8 MILLIÁRD EURÓT KÉRHETNEK A BANKOK AZ MNB-TŐL + GONDOLATÉBRESZTŐ!

8 MILLIÁRD EURÓT KÉRHETNEK A BANKOK AZ MNB-TŐL + GONDOLATÉBRESZTŐ!

 

A cikk előtt egy rövid gondolatébresztő

László Gácsi – Facebook Hiteltársulás: Amikor az MNB devizát ad a bankoknak a forinthitelek forintosítására, akkor annyi történik mindösszesen, hogy a paraziták profitot realizálnak, és devizában kiviszik az országból, mert nekik forint nem kell.

8-MILLIÁRD-EURÓT-KÉRHETNEK-A-BANKOK-AZ-MNB-TŐL-GONDOLATÉBRESZTŐ-CIVILKONTROLL-COM

Azt a hasznot realizálják, amit a rendelkezésükre álló forint források kötelező tartalékként az MNB-ben elhelyezése okán, annak kb 20 szorosa mértékben kihelyezhettek forintban folyósított kölcsönök devizatartozást eredeztető követeléssé konvertálásával szereztek. És ugyanúgy, ahogyan a politikai “elit “asszisztja nélkül ez a hiteltermék bevezetésre sem kerülhetett volna, ugyanúgy most is, a paraziták aratásánál, azaz a profit realizálásnál, és annak devizában való külföldre lopásánál is megjelenik az állam, aki erővel beavatkozik, és mindent úgy tesz, ami a pénzcsapok zavartalan működését biztosítja.

Megint, sokadszor. És megint adósmentésnek hívják. És ha ez valakinek nem tetszik, annak meg törvénnyel tiltják meg – a Bankszövetség óhajának megfelelően – hogy a bíróságon harcoljon igazáért. Nem fogjuk megúszni a harcot. Vissza kell vennünk az országunkat.

Origo:

“A Magyar Nemzeti Bank készen áll arra, hogy devizatartalékának bizonyos részét a devizahitelek forintosítására fordítsa – mondta Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója.
Bár a bankok lakossági devizahitel-állománya folyamatosan apad, továbbra is 3400 milliárd forint felett van, vagyis nagyjából 11 milliárd euró konvertálásában kell majd a jegybanki segítség. Ugyanakkor a Kúria döntése miatt ebből “lejön” hárommilliárd eurónyi, azaz hozzávetőleg nyolcmilliárd euró körüli összeg erejéig léphetnek fel devizaigénnyel a hazai bankok. Magyarország nemzetközi tartaléka 36 milliárd euró, amiből 28-29 milliárdos “keret” elegendő a rövid távú külső adósság fedezetére – írja a Magyar Hírlap.

Nagy Márton a lapnak azt mondta, nagy óvatossággal, körültekintéssel és csak fokozatosan lehet a devizatartalékok egy részét a devizahitelek forintosítására fordítani. A szakember szerint a forintosítás hatására csökken az ország külső adóssága, ami a devizatartalék mértékét is lejjebb hozza.

Hozzátette, azoknak a hitelintézeteknek, amelyek hosszú lejáratú külső devizaadóssággal rendelkeznek, a jegybanki garancia segíthet. Az MNB ugyanis kötelezettséget vállalhat arra, hogy lejáratkor odaadja a devizát, ugyanez igaz más, úgynevezett swap ügyletek esetén is. Ráadásul, miközben a kölcsönök forintosítása lezajlik, a jegybank devizatartaléka nem apad azonnal, hiszen az csak lejáratkor, azaz fél, egy vagy két év múlva jelenik meg a mérlegben.” – Origo

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM