Ha egy szerződés semmis, akkor a mögötte lévő jelzálogszerződés is semmis

Róna Péter és Lázár Dénes is osztozik abban a véleményben, hogy a deviza hitelszerződések létre jöttnek sem tekinthetők, és a semmisség szabályai szerint kell elszámolni.

Ha egy szerződés semmis, akkor a mögötte lévő jelzálogszerződés is semmis, és így a bankok nagy bajba kerülnek, mert a követeléseik így biztosíték nélkül maradnak, ami rendkívül kockázatossá teszi a mérlegüket. Erre kiemelt céltartalékot kellene képezni.

Róna Péter és Lázár Dénes is osztozik abban a véleményben, hogy a deviza hitelszerződések létre jöttnek sem tekinthetők, és a semmisség szabályai szerint kell elszámolni. Az elszámolás módját illetően a professzor úr a mindenkori jegybanki alapkamatot preferálja, míg Dr. Lázár ezt nem tartja a Ptk-ból levezethetőnek. HALLGASD MEG ALÁBB!

loading...Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A Kúria már az öltözőben döntött a devizahitelesekről
A Kúria már az öltözőben döntött a devizahitelesekről ??

Csizmadia: a Kúria már az öltözőben döntött a devizahitelesekről A legfelsőbb bírói fórum már két olyan jogegységi határozatot is hozott,...

Magyarország kormánya nem képes megoldani a devizahitelesek problémáját
Magyarország kormánya nem képes megoldani a devizahitelesek problémáját

Magyarország kormánya nem képes megoldani a devizahitelesek problémáját. [good_old_share] Szomorúan tapasztaljuk, hogy már lassan 7 éve tart a "Hogyan mentsük...

Close