HA VITA VAN, EZT KÉRD A BANKODTÓL!

HA VITA VAN, EZT KÉRD A BANKODTÓL!

HA VITA VAN, EZT KÉRD A BANKODTÓL!

[good_old_share]


Ezt a kérdés korábban már több pénzügyi szakértő is feszegette. Nem tudunk róla, hogy a károsultak nagy számban kellő figyelmet fordítottak volna az alább ismertetett problémára.

 

Golyós számológép. Horváth Rudolf.A bank nyilvántartása nem közhiteles dokumentum, számviteli bizonylatok hiányában tartozás hiteltérdemlő igazolására nem alkalmas.

Az a baj, hogy a károsultak több esetben elfogadják , hogy az elszámolás alapja egy átszámítással kialakított kimutatás és egy saját szintén nem bizonylatolt számítással állnak elő.

Ezzel elkezdődik a ki és mi alapján hogyan számolt jól vagy rosszul játék, amibe szándékosan kergetik bele a bankok a károsultakat, és a végén a bíróság is vagy elfogadja valamelyik számítást, vagy nem. Pedig csak a nyilvántartás bizonylatolását kellene kérni, mert addig nem tudunk miről elszámolni, amíg a bank nem bocsát rendelkezésre bizonylatolt nyilvántartást.

A pénznemek közötti átszámításnak nincs felszámolható árfolyam kockázata és ezt a bank nem akarja elismerni. Inkább hivatkozik banktitokra, meg arra, hogy nem vezethetőek le a devizaváltások egyesével minden jogügyletre.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Rendben de akkor mi igazolja az ügyfelek felé szerződésenként a felszámolt árfolyam változásokból eredő költségeket? Mert senki nem köteles nem bizonylatolható tartozások elismerésére, nincs olyan jogszabály ami ezt alátámasztaná.Nem számolni kell, hanem bizonylatolni és a bizonylatolt pénzügyi történést nyilvántartani. (Golyó) Horváth Rudolf.A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM