FORINTOSÍTÁSI TÖRVÉNY-EZ AZ ORSZÁGGYŰLÉS FELELŐSSÉGE!

FORINTOSÍTÁSI TÖRVÉNY-EZ AZ ORSZÁGGYŰLÉS FELELŐSSÉGE!

FORINTOSÍTÁSI TÖRVÉNY-EZ AZ ORSZÁGGYŰLÉS FELELŐSSÉGE!

Nagy Éva – KÖVETELJÜK, HOGY A KÉPVISELŐK NE SZAVAZZÁK MEG A FORINTOSÍTÁSI TÖRVÉNYT!

Ma már mindannyian tudjuk, hogy a deviza alapú hitel az ország kifosztására irányuló gaztett volt, amelynek eszközei:
– az alacsony induló kamat és kezelési költség,
– meghamisított THM,
– agresszív és valótlan reklámok,
– felelőtlen ügynöki hálózat,
– kollaboráns és bűnsegéd kormányok,MNB elnökök,
– korrupt pénzügyi és szakmai elit.Cél a lakosság kifosztása, adósrabszolgasorba taszítása több generáción keresztül, és legfontosabb cél a mögöttes fedezetek megszerzése.
A Nyugatnak az fájt, hogy a magyarok úgy élték túl a 150 éves török-hódoltságot, a Habsburg-elnyomást, két vesztes világháborút, és a kommunista rendszert, hogy képesek voltak a csapások ellenére talpon maradni, és újraépíteni az országot.

Mindig és mindig, újra meg újra, és a rendszerváltáskor a lakosság 90%-a rendelkezett saját tulajdonnal. Európában ezzel az 5-ik helyen állunk, hasonlóan a volt szocialista országokhoz.
Nem véletlen, hogy ezeket az országok kerültek a célkeresztbe, a devizahitelezés kapcsán.
Most hatalmas veszély fenyeget bennünket, mert az országgyűlés "A devizahitelesek megsegítése tárgyában hozott törvényei intézményesítik a banki csalást, és törvényesítik a jogfosztást.
Mert az elszámolási tv I-II–ben foglaltak szerint a többszörösen semmis deviza alapú szerződéseket érvénybe helyezik, majd a forintosítási törvénnyel szentesítik az uzsorát.

Bár a kúria a 6/2013.PJE-ben kijelentette azt, hogy ezek a szerződések nem uzsorás szerződések, nehéz másnak tekinteni azt a kölcsönt, amit 3*or, vagy 4*szer kell visszafizetni.
A rendszerváltás óta eltelt időszak szakmai és pénzügyi elitje cserben hagyta a hazát, cserben hagyta a népet, lefeküdt a pénzügyi hatalomnak, és odadobta a devizahiteleseket a pénzvilág hiénáiak!
Hogy a devizahitelből való menekülés jogi útját elvágja, a rendezésig fefüggesztett 12.000 pert, és mindent kész megtenni, hogy ellehetetlenítse a perek folytatását, további perek indítását.

Ezen túl az MNB-nek módjában állt volna a devizahitelen keresztül keletkezett jegybanki tartalékot a bankok rendelkezésére bocsátania eredeti, un. historikus árfolyamon.
De nem tette, mert kell a pénz kastélyok, és zongorák vásárlására. Arra hivatkoznak, hogy ez nem felel meg az EU-s szabályozásoknak!
Ezzel csak kép aprócska probléma van: az egyik, hogy a devizahitel egy származékos ügylettel fedezett termék, ami unióellenes, és ez 7 évig nem zavarta a kormányzati köröket, most mitől vagyunk hirtelen ilyen EU-jogkövetők??Amikor mind a kormányzat, mind az OGY, mind a kúriai PJE-k szembemennek az EU-fogyasztóvédelmi szabályozással.

A másik probléma ezzel az érveléssel az, hogy a lengyelek is kaptak ilyen tárgyú segítséget a jegybankjuktól, és az EKB-től.
Kategórikusan ki kell jelenteni, hogy ezen döntések nem a haza és a nemzet érdekét szolgálják.

Aki a forintosítási törvényt megszavazza, azt személy szerint súlyos felelősség fogja terhelni az ország több évtizedes adósrabszolgasorba taszítása, és a mélyszegénység konzerválása miatt. Azt a képviselőt mi jegyezni fogjuk, és soha többé nem fogjuk megválasztani!
Mert 2015-ben nem lesznek védőhálók, sem az árfolyamgát, sem pedig a kilakoltatási kvótarendszer nem védi meg őket a kilakoltatásról.
A kormány csak a fair bankokra fókuszál, miközben elfelejt intézkedni a legsúlyosabb helyzetben lévő adósokról.
Tömeges méretű kilakoltatások és árverezések várhatók, több tízezer lakás válik egyszerre árverezés tárgyává, nem véletlenül fenik a fogukat a végrehajtók.

Az állam már biztos is jelölt föléjük, hogy osztozzanak a jusson, hogy az állam a strómajain keresztül kiszedegesse a fontosabb ingatlanokat.A több tízezer lakás egyidejű árverezése túlkínálatot teremt, lenyomva az árakat, és alkalmat teremt az ingatlanok spekulációs célzattal történt átjátszására, mind országon belüliek, mind országhatáron kívüliek számára.
Miközben több tízezer család marad fedél nélkül, és erre semmilyen rendezés nem szerepel A devizahitelesek megsegítése tárgyában hozott törvényekben.

Felhívjuk az Országgyűlés és a képviselők figyelmét arra, hogy mindaddig, amíg a legsúlyosabb helyzetben lévők, a kilakoltatásra váró családok számára védőhálót nem tud felmutatni a kormányzat, addig ne fogadják el a forintosításról szóló törvényt, tekintettel arra, hogy az elszámolási törvényekhez kapcsolódóan a kormányzat nem nyújtotta be sem az Elsétálási jogról, sem a Magáncsődre vonatkozó törvényt.

Ha ilyen feltételek mellett elfogadják a forintosítási törvényt,akkor a lakosságot örökös adósrabszolgaságba, Magyarországot pedig a történelem süllyesztőjébe taszítják.
Követeljük 
– a forintosítási tv-javaslat visszavonását,
– a devizahitelek elszámolását eredeti feltételek szerint
– a legsúlyosabb helyzetben lévő családok számára védőháló biztosítását,
– az elsétálási jog bevezetését,
– a magáncsőd intézményi rendszer bevezetését. – Nagy Éva, Hiteltársulás

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM