HAMIS BIZTONSÁGÉRZETBEN RINGATJÁK A DEVIZAKÁROSULTAKAT

HAMIS BIZTONSÁGÉRZETBEN RINGATJÁK A DEVIZAKÁROSULTAKAT.

HAMIS BIZTONSÁGÉRZETBEN RINGATJÁK A DEVIZAKÁROSULTAKAT [cn-social-icon]

Ha nem figyelnek a károsultak, akkor a bankok sok pénzt megtarthatnak maguknak

A következő cikk a CivisHír honlapján jelent meg.

Sok pénz maradhat a bankoknál; fontos dátum közeleg!Fontos dátum közeledik: március 31. a banki visszatérítési igények végső bejelentése. A Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesülete azt tapasztalja, hogy az ügyfelek jelentős része nincs tisztában azzal, hogy bizonyos típusú szerződéseknél haladéktalanul be kell jelenteni az illetékes adósságkezelő irányába a visszatérítés igényét.

Sokan úgy gondolják, hogy a visszatérítés automatikusan jár. Azzal sincsenek tisztában, hogy mit jelent az, hogy élő szerződésről van-e szó vagy sem. Gyakran az is felmerül, hogy az adósságkezelők sincsenek tisztában a kötelezettségeikkel. Kovács László, az egyesület elnöke közleményében azt írja, hamis biztonságérzetben ringatják az adósokat azok a sajtóhírek, melyek szerint nincs semmi teendőjük.

Hogy még véletlenül se maradjanak le a visszatérítés lehetőségéről, mindenki jelezze visszatérítési igényét:

  1. akinek a hitelszerződését felmondták
  2. akiknek nem az eredeti pénzintézet kezeli az ügyét
  3. akik 5 éven belül visszafizették a hitelüket
  4. akik végrehajtási eljárás alá kerültek.
  5. akik felszámolás alá vont hitelintézetnél vettek fel hitelt, ők a felszámoló cég irányába jelentsék be igényüket
  6. akiknek különböző faktorcégeknél kezelt tartozásuk van
  7. akiknek az eredeti hitel behajtása következtében fennmaradt tartozása áll fenn (gépjármű-hitelesek, jelzáloghitelesek)
Akik bizonytalanok abban, hogy jár-e visszatérítés a számukra vagy sem, mindenképpen jelezzék visszatérítési igényüket lehetőleg két helyre is: az eredeti pénzintézetnél, akinél a hitelt vették fel, és a követeléskezelőnél egyaránt. Fontos, hogy a jognyilatkozatokat ajánlott levélben juttassák el a pénzintézet vagy a követeléskezelő irányába.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM