HATALMAS NYERESÉGET SÖPÖRT BE AZ OTP

HATALMAS NYERESÉGET SÖPÖRT BE AZ OTP.

HATALMAS NYERESÉGET SÖPÖRT BE AZ OTP

[good_old_share]

Jól sikerült az OTP első féléve. A hitelintézet 106,2 milliárd forintos adózás utáni eredménye több mint két és félszerese a tavalyinak.
A második negyedév nettó profitja 71,9 milliárd forint lett, ez több mint a duplája az egy évvel ezelőttinek – írja a vg.hu.

A 2015-ösnél magasabb nyereség mögött egyszeri tételek is állnak, az idén kisebb a bankadó, emellett az OTP értékesítette a Visa Europe-ban lévő részvényeit, ami 13,2 milliárd forinttal növelte a nyereségét.

Az ilyen egyszeri tételektől megtisztítva is nőtt azonban a profit. A pénzügyi csoport az első félévben 104,1 milliárd, a második negyedévben ezen belül 56,5 milliárd forintos adózott eredményt ért el, előbbi 52, utóbb 26 százalékkal lett magasabb a tavalyinál.
Kelet-Közép-Európában stabil maradt a nyereség, az első hat hónapban 95,3 milliárd forint nettó profitot termeltek a térség bankjai, a magyarországi alaptevékenység, az OTP Core ezen belül 59,6 milliárd forintot hozott. Az orosz és ukrán bankoknál komoly fejlődés következett be. Ezek a leánycégek tavaly az első hat hónapban még 25,2 milliárd forintos veszteséget okoztak csoport szinten, az idén viszont már 10,9 milliárd forintos nyereséget termeltek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
UZSORÁT NEM FIZETEK! ENNYI!
UZSORÁT NEM FIZETEK! ENNYI!

UZSORÁT NEM FIZETEK! ENNYI! [good_old_share] Ti küldtétek - Kaszala Józsefné - Uzsorát nem fizetek! Kedves mindenki... válaszolok a facémnak, mert...

"ADÓS" FIZESS! VAGY MÉGSE? HOL A SEGÍTSÉG?
“ADÓS” FIZESS! VAGY MÉGSE? HOL A SEGÍTSÉG?

"ADÓS" FIZESS! VAGY MÉGSE? HOL A SEGÍTSÉG? [good_old_share] A következő írás a HitelSikerek honlapján jelent meg. Kell még segítség?  ...

Close