FELHÍVÁS a „deviza” – „hitelesekhez”. (Hiteltársulás)

FELHÍVÁS a „deviza” – „hitelesekhez”. (Hiteltársulás)

A Nemzeti Civil Kontroll kéri tagjait, szimpatizánsait és olvasóit, hogy lehetőségeik szerint csatlakozzanak a Hiteltársulás alábbi felhívásához.

„Remélem, hogy itt a Hiteltársulás Facebook közösség tagjai számára világos és egyértelmű, hogy a „devizahitelek” károsultjainak szempontjából sorsdöntő lesz a Kúria 2013. december 16-án tárgyalt jogegységi határozata.
Ennek a döntésnek a meghozatalára egyedül a független igazságszolgáltatás hivatott, melyet elméletileg nem befolyásolhat senki. Nem lehet kényszeríteni, és nem is szabad ezzel próbálkozni, hiszen akkor a független joggyakorlat, így a jogállamiság kérdőjeleződhet meg. Épp ezért a befolyásolást erőszakos megnyilvánulásokkal nem szabad megkísérelni.

loading...

Azonban!
A kérdés fontosságnak nyomatékosítását semmi nem tiltja. Ennek egyik és leghatékonyabb eszköze, ha a Kúria állásfoglalásának kihirdetését, annak jelentőségét, és a hitelesek várakozásait kihangsúlyozandóan, kellő számú érintett megjelenik a helyszínen, és csendben, méltóságteljesen várakozik mindaddig, ameddig a döntés megszületik.
Ez nem ütközik jogszabályokba, nem okoz felháborodást a társadalom többi tagjában és mégis érzékelteti, hogy mekkora a várakozás arra, hogy végre az igazság kimondásra kerüljön.


Egyes csoportok arra szerveződnek, hogy látványos eszközökkel, talán a jogi normákon túllépve adjanak hangot az elvárásaiknak. Őket sem kell elítélni, hiszen az évek alatt felgyülemlett sérelmek és feszültségek valamilyen formában való kieresztéséről van csupán szó. Ők pillanatnyilag kisebbségben vannak, és ennek okán csak úgy lennének képesek jelentős nyilvánosságot kiharcolni maguknak, ha minél hangosabb és drasztikusabb eszközökhöz nyúlnának. Ezek viszont, egy bizonyos határt túllépve, épp ellenkező hatást váltanának ki a társadalom nagy többségéből, a legfelsőbb bírói testületből és a kormányzó politikai szereplőkből, mint ami a „devizahitelesek” érdekében áll. Ezt nem szabad megengedni! Nem szabad engedni, hogy egyesek, a teljes elkeseredésükben többet ártsanak a „devizahiteleseknek”, mint maguk a bankok, vagy a tehetetlen politikai elit. Ezt csupán akkor tudjuk elkerülni, ha nem az eszközök látványossága, hanem a tömeg nagysága érzékelteti a kérdés fontosságát.

Ezért!
Kérek minden jó érzésű, és az ügyünkben ténylegesen tenni szándékozó társunkat, hogy 2013.december 16-án 11 órára jelenjen meg a Kúria előtt (Budapest V. ker. Markó u. 16.), és csendben, minden erőszakos cselekedettől távol tartva magát, méltóságteljesen várakozzon a Kúria állásfoglalásának kihirdetésére.

NINCS TÖBB ESÉLYÜNK AZ IGAZSÁGOS DÖNTÉS MEGSZÜLETÉSÉRE!

loading...

Kérem, hogy aki úgy gondolja, hogy részt kíván, vagy tud venni a csendes demonstráción, az egy tetszik jelzéssel nyilvánítsa ki ebbéli szándékát. Bízom benne, hogy sokan megértik ennek fontosságát és végre egyszer képesek lesznek a saját és társaik érdekében erre az „áldozatra”.


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZACSALÁS-FELADTA MAGÁT AZ ELŐ ELKÖVETŐ
DEVIZACSALÁS – FELADTA MAGÁT AZ ELSŐ ELKÖVETŐ!

Egy férfi feljelentette magát Dr. Vida Ildikó elnök asszony részére Nemzeti Adó és Vámhivatal Feladó: Falus Zsolt Ferenc Adószám: xxx...

A KÚRIÁNAK MEGKÜLDÖTT KÖZÖS ÁLLÁSPONT
A KÚRIÁNAK MEGKÜLDÖTT KÖZÖS ÁLLÁSPONT- Dr. Damm Andrea, Makkos Albert, Varga István

„A Kúria jogegységi határozatának feladata nemcsak a lebonyolíthatatlan pertömeg elkerülése, hanem az Alaptörvény szerint rögzített fogyasztói jogok érvényre juttatása és...

Close