AZ LMP BENYÚJTOTTA A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYJAVASLATOT.

AZ LMP BENYÚJTOTTA A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYJAVASLATOT.

AZ LMP BENYÚJTOTTA A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYJAVASLATOT.

[good_old_share]


Az LMP benyújtotta a törvényjavaslatát a kilakoltatási mortaóriumról. a HIVATALOS DOKUMENTUMOT MEGTALÁLOD AZ OLDAL ALJÁN!

 

Állapot: benyújtva

loading...Iromány száma: T/16750.

Benyújtó(k)    Dr. Hadházy Ákos (LMP)
2017.07.28.: Schmuck Erzsébet (LMP)

Törvényjavaslat címe: A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvénynek a kilakoltatási moratórium megújításához szükséges módosításáról.

Általános indokolás:

 

A törvényjavaslat célja, hogy a devizahitelezés valódi károsultjainak továbbra is megoldatlan helyzetének végleges megoldását jelentő átfogó törvényi szabályozás megalkotásáig általános tilalmat vezessen be a 2014. évi XVII. törvénnyel érintett korábbi hasonló moratóriummal azonos követelési körben a devizatartozások miatti kilakoltatásokra.
A tilalom ugyan átmeneti jellegű, de annak lezárása a javaslat szerint későbbi törvényalkotói döntéstől függ, így lehetőséget ad arra, hogy egy, az uniós jogból következő fogyasztóvédelmi szempontoknak is megfelelő, végre tényleges megoldást adó új törvény megalkotásáig senkit se lehessen
kilakoltatni a devizakárosultak közül. Számos devizahiteles per van még folyamatban, amelyek egy része az Európai Unió Bíróságának előzetes döntésére vár.

loading...

Részletes indokolás

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A rendelkezések a 2014. évi XVII. törvénnyel érintett korábbi hasonló moratóriummal azonos követelési körben a moratórium külön törvény szerinti feloldásáig tiltják meg a végrehajtó számára az árverésen értékesített lakóingatlan kiürítésére irányuló hitelezői kérelem teljesítését.

A rendelkezést természetesen a folyamatban lévő végrehajtási eljárásokban is alkalmazni kell.
További részletek: A törvényjavaslatot ide kattintva letöltheted:

16750

FIGYELEM! Sokan jeleztétek, hogy a Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki, valamint a "követed" gombnál állítsd be a "megjelenítés elsőként" opciót, hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
AZ ÁTVERT "DEVIZÁSOK" KIFOSZTÁSA TOVÁBB FOLYIK.
AZ ÁTVERT “DEVIZÁSOK” KIFOSZTÁSA TOVÁBB FOLYIK.

AZ ÁTVERT "DEVIZÁSOK" KIFOSZTÁSA TOVÁBB FOLYIK. [good_old_share] A Jobbik fórumozik, az LMP rendkívüli parlamenti ülést sürget az országházban és közben......

"DEVIZAHITELEK"-A TELEFONNÁL FALUS ZSOLT.
“DEVIZAHITELEK”-A TELEFONNÁL FALUS ZSOLT.

"DEVIZAHITELEK"-A TELEFONNÁL FALUS ZSOLT. [good_old_share] A végrehajtások korszaka...   2017.07.28. Devizahitelezés - a Magyar állam konszolidációja, majd a forintosítással következett...

Close