IDEGESEK A BANKOK – A DEVIZÁSOK NEM HAGYJÁK MAGUKAT.

IDEGESEK A BANKOK – A DEVIZÁSOK NEM HAGYJÁK MAGUKAT.

IDEGESEK A BANKOK – A DEVIZÁSOK NEM HAGYJÁK MAGUKAT.


A most megjelent friss adatok szerint hatalmas tömegben árasztották el a bíróságokat a devizahiteles perek.

A „deviza”-károsultak nem hagyják magukat, és erre minden okuk megvan. Számtalan független jogász, ügyvéd és pénzügyi szakértő fedte fel az elmúlt évek alatt azokat a trükköket, amelyekkel a bankok megtévesztették az ügyfeleiket.Érthető, ha sok károsult úgy dönt, hogy nem hagyja magát, és kitartóan harcol az igazáért, otthonáért valamint családja biztonságáért.

A most közölt adatok alapján tizenötezer olyan ügy érkezett az ország bíróságaira, amelyben az ügyfelek a korábban megkötött devizás szerződések egy vagy akár több pontját kifogásolták.

A számok azt mutatják, hogy száz gazdasági és polgári jogi per közül átlagosan nyolc a devizahitelezés miatt kezdődött, a legtöbb a fővárosban és Pest megyében.

A perek száma folyamatosan emelkedik. Ezt komolyan kell venni.

A közelmúltban nagyjából 15 ezer ügy érkezett.

Az ország bíróságaira összesen körülbelül 190 ezer gazdasági és polgári peres ügy futott be, ezek közül 15 ezer érintette a külföldi pénznemben nyilvántartott kölcsönöket.

Az új esetek nagyjából fele Budapesthez és Pest megyéhez köthető. A múlt esztendő végén nagyjából hétezer per volt folyamatban, ez az érték körülbelül ezerrel volt kevesebb, mint az azt megelőző esztendőben december 31-én rögzített adat.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Sajnos ennek ellenére a FIDESZ-KDNP még most sem érzi úgy, hogy ebbe a folyamatba jogalkotással be kellene avatkozni.

A devizakárosultakkal és az őket tömörítő szervezetekkel nem tárgyal, és az ellenzék részéről érkező devizahiteles javaslatokat sorban „lesöpri az asztalról”.

Érthetetlen ez a viselkedés, mert egy hatalmas méretű társadalmi katasztrófa közelít a kilakoltatási moratórium végén.

Mi várható a közeljövőben a „deviza”-károsultak szempontjából? Lovas Judit közgazdász bemutatja azt az időzített bombát, amely a károsultak tömegére vár. IDE KATTINTVA olvashatod a cikket.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM