EZÉRT NEM VOLTAK OTT ORBÁNÉK A HITELKÁROSULTAK PARLAMENTI VITÁJÁN.

EZÉRT NEM VOLTAK OTT ORBÁNÉK A HITELKÁROSULTAK PARLAMENTI VITÁJÁN.

EZÉRT NEM VOLTAK OTT ORBÁNÉK A HITELKÁROSULTAK PARLAMENTI VITÁJÁN.

[good_old_share]


Magyarországon az élet fantasztikus, hiszen példa nélküli az a siker ahogy a Fidesz-KDNP vezeti az országot. A gazdaság szárnyal – csodájára járnak egész Európában -, és lassan megvalósul a teljes foglalkoztatás. Az egészségügyre és az oktatásra sem költött egyetlen kormány sem annyit, mint a jelenlegi, és a környező országokból is tódulnak be a magasan képzett szakemberek, hogy itt telepedjenek le a családjaikkal együtt.
Videók alább! Körülbelül ezeket hiheti az, aki a kormánypárti médiumokból tájékozódik.

Viszont létezik egy másik dimenzió, a szürke valóság, ahol több ezer család áll a kilakoltatás előtt. Ebben a párhuzamos világban a kormány nemhogy nem védi meg a bankok által becsapott kisembereket, de a kormányzati tisztviselők flegma, pökhendi módon reagálnak a kétségbeesett segélykiáltásokra.

Legutóbb egy lakossági fórumon szabadultak el az indulatok, amikor Kövér László és egy idős hölgy között az alábbi szóváltás zajlott le:

Kövér: Nehogy már ránk tessék azt a felelősséget hárítani, amihez semmi közünk nem volt, nem is mi voltunk kormányon.

A hölgy: És nekünk mi közünk ahhoz? További videó alább!Kövér: Ön vette fel a hitelt. Ennyi. Minimum ennyi.

Szóval ez a Fidesz igazi arca. Így reagálnak a kormányzati politikusok, amikor azt gondolják, hogy nem veszi őket a kamera.

 

Persze ebben az elfuserált világban azért legalább az ellenzék egyes pártjai a rendelkezésükre álló eszközökkel igyekeznek mindent elkövetni, hogy segítsenek az embereknek. Például az Országgyűlés az LMP kezdeményezésére ma politikai vitát tartott a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekről. Igaz, sajnos nem sok sikerrel…

A Fidesz-KDNP részéről ugyanis, összesen 14 képviselő volt jelen. Egyszerűen nem érdekelte őket a téma, be sem mentek a Parlamentbe. Mondjuk az LMP is tudhatná, hogy a devizahitel-károsultak helyzetét nem egy parlamenti vitanap fogja megoldani. 

Jóval sikeresebbnek mondható azonban a szocialisták akciója, akik az ország 87 pontján tartanak fogadóórát, ahol jogi tanácsokkal is segítik az embereket.
Azt mondják, a megoldásához fel kellene használni azt a 270 milliárd forintot, amit a Magyar Nemzeti Bank a devizahiteleken nyerészkedve szerzett. Hozzáteszik: a legjobb az lenne, ha a felvételkori árfolyamot figyelembe véve tudnák rendezni a devizahitelesek ügyét.

loading…


Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Tóth Bertalan a témában tartott mai sajtótájékoztatóján kiemelte: a kilakoltatásokat mindaddig fel kell függeszteni, amíg végső megoldást nem találnak a devizahitel-károsultak problémáira.

"Egyeztettünk a devizahiteles szervezetek vezetőivel, és az ő javaslataikat fogjuk képviselni, ahogy tettük ezt korábban is" – mondta a sajtótájékoztató másik résztvevője, Szakács László országgyűlési képviselő, aki rámutatott, hogy amennyiben az ingatlan értéke megfelelő fedezet volt a hitelfelvételkor, úgy legyen elegendő akkor is, ha valaki nem tudja fizetni a kölcsönét. Kátai B. Zsolt.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM