„DEVIZAHITELEK” – SZÓ SINCS ITT SENKI MEGMENTÉSÉRŐL

„DEVIZAHITELEK” – SZÓ SINCS ITT SENKI MEGMENTÉSÉRŐL.

 

„DEVIZAHITELEK” – SZÓ SINCS ITT SENKI MEGMENTÉSÉRŐL

A nemzetgazdasági miniszter hétfőn dél körül nyújtotta be a parlamentnek a devizahitelek forintosításáról szóló törvény tervezetét – írja a 444.hu.
 

Azonban ha így, együtt nézzük a törvényeket, látszik, hogy itt nincs is szó senki megmentéséről, az intézkedéscsomaggal hosszú távon egészen biztosan csak és kizárólag az állam nyer, hiszen a Magyar Nemzeti Bank a forintosítással nagyjából 150 milliárd forintnyi nyereségre tesz szert.
A bankok a tisztességtelennek bélyegzett szerződésmódosításaik és az árfolyamrés nagyjából 1000 milliárdját bukják el az elszámoláson, az adósoknak pedig a forintosítással most kell lenyelniük az eddigi teljes árfolyamveszteséget.

Rogán Antal szerint az adósok többsége jól jár, ami csak akkor igaz, ha a jelenlegi tőketartozásukhoz és a jelenlegi törlesztőrészletükhöz viszonyítunk, mert azok tényleg csökkenni fognak. Viszont így is nagyobb lesz a tőketartozásuk, mint a hitelfelvételkor, a forintosítással pedig még annak lehetőségétől is elesnek, hogy egy esetleges forintárfolyam-erősödéssel jobb helyzetbe kerüljenek.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM