ÉRDEKES TÖRTÉNET LOMBARD ÜGYBEN

ÉRDEKES TÖRTÉNET LOMBARD ÜGYBEN.

ÉRDEKES TÖRTÉNET LOMBARD ÜGYBEN

Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

[cn-social-icon]

Érdekes történet kezd kibontakozni Lombard ügyben.

loading...

Az elszámolási törvénnyel kapcsolatban a Lombard ugyanis nem indított pert az állammal szemben, többek között azért, mert az egyoldalú szerződésmódosításban nem érezte magát érintve, tekintettel arra, hogy az Üzletszabályzata 6 (?) havi CHF LIBOR kikötést tartalmaz.

Ugyan a szerződésében nem sikerült eddig meglelni a kamat mértékét, de ez láthatóan senkit nem érdekel.

Tehát az elszámolásra vonatkozóan álláspontja az volt, hogy referencia árazású a hitele – így nem tartozik a tv hatálya alá -, ugyanakkor az elszámolás alkalmával igen nagy számban "nullás" visszatérítést jelölt meg.

A panaszra adott válaszában azt írta, hogy a futamidő alatt kedvezményt adott, és ezt a kedvezményt joga van levonni. A kedvezményt valóban jogában állna levonni, na de hol a kedvezmény?

Tisztelt Olvasóink!

A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.

Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. FACEBOOK:https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979

Akkor most tessenek megkapaszkodni! Szerinte a kedvezmény abban van, hogy a LIBOR értékének követése nem konkrétan meghatározott és kiolvasható, éppen ezért a csökkenést ő nem a LIBOR követésének tudja be, hanem kedvezménynek!!!

loading...

Tehát nem indít pert, mert referenciaárazású a kamat alkalmazása, ugyanakkor nem térít vissza, mert ő maga kedvezményt adott!
És akkor ennek a cégnek még van érvényes működési engedélye…..

Nem értek hozzá, de nem lehet, hogy ez csalás vagy sikkasztás, vagy mindkettő? Szerintem lehet világítani. – Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
FORINTOSÍTÁS? HOGYAN? ALAKI ÉS TARTALMI HIBÁS, ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSEK!
FORINTOSÍTÁS? HOGYAN? ALAKI ÉS TARTALMI HIBÁS, ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSEK!

Komoly akadályba ütközhet a forintosítás   Problémák lehetnek a devizaalapú személyi és autóhitelek forintra váltásával, mert a kölcsönszerződések jelentős része...

ERRE VARRJANAK GOMBOT A NAGYOKOS BANKJOGÁSZOK!
ERRE VARRJANAK GOMBOT A NAGYOKOS BANKJOGÁSZOK

ERRE VARRJANAK GOMBOT A NAGYOKOS BANKJOGÁSZOK [cn-social-icon] Tisztelt azon devizahitelesek, akiknek a bank a szerződését felmondta, illetve akik jelenleg végrehajtási...

Close