A BANKI KÖVETELÉSKEZELÉS ANOMÁLIÁI – A Devizahiteles kifosztás mechanizmusa

OSZD MEG ÉS TERJESZD: A BANKI KÖVETELÉSKEZELÉS ANOMÁLIÁI.

OSZD MEG ÉS TERJESZD: A Devizahiteles kifosztás mechanizmusa

Éva Nagy – A BANKI KÖVETELÉSKEZELÉS ANOMÁLIÁI

(Az írás a csatolt Kézdi Zsolttal történt interjú kivonata, érdemes elolvasni, mert nagyon tanulságos)

Mielőtt a Kormány meghozza a devizahitel kivezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, az előtt legfontosabb egy régi mulasztását lesz köteles pótolni, ez pedig a követeléskezelés kérdése, és annak törvényi szabályozása.

loading...

A követeléskezelők által nyilvántartott adósság nyilvántartása, jogszerűsége, összegszerűsége ezer sebből vérzik, ezért a devizahiteles mentőcsomag előtt indokolt a hitelezők és követeléskezelők által nyilvántartott adósság felülvizsgálata.
Felügyeletnek, kormánynak több éves mulasztása van, mivel nagy valószínűséggel banki nyomásra jelenleg nincs is érvényes tv, ami szabályozná a kérdést.(!!!)

A hitelezők és követeléskezelők magatartása jogilag erősen vitathatók, és kimeríti az erőfölénnyel való visszaélést, és a tisztességtelen piaci magatartás fogalmát is
.
Az előbbi okok alapján előbb kell a szabályozni törvényileg a követeléskezelés rendszerét, mint kivezetni a devizahiteleket.

A bankok felelőssége egyértelmű.

Nincs külső kontroll. Ők jelentik a saját maguk számára létrehozott KHR-rendszerbe az adatokat, amelyeket saját maguk is ellenőriznek.(!!!) 

loading...


Nincs Felügyeleti vagy más külső ellenőrzés, nincs semmiféle kontroll (!!!)

Az adatok jelentős része nem felel meg a valóságnak, mert téves adatot tartalmaz, sokszor elévült követelést, tehát a kimutatott követelés összege gyakorlatilag megkérdőjelezhető.

Mivel a követeléskezelés nincs jogilag szabályozva, nem felel meg sem a prudenciális (átláthatósági) követelményeknek,sem a felelősség kérdésének, mivel az általuk nyilvántartott adatok vitathatóak.

A követeléskezelés azon túl, hogy zaklatja az adósokat nem végez érdemi tevékenységet, mert nem ebben érdekelt, sőt a 20%-os kamattal számított értékkel kimutatható az ellenérdekeltsége.

A követeléskezelés a 20%-os éves kamat alapján a legnagyobb befektetés, és a banki érdekek manipulálásának aktív eszköze, egyrészt a nyereség/veszteség megállapításánál, a tartalékolási szabályoknál, és a pénzkészletnél.

A követeléskezelő évekig nem csinál semmit a követeléssel, élvezi annak 20%-os hasznát.

Mivel nincs törvényi szabályozás arra vonatkozóan, hogy előírt határidőn belül zárja le az ügyeket: ha sikerrel jár azért, és számoljon el vele, ha nem, akkor írja le veszteségként.

A magyar kormányoknak óriási mulasztása az, hogy törvényi szabályozás hiányában ellenőrizetlen teret engedett a bankszektor nyomásának, mert a devizahitel minden mozzanata a kihelyezéstől a végrehajtásig bezáróan unio-idegen, és tisztességtelen, és erőfölénnyel való visszaélésre alkalmas.


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MAGYAROK! TARTSATOK KI, NE ÁLDOZZÁTOK FEL MAGATOKAT!-DR. LÉHMANN
MAGYAROK! TARTSATOK KI, NE ÁLDOZZÁTOK FEL MAGATOKAT!-DR. LÉHMANN

Naponta találkozom olyan írásokkal, melyekhez hasonló szinvonalon történő elkészítésére alkalmatlan vagyok. Elegendő felkészültség hiján. Többek között az alábbi, ma reggel közzétett írásomra...

VÉDD MAGAD! "HITELESEKNEK" FONTOS ISMERETEK!
VÉDD MAGAD! “HITELESEKNEK” FONTOS ISMERETEK!

MOKK-os levélre ellentmondás! Nagyon fontos ismeretek Papp Pétertől. Éva Nagytól átvéve Kötelező elolvasni! MOKK-os levél. FMH. Mi lehet ez? [cn-social-icon] Ha...

Close