ZUHANNAK A BANKOK, A HITELESEK JAVÁRA DÖNTÖTTEK SPANYOLORSZÁGBAN.

ZUHANNAK A BANKOK, A HITELESEK JAVÁRA DÖNTÖTTEK SPANYOLORSZÁGBAN.

ZUHANNAK A BANKOK, A HITELESEK JAVÁRA DÖNTÖTTEK SPANYOLORSZÁGBAN.

[good_old_share]


Mélyen a zsebükbe kell nyúlni a bankoknak. Nincs kibúvó!

 

Már keresik azt a megoldást, amellyel a minimálisra csökkenthetik a „veszteségeiket”.A jelzáloghitelesek javára döntöttek Spanyolországban, esnek a bankok – számolt be a Portfolio.

Nagyot esett a spanyol bankok részvénárfolyama, miután a spanyol legfelsőbb bíróság úgy döntött: visszamenőlegesen bizonyos jelzáloghitel-költségeket az ügyfelek helyett a pénzintézeteknek kell állniuk – írja a Financial Times. Az ítélet több milliárd euróba kerülhet a spanyol bankszektornak.

A délutáni kereskedésben a Bankia, a Banco de Sabadell és a CaixaBank is több mint 5%-ot esett, szemben a Stoxx 600 bankindex közel 1%-os értékvesztésével. Ugyan a legfelsőbb bíróság ítéletéből nem lehet egyértelműen kiszámítani, mekkora terhet varrtak a bankok nyakába, néhány elemzőház előállt saját becslésével.

NCK Megjegyzés: Ilyen és ehhez hasonló veszélyek jelenleg nem fenyegetik a hazánkban működő külföldi tulajdonú bankokat, mert védi őket az Orbán-EBRD paktum. A Megállapodás többek között ilyen kitételeket is tartalmaz: „..Magyarországi kötelezettségek sérelme nélkül a Magyar Kormány tartózkodik olyan új törvények, vagy intézkedések bevezetésétől, amelyek negatív hatással lehetnek a bankszektor profitabilitására..” További részletek IDE KATTINTVA.

A Citi elemzői szerint a döntés legjobb esetben 1,3 milliárd, legrosszabb esetben 4,5 milliárd euróba kerülhet a spanyol bankok számára.A Jefferies elemzői szerint azonban a bankok olyan megoldást is találhatnak, ami néhány százmillió euróra csökkenti veszteségüket. Ez utóbbi tőkeszempontból kezelhető lenne. Az elemzők szerint nem a legnagyobb spanyol banknak számító Santander vagy BBVA számára kellemetlen a döntés, hanem a kisebbeknek.

loading...

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A legfelsőbb bíróság döntése a jelzáloghitelek közjegyzői okiratának regisztrációs adójáról szól a Financial Times szerint, és egy korábbi bírósági döntés visszafordítását jelenti. A legfelsőbb bíróság most kimondta, hogy a hitelekhez aláírt közjegyzői dokumentumok adóját a banknak, és nem az ügyfélnek kell fizetnie.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZA ÉS QUAESTOR KÁROSULTAKKAL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGNÁL.
DEVIZA ÉS QUAESTOR KÁROSULTAKKAL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGNÁL.

DEVIZA ÉS QUAESTOR KÁROSULTAKKAL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGNÁL. [good_old_share] Dr. Szakács László - Devizahiteles- és Quaestor-károsultakkal az Európai Bizottságnál.   A...

A DEVIZÁSOKAT ELŐSZÖR KILAKOLTATJUK, UTÁNA ÜLDÖZZÜK.
A DEVIZÁSOKAT ELŐSZÖR KILAKOLTATJUK, UTÁNA ÜLDÖZZÜK.

A DEVIZÁSOKAT ELŐSZÖR KILAKOLTATJUK, UTÁNA ÜLDÖZZÜK. [good_old_share] Bíró Ica - Elgondolkodtató... Nézegetem vezetőnk oldalát, mindig érdekelt az emberek hozzáállása, gondolatai....

Close