SZABÁLYTALAN „DEVIZÁS” JELZÁLOGBEJEGYZÉSEK-A KÜZDELEM FOLYTATÓDIK!

SZABÁLYTALAN „DEVIZÁS” JELZÁLOGBEJEGYZÉSEK-A KÜZDELEM FOLYTATÓDIK!

SZABÁLYTALAN „DEVIZÁS” JELZÁLOGBEJEGYZÉSEK – A KÜZDELEM FOLYTATÓDIK!

[good_old_share]


loading...

FIGYELEM! Csatolmány a cikk alján! OSZD MEG A CIKKET!

 

„Miniszteri rendelettel kötelezni kell minden földhivatalt, hogy a deviza alapú kölcsön jogviszony alapján a törvénysértő módon értékmegjelölés nélkül külföldi pénznemben bejegyzett jelzálogjogot, mint a kölcsön jogviszonyhoz nem kapcsolható nyitott devizapozíciót töröljék.”A múlt alkalommal Járvás Éva levelet írt a Földművelésügyi Minisztériumnak, melyben felhívta az illetékesek figyelmét arra, hogy a földhivatalok a „deviza”-hitelek kapcsán szabálytalanul és törvénysértő módon jegyezték be a bankok javára a zálogjogot.

A levelet, részletes indoklással IDE KATTINTVA olvashatod.

Sajnos, mint az várható volt, az illetékesek igyekeznek magukról hárítani a felelősséget, és mellébeszélni, másra mutogatni. (A fenti linkre kattintva megtalálod a minisztérium válaszát is!)

loading...

A minisztérium mellébeszélésére született meg az alábbi levél, melyet Járvás Éva rövid bevezetője után PDF fájlként letölthetsz!

Szerencsére akadnak olyan társaink, akik nem adják fel! Segítsük őket egy megosztással, hogy minél többen értesüljenek a jogsértésekről! (Azon is érdemes elgondolkodni, hogy az "ellenzék" miért hallgat ebben az ügyben…)
Járvás Éva – Folytatás Földművelésügyi Minisztériummal.

Nem értem, hogy milyen jogászok ülnek a miniszteri székekben, de még ha a takarítónője fogalmazza meg a válaszlevelet az észrevételemre, akkor is felháborít, hogy milyen felületesen és öncélúan értelmezik a jogszabályokat.

Röviden: azzal utasított el, hogy

– földhivatal nem törölhet bejegyzést az Inytv. szerint,

és azzal, hogy a

– bejegyzés törléséhez a jogosult hozzájárulása szükséges.

1. nem magánszemélyként kértem a saját tul.lapomról a bank jelzálogának törlését, hanem egy államilag elkövetett törvénysértésre hívtam fel a figyelmet.

2. A földhivatal törölhet bejegyzéseket, sőt bizonyos esetekben törölnie is kell. Csak ok nélkül nem törölhet. A törvénysértő bejegyzés eleve érvénytelen, tehát annak a törlését semmi nem akadályozza meg. Hivatal saját hatáskörben is korrigálhatja, ha törvénysértést követett el és felismeri.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

3. A jogosult bank hozzájárulása több okból nem szükséges. Először is azért, mert törvénysértő bejegyzés nem lehet alapja a követelésének. Másodszor a törvénysértő bejegyzés éppen az ő valótlan adatszolgáltatásából ered, így ha törlésre kerül minden jogkövetkezményét is viselnie kell. Harmadszor pedig azzal nem károsul – a kölcsön jogviszony szerint – ha a törvényes bejegyzés kerül a törvénytelen helyére egy korrekció során.
Nos, megírtam a szájbarágós választ, de azt hiszem nem ez lesz az utolsó csörténk. Lehet, hogy takarítónővel hamarabb megértettném a probléma lényegét.

Nem bántom a takarítónőket, csak feltételezem, hogy neki nincs jogi dr-je, míg a miniszternek, bár ki tudja manapság! – Járvás Éva.

A levelet itt találod:

Földműv. Minisztérium 2.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MI A CÉLUNK? EZÉRT VAGYUNK A HATALOM ELLENSÉGEI.
MI A CÉLUNK? EZÉRT VAGYUNK A HATALOM ELLENSÉGEI.

MI A CÉLUNK? EZÉRT VAGYUNK A HATALOM ELLENSÉGEI. [good_old_share] Miért is vagyunk nap mint nap az utcán, a bankokban, a...

ELÉGEDETTEK A "DEVIZA"-HITELESEK? AVAGY AMIRŐL A MÉDIA HALLGAT.
ELÉGEDETTEK A “DEVIZA”-HITELESEK? AVAGY AMIRŐL A MÉDIA HALLGAT.

ELÉGEDETTEK A "DEVIZA"-HITELESEK? AVAGY AMIRŐL A MÉDIA HALLGAT. [good_old_share] A HitelSikerek felhívta az olvasók figyelmét arra, hogy egyre csak nő...

Close