„DEVIZAHITELEK” – SZÓ SINCS ITT SENKI MEGMENTÉSÉRŐL

„DEVIZAHITELEK” – SZÓ SINCS ITT SENKI MEGMENTÉSÉRŐL.

 

„DEVIZAHITELEK” – SZÓ SINCS ITT SENKI MEGMENTÉSÉRŐL

A nemzetgazdasági miniszter hétfőn dél körül nyújtotta be a parlamentnek a devizahitelek forintosításáról szóló törvény tervezetét – írja a 444.hu.
 

Azonban ha így, együtt nézzük a törvényeket, látszik, hogy itt nincs is szó senki megmentéséről, az intézkedéscsomaggal hosszú távon egészen biztosan csak és kizárólag az állam nyer, hiszen a Magyar Nemzeti Bank a forintosítással nagyjából 150 milliárd forintnyi nyereségre tesz szert.
A bankok a tisztességtelennek bélyegzett szerződésmódosításaik és az árfolyamrés nagyjából 1000 milliárdját bukják el az elszámoláson, az adósoknak pedig a forintosítással most kell lenyelniük az eddigi teljes árfolyamveszteséget.

loading...

Rogán Antal szerint az adósok többsége jól jár, ami csak akkor igaz, ha a jelenlegi tőketartozásukhoz és a jelenlegi törlesztőrészletükhöz viszonyítunk, mert azok tényleg csökkenni fognak. Viszont így is nagyobb lesz a tőketartozásuk, mint a hitelfelvételkor, a forintosítással pedig még annak lehetőségétől is elesnek, hogy egy esetleges forintárfolyam-erősödéssel jobb helyzetbe kerüljenek.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
FIGYELEM! EU-ELLENES A FORINTOSÍTÁS!
FIGYELEM! EU-ELLENES A FORINTOSÍTÁS!

FIGYELEM! EU-ELLENES A FORINTOSÍTÁS! Nagy Éva- Hiteltársulás: Schiffer András, az LMP társelnöke nagyon jó üzenetet küldött nekünk:  "az Európai Központi...

MEGOLDÁS KERESÉSE - DR. LÉHMANN GYÖRGY.
MEGOLDÁS KERESÉSE – DR. LÉHMANN GYÖRGY

Búcsú a jogállamtól, megoldás keresés. Levelezőm válaszlevele éjszaka 2 előtt 5 perccel elküldve Siófokon 2014. november 24. napján. Léhmann György Tisztelt...

Close