HOPPÁ! A KÚRIA AJÁNDÉKA AZ ÁTVERT DEVIZAKÁROSULTAKNAK

HOPPÁ! A KÚRIA AJÁNDÉKA AZ ÁTVERT DEVIZAKÁROSULTAKNAK.

HOPPÁ! A KÚRIA AJÁNDÉKA AZ ÁTVERT DEVIZAKÁROSULTAKNAK

[good_old_share]

Éva Járvás‎ – Deviza Károsultak Kártérítése – Aki nem hajlandó megtanulni a devizás kölcsönök helyes számítási módját, az nem tudhatja, hogy milyen kincset rakott elénk a Kúria.

 

(lehet, hogy nem ez volt a szándéka)

1/2016 PJE

"A törlesztő részletek összege kiszámíthatónak tekintendő, ha a szerződés rögzíti legalább azokat az ADATOKAT és azt a SZÁMÍTÁSI MÓDOT, amelyek alapján a törlesztő részletek összege az átszámítás szerződésben rögzített későbbi időpontjában, ennek hiányában az egyes törlesztő részletek esedékességekor pontosan meghatározható."

SZÁMÍTÁSI MÓDOT !!!
Egyetlen egy szerződés sem tartalmazza a deviza nyilvántartás módját, sem a kölcsön törlesztőrészletének számítási módját, ezen belül a tőkerész és a kamatrész számítási módját.

Ami a Kondíciós listában van az nem a devizás kölcsön számítási módja, csak egy 1 devizanemű kölcsön számítási módja.

A Kúria már elismerte, hogy a devizás kölcsönök 2 devizaneműek. "devizában nyilvántartott, de forintban folyósított és forintban törlesztett"

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

PSZÁF jelentés 2007

"…többvalutás hitel pedig lényegében egy hitel- és egy befektetési termék kombinációja",

Nocsak, nocsak, na ugye, hogy ugye!
Eszükben sem volt kölcsönt számolni, hát hogyan is lenne a deviza nyilvántartású kölcsön számítási módja a szerződésben?

És ha pedig befektetés is, akkor hova lett a tőkésített hozama?

"A havi gyakoriságú valutakonverziós opcióval kínált többvalutás hitel pedig lényegében egy hitel- és egy befektetési termék

kombinációja, amennyiben a valutanemek közötti választás az árfolyamkockázat rendszeres és gyakori megítélését teszi szükségessé. Ezt a kockázatot azonban nem szakmai ügyfél csak korlátozott mértékben képes megítélni és kezelni." – Éva Járvás‎ – Deviza Károsultak Kártérítése.
FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM