ZUHANNAK A BANKOK, A HITELESEK JAVÁRA DÖNTÖTTEK SPANYOLORSZÁGBAN.

ZUHANNAK A BANKOK, A HITELESEK JAVÁRA DÖNTÖTTEK SPANYOLORSZÁGBAN.

ZUHANNAK A BANKOK, A HITELESEK JAVÁRA DÖNTÖTTEK SPANYOLORSZÁGBAN.

[good_old_share]


Mélyen a zsebükbe kell nyúlni a bankoknak. Nincs kibúvó!

 

Már keresik azt a megoldást, amellyel a minimálisra csökkenthetik a „veszteségeiket”.A jelzáloghitelesek javára döntöttek Spanyolországban, esnek a bankok – számolt be a Portfolio.

Nagyot esett a spanyol bankok részvénárfolyama, miután a spanyol legfelsőbb bíróság úgy döntött: visszamenőlegesen bizonyos jelzáloghitel-költségeket az ügyfelek helyett a pénzintézeteknek kell állniuk – írja a Financial Times. Az ítélet több milliárd euróba kerülhet a spanyol bankszektornak.

A délutáni kereskedésben a Bankia, a Banco de Sabadell és a CaixaBank is több mint 5%-ot esett, szemben a Stoxx 600 bankindex közel 1%-os értékvesztésével. Ugyan a legfelsőbb bíróság ítéletéből nem lehet egyértelműen kiszámítani, mekkora terhet varrtak a bankok nyakába, néhány elemzőház előállt saját becslésével.

NCK Megjegyzés: Ilyen és ehhez hasonló veszélyek jelenleg nem fenyegetik a hazánkban működő külföldi tulajdonú bankokat, mert védi őket az Orbán-EBRD paktum. A Megállapodás többek között ilyen kitételeket is tartalmaz: „..Magyarországi kötelezettségek sérelme nélkül a Magyar Kormány tartózkodik olyan új törvények, vagy intézkedések bevezetésétől, amelyek negatív hatással lehetnek a bankszektor profitabilitására..” További részletek IDE KATTINTVA.

A Citi elemzői szerint a döntés legjobb esetben 1,3 milliárd, legrosszabb esetben 4,5 milliárd euróba kerülhet a spanyol bankok számára.A Jefferies elemzői szerint azonban a bankok olyan megoldást is találhatnak, ami néhány százmillió euróra csökkenti veszteségüket. Ez utóbbi tőkeszempontból kezelhető lenne. Az elemzők szerint nem a legnagyobb spanyol banknak számító Santander vagy BBVA számára kellemetlen a döntés, hanem a kisebbeknek.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A legfelsőbb bíróság döntése a jelzáloghitelek közjegyzői okiratának regisztrációs adójáról szól a Financial Times szerint, és egy korábbi bírósági döntés visszafordítását jelenti. A legfelsőbb bíróság most kimondta, hogy a hitelekhez aláírt közjegyzői dokumentumok adóját a banknak, és nem az ügyfélnek kell fizetnie.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM