ITT A JÓ HÍR: SOKKAL KEVESEBB VÉGREHAJTÁS LESZ!

loading...

Itt a jó hír: Sokkal kevesebb végrehajtás lesz

A devizahitelesek megsegítését célzó törvény hatályba lépése után felfüggesztik a végrehajtásokat azon ügyekben, amelyekre kiterjed a jogszabály hatása.

Áder János államfő a múlt pénteken aláírta a devizahitelesek megsegítését célzó törvényt, amit hivatala meg is küldött a Magyar Közlöny szerkesztőségének, így napokon belül kihirdetik a jogszabályt. A törvény hatályba lépése után haladéktalanul és soron kívül felfüggesztik a végrehajtásokat azokban az ügyekben, amelyekre kiterjed az Országgyűlés által elfogadott devizahiteles törvény – mondta a Magyar Nemzetnek Schmidt Zoltán, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökségi titkára.


Az intézkedések felfüggesztése vonatkozik a devizaalapú hitelszerződések, a forintalapú fogyasztási hitelszerződések, valamint a lízingszerződések alapján indult végrehajtási eljárásokra. Ezek az összes végrehajtási eljárás 30-40 százalékát jelentik. A végrehajtás mindaddig szünetel, ameddig újabb törvényi rendelkezés nem születik a hitelesek ügyében.

A letiltásokra – például a munkabér, a hatósági átutalási megbízás – tett intézkedéseket a jogszabályra tekintettel felfüggesztik, viszont az adósok továbbra sem adhatják el vagyontárgyaikat – tette hozzá Schmidt.

loading...


Július 4-én fogadta el az Országgyűlés a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban. Teljesült a kormány célja, sikerült kiküszöbölni a szerződések tisztességtelen feltételeit. Július 15-én törvénykezési szünet kezdődött az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahitelesek perei, folyamatos lesz a munka – írta a lap. – Napi.hu

Szólj hozzá

Hozzászólás