ÉRVÉNYTELENEK A SZERZŐDÉSEK! MIKOR FOGJÁK MÁR VÉGRE FEL A PARLAMENTI PÁRTOK ÉS A BANKOK?

ÉRVÉNYTELENEK A SZERZŐDÉSEK! MIKOR FOGJÁK MÁR VÉGRE FEL A PARLAMENTI PÁRTOK ÉS A BANKOK?

ÉRVÉNYTELENEK A SZERZŐDÉSEK! MIKOR FOGJÁK MÁR VÉGRE FEL A PARLAMENTI PÁRTOK ÉS A BANKOK?

[cn-social-icon]

A politikusaink meddig szolgálják még a bankárokat?

 

Alakilag vagy tartalmilag hibás a devizaalapú autóhitelek jó része, ezért azok jogilag érvénytelennek minősülnek – nyilatkozta egy ügyvéd a Magyar Nemzetnek. Az adósok kedvezményt kapnak a hitelek forintra váltásához: a költségek felét az állam állja, másik felét pedig a bankszektor.

loading...

„Ez az egész mappa, ha megnézem, akkor ez egy hároméves banki hercehurca tárgya” – a Hír TV-nek nyilatkozó Golcs család hét éve vett autót hitelből. „Én 2008-ban vettem fel 1 millió 440 ezer forintot az autóra, 3 millió 200 ezret kifizettem már. Most kaptam a banktól az elszámoló levelet, még tartozok 580 ezer forinttal, és csupán 100 ezer forint volt a tisztességtelenül felszámolt összeg” – közölte Golcs Ferdinánd.

Golcsék szerződése egy a közel 230 ezerből. Az autókra felvett kölcsönök 95 százaléka svájci frank alapú.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

A kormány szerdán állapodott meg a bankszövetséggel a devizában felvett személyi kölcsönök és autóhitelek forintosításáról. A jelzáloghitelekkel szemben az autóhitelek forintosítása önkéntes lesz, de a bankok nem utasíthatják el az ügyfelek kérelmét.

„A kedvezmény mértéke valamivel több, mint 10 százalék. Valószínű, hogy egy átlagos adósnál, hogyha minden más egyéb marad, futamidő, egyéb marad, akkor egy ekkora mértékű kedvezményre számíthatnak. Lényeges, hogy ettől eltérhetnek, hitele válogatja, nem minden hitel ugyanolyan, minden szerződés egyedi, ezért lehetnek eltérések” – emelte ki Ráski Péter, a Pénzcentrum szerkesztő-újságírója.

loading...A Hír TV-nek nyilatkozó ügyvéd szerint az autóhitelek forintra váltása aggályos. Mint mondta, sok szerződésből hiányzik a kamat, a költség és a díj meghatározása, így azok jogilag érvénytelennek minősülnek. „A szerződéses partnernek más volt az akarata, mint amit kölcsönszerződés címen elé tárt a bank, ő kölcsönt szeretett volna felvenni, és erre vállalt kötelezettséget, azonban a kölcsön törvényi feltétele az, hogy tőke plusz a futamidőre számolt kamatot kell neki megfizetni, ez a kötelezettsége. (…) Nem kölcsönszerződés jött létre a felek között, és így, ha a szerződéses akarat más volt az egyik félnél, akkor semmis a szerződés” – magyarázta Vári Csilla ügyvéd.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979

A legtöbb autóhitel-szerződésből hiányzik az a kitétel, hogy a forint gyengüléséből adódó árfolyam-különbözetet az adós állja, a kockázatfeltáró nyilatkozat hiánya pedig szintén a megállapodás érvénytelenségéhez vezet – mondják a jogi szakértők. Az autóhiteleseknek várhatóan télen kell eldönteniük, hogy élnek-e a forintosítással. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MA ESTE UTCABÁL! GYERE EL TE IS!
MA ESTE UTCABÁL! GYERE EL TE IS!

MA ESTE UTCABÁL! GYERE EL TE IS! Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!   Ma este utcabál. (2015-08-28) Nem is akármilyen. Rendszerkritikus....

TE HISZEL MÉG A BANKNAK?
TE HISZEL MÉG A BANKNAK?

TE HISZEL MÉG A BANKNAK? Barabás Gyula - Pénzügyi fogyasztóvédelem [cn-social-icon] Tegnap egy telefonáló megosztotta velem a problémáját! Nem kicsi...

Close