8 MILLIÁRD EURÓT KÉRHETNEK A BANKOK AZ MNB-TŐL + GONDOLATÉBRESZTŐ!

8 MILLIÁRD EURÓT KÉRHETNEK A BANKOK AZ MNB-TŐL + GONDOLATÉBRESZTŐ!

 

A cikk előtt egy rövid gondolatébresztő

László Gácsi – Facebook Hiteltársulás: Amikor az MNB devizát ad a bankoknak a forinthitelek forintosítására, akkor annyi történik mindösszesen, hogy a paraziták profitot realizálnak, és devizában kiviszik az országból, mert nekik forint nem kell.

8-MILLIÁRD-EURÓT-KÉRHETNEK-A-BANKOK-AZ-MNB-TŐL-GONDOLATÉBRESZTŐ-CIVILKONTROLL-COM

Azt a hasznot realizálják, amit a rendelkezésükre álló forint források kötelező tartalékként az MNB-ben elhelyezése okán, annak kb 20 szorosa mértékben kihelyezhettek forintban folyósított kölcsönök devizatartozást eredeztető követeléssé konvertálásával szereztek. És ugyanúgy, ahogyan a politikai “elit “asszisztja nélkül ez a hiteltermék bevezetésre sem kerülhetett volna, ugyanúgy most is, a paraziták aratásánál, azaz a profit realizálásnál, és annak devizában való külföldre lopásánál is megjelenik az állam, aki erővel beavatkozik, és mindent úgy tesz, ami a pénzcsapok zavartalan működését biztosítja.

loading...

Megint, sokadszor. És megint adósmentésnek hívják. És ha ez valakinek nem tetszik, annak meg törvénnyel tiltják meg – a Bankszövetség óhajának megfelelően – hogy a bíróságon harcoljon igazáért. Nem fogjuk megúszni a harcot. Vissza kell vennünk az országunkat.

Origo:

“A Magyar Nemzeti Bank készen áll arra, hogy devizatartalékának bizonyos részét a devizahitelek forintosítására fordítsa – mondta Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója.
Bár a bankok lakossági devizahitel-állománya folyamatosan apad, továbbra is 3400 milliárd forint felett van, vagyis nagyjából 11 milliárd euró konvertálásában kell majd a jegybanki segítség. Ugyanakkor a Kúria döntése miatt ebből “lejön” hárommilliárd eurónyi, azaz hozzávetőleg nyolcmilliárd euró körüli összeg erejéig léphetnek fel devizaigénnyel a hazai bankok. Magyarország nemzetközi tartaléka 36 milliárd euró, amiből 28-29 milliárdos “keret” elegendő a rövid távú külső adósság fedezetére – írja a Magyar Hírlap.

Nagy Márton a lapnak azt mondta, nagy óvatossággal, körültekintéssel és csak fokozatosan lehet a devizatartalékok egy részét a devizahitelek forintosítására fordítani. A szakember szerint a forintosítás hatására csökken az ország külső adóssága, ami a devizatartalék mértékét is lejjebb hozza.

Hozzátette, azoknak a hitelintézeteknek, amelyek hosszú lejáratú külső devizaadóssággal rendelkeznek, a jegybanki garancia segíthet. Az MNB ugyanis kötelezettséget vállalhat arra, hogy lejáratkor odaadja a devizát, ugyanez igaz más, úgynevezett swap ügyletek esetén is. Ráadásul, miközben a kölcsönök forintosítása lezajlik, a jegybank devizatartaléka nem apad azonnal, hiszen az csak lejáratkor, azaz fél, egy vagy két év múlva jelenik meg a mérlegben.” – Origo

loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
"DEVIZAHITELEK": A KAMAT MÉRTÉKE IS CSÖKKENNI FOG.
“DEVIZAHITELEK”: A KAMAT MÉRTÉKE IS CSÖKKENNI FOG

Devizahitelek: a kamat mértéke is csökkenni fog Nemcsak a tőketartozás, hanem a kamat mértéke is csökken a devizahiteleknél a bankokkal...

PATAI MIHÁLY: AZ ADÓSOK VISSZAÉLÉSSZERŰEN PERELNEK!
PATAI MIHÁLY: AZ ADÓSOK VISSZAÉLÉSSZERŰEN PERELNEK

PATAI MIHÁLY: AZ ADÓSOK VISSZAÉLÉSSZERŰEN PERELNEK   Ezt kérte tavaly a Bankszövetség a kormánytól, a devizahitel perek korlátozását, hát valóban...

Close