Hogyan játszik össze a bíróság a végrehajtóval, az ügyészség pedig a bizonyítékok ellenére semmit sem tesz

Hogyan játszik össze a bíróság a végrehajtóval, az ügyészség pedig a bizonyítékok ellenére semmit sem tesz

Hogyan játszik össze a bíróság a végrehajtóval, az ügyészség pedig a bizonyítékok ellenére semmit sem tesz.

[good_old_share]


Üdvözletem!

Csak nagy vonalakban írnám le a történetünket, amiben arra szeretnék rámutatni, hogy, hogyan játszik össze a bíróság a végrehajtóval, az ügyészség pedig a bizonyítékok ellenére semmit sem tesz.

 

Ez ma Magyarország! (Ti küldtétek…)Osztrák banktól vettünk fel hitelt, de nem Ausztriában, hanem itt Magyarországon, Keszthelyen intézte az ügyletet, egy ügyvédi irodában, Keszthelyi közjegyzővel.

Utólag derültek ki a törlesztési feltételek, amit mi nem tudtunk teljesíteni. Ezért megpróbáltuk kiváltani, de a bank nem állt velünk szóban, az ügyvédet nem lehetett elérni. Két magyarországi banktól is kaptunk volna hitelt, amivel a végrehajtót megkerestük, de mind a kétszer elküldött minket hogy kevés, mindig ötszázezer forinttal több kellett volna neki.

Az árveréseket sorban megkifogásoltuk, mert a végrehajtó úr a törvényt sorozatban átlépte.

loading…


Az utolsó árverésnél szintén kifogást nyújtottam be a bírósághoz, de az iktatóban másik osztályra rakták a levelünket. Mire a végrehajtó lezárta az árverést, a levelünk is előkerült, és a bíróság megadta a felfüggesztést, de már csak az árverés lezárta után.

Kértem a bíróságot, hogy semmisítse meg az árverést, mivel a törvény szerint az iktatóba történő beérkezést kell figyelembe venni, és ha ezt veszik figyelembe akkor a 15 napos határidőbe bőven beleférhetett volna hogy az árverés lezárása előtt megkapjuk a felfüggesztést. A bíróság elutasított, szerintük nem a végrehajtó hibája hogy "későn" adtuk be a kifogást.

Nem adtuk be későn, a bíróságon rakták egy kicsit félre, és pont akkor került elő amikor lezárult az árverés.

Gondolom, mindenki tudja, hogy miért.A másodfok ugyanezzel az indokkal utasított el. Az ügyészségen is feljelentést tettem, de csodák csodája ők is ugyanezzel az indokkal utasítottak el. A bizonyítékokat figyelembe sem vették. A végrehajtó a díjjegyzékben, amit küldött, csak a tartozást sorolta fel, de a több millió forintot, amit levont, azt nem. Ez a pénz hova lett?

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ez nem sikkasztás? A kilakoltatás előtt beadványt adtunk be a bíróságra, hogy mondják ki a szerződés semmisségét. Formai hibára hivatkozva elutasították. A tartalmát nem is vizsgálták. Esélyt sem kaptunk, hogy peres úton, tisztességes eljárással a bíró hozzon döntést.

A banknak nincs engedélye, hogy itt Magyarországon folytasson hitelezési tevékenységet, pedig az egész ügyletet itt bonyolította le. Semmilyen elszámolást nem kaptunk a banktól, csak a végrehajtói díjjegyzéket. Május 9-től mi is hajléktalanok vagyunk bírósági és ügyészségi segédlettel. Ennyit ér ma az igazságszolgáltatás Magyarországon! Tisztelettel: J. Ildikó.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM