ÉRDEKES TÖRTÉNET LOMBARD ÜGYBEN

ÉRDEKES TÖRTÉNET LOMBARD ÜGYBEN.

ÉRDEKES TÖRTÉNET LOMBARD ÜGYBEN

Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

[cn-social-icon]

Érdekes történet kezd kibontakozni Lombard ügyben.

Az elszámolási törvénnyel kapcsolatban a Lombard ugyanis nem indított pert az állammal szemben, többek között azért, mert az egyoldalú szerződésmódosításban nem érezte magát érintve, tekintettel arra, hogy az Üzletszabályzata 6 (?) havi CHF LIBOR kikötést tartalmaz.

Ugyan a szerződésében nem sikerült eddig meglelni a kamat mértékét, de ez láthatóan senkit nem érdekel.

Tehát az elszámolásra vonatkozóan álláspontja az volt, hogy referencia árazású a hitele – így nem tartozik a tv hatálya alá -, ugyanakkor az elszámolás alkalmával igen nagy számban "nullás" visszatérítést jelölt meg.

A panaszra adott válaszában azt írta, hogy a futamidő alatt kedvezményt adott, és ezt a kedvezményt joga van levonni. A kedvezményt valóban jogában állna levonni, na de hol a kedvezmény?

Tisztelt Olvasóink!

A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.

Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. FACEBOOK:https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979

Akkor most tessenek megkapaszkodni! Szerinte a kedvezmény abban van, hogy a LIBOR értékének követése nem konkrétan meghatározott és kiolvasható, éppen ezért a csökkenést ő nem a LIBOR követésének tudja be, hanem kedvezménynek!!!

Tehát nem indít pert, mert referenciaárazású a kamat alkalmazása, ugyanakkor nem térít vissza, mert ő maga kedvezményt adott!
És akkor ennek a cégnek még van érvényes működési engedélye…..

Nem értek hozzá, de nem lehet, hogy ez csalás vagy sikkasztás, vagy mindkettő? Szerintem lehet világítani. – Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM