HAMIS BIZTONSÁGÉRZETBEN RINGATJÁK A DEVIZAKÁROSULTAKAT

HAMIS BIZTONSÁGÉRZETBEN RINGATJÁK A DEVIZAKÁROSULTAKAT 
 • Facebook
 • Googleplus
 • Youtube
 • Twitter

Ha nem figyelnek a károsultak, akkor a bankok sok pénzt megtarthatnak maguknak

A következő cikk a CivisHír honlapján jelent meg.

Sok pénz maradhat a bankoknál; fontos dátum közeleg!Fontos dátum közeledik: március 31. a banki visszatérítési igények végső bejelentése. A Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesülete azt tapasztalja, hogy az ügyfelek jelentős része nincs tisztában azzal, hogy bizonyos típusú szerződéseknél haladéktalanul be kell jelenteni az illetékes adósságkezelő irányába a visszatérítés igényét.

Sokan úgy gondolják, hogy a visszatérítés automatikusan jár. Azzal sincsenek tisztában, hogy mit jelent az, hogy élő szerződésről van-e szó vagy sem. Gyakran az is felmerül, hogy az adósságkezelők sincsenek tisztában a kötelezettségeikkel. Kovács László, az egyesület elnöke közleményében azt írja, hamis biztonságérzetben ringatják az adósokat azok a sajtóhírek, melyek szerint nincs semmi teendőjük.

Hogy még véletlenül se maradjanak le a visszatérítés lehetőségéről, mindenki jelezze visszatérítési igényét:

 1. akinek a hitelszerződését felmondták
 2. akiknek nem az eredeti pénzintézet kezeli az ügyét
 3. akik 5 éven belül visszafizették a hitelüket
 4. akik végrehajtási eljárás alá kerültek.
 5. akik felszámolás alá vont hitelintézetnél vettek fel hitelt, ők a felszámoló cég irányába jelentsék be igényüket
 6. akiknek különböző faktorcégeknél kezelt tartozásuk van
 7. akiknek az eredeti hitel behajtása következtében fennmaradt tartozása áll fenn (gépjármű-hitelesek, jelzáloghitelesek)
Akik bizonytalanok abban, hogy jár-e visszatérítés a számukra vagy sem, mindenképpen jelezzék visszatérítési igényüket lehetőleg két helyre is: az eredeti pénzintézetnél, akinél a hitelt vették fel, és a követeléskezelőnél egyaránt. Fontos, hogy a jognyilatkozatokat ajánlott levélben juttassák el a pénzintézet vagy a követeléskezelő irányába.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  

 • Facebook
 • Googleplus
 • Youtube
 • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás