HOPPÁ! A KÚRIA AJÁNDÉKA AZ ÁTVERT DEVIZAKÁROSULTAKNAK

HOPPÁ! A KÚRIA AJÁNDÉKA AZ ÁTVERT DEVIZAKÁROSULTAKNAK

Éva Járvás‎ – Deviza Károsultak Kártérítése – Aki nem hajlandó megtanulni a devizás kölcsönök helyes számítási módját, az nem tudhatja, hogy milyen kincset rakott elénk a Kúria.

 

(lehet, hogy nem ez volt a szándéka)

1/2016 PJE

"A törlesztő részletek összege kiszámíthatónak tekintendő, ha a szerződés rögzíti legalább azokat az ADATOKAT és azt a SZÁMÍTÁSI MÓDOT, amelyek alapján a törlesztő részletek összege az átszámítás szerződésben rögzített későbbi időpontjában, ennek hiányában az egyes törlesztő részletek esedékességekor pontosan meghatározható."

SZÁMÍTÁSI MÓDOT !!!
Egyetlen egy szerződés sem tartalmazza a deviza nyilvántartás módját, sem a kölcsön törlesztőrészletének számítási módját, ezen belül a tőkerész és a kamatrész számítási módját.

Ami a Kondíciós listában van az nem a devizás kölcsön számítási módja, csak egy 1 devizanemű kölcsön számítási módja.

A Kúria már elismerte, hogy a devizás kölcsönök 2 devizaneműek. "devizában nyilvántartott, de forintban folyósított és forintban törlesztett"

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

PSZÁF jelentés 2007

"…többvalutás hitel pedig lényegében egy hitel- és egy befektetési termék kombinációja",

Nocsak, nocsak, na ugye, hogy ugye!
Eszükben sem volt kölcsönt számolni, hát hogyan is lenne a deviza nyilvántartású kölcsön számítási módja a szerződésben?

És ha pedig befektetés is, akkor hova lett a tőkésített hozama?

"A havi gyakoriságú valutakonverziós opcióval kínált többvalutás hitel pedig lényegében egy hitel- és egy befektetési termék

kombinációja, amennyiben a valutanemek közötti választás az árfolyamkockázat rendszeres és gyakori megítélését teszi szükségessé. Ezt a kockázatot azonban nem szakmai ügyfél csak korlátozott mértékben képes megítélni és kezelni." – Éva Járvás‎ – Deviza Károsultak Kártérítése.
FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/

Szólj hozzá

Hozzászólás