott károk a mai napig is tartanak!

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM