AZ LMP BENYÚJTOTTA A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYJAVASLATOT.

AZ LMP BENYÚJTOTTA A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYJAVASLATOT.

AZ LMP BENYÚJTOTTA A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYJAVASLATOT.

[good_old_share]


Az LMP benyújtotta a törvényjavaslatát a kilakoltatási mortaóriumról. a HIVATALOS DOKUMENTUMOT MEGTALÁLOD AZ OLDAL ALJÁN!

 

Állapot: benyújtvaIromány száma: T/16750.

Benyújtó(k)    Dr. Hadházy Ákos (LMP)
2017.07.28.: Schmuck Erzsébet (LMP)

Törvényjavaslat címe: A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvénynek a kilakoltatási moratórium megújításához szükséges módosításáról.

Általános indokolás:

 

A törvényjavaslat célja, hogy a devizahitelezés valódi károsultjainak továbbra is megoldatlan helyzetének végleges megoldását jelentő átfogó törvényi szabályozás megalkotásáig általános tilalmat vezessen be a 2014. évi XVII. törvénnyel érintett korábbi hasonló moratóriummal azonos követelési körben a devizatartozások miatti kilakoltatásokra.
A tilalom ugyan átmeneti jellegű, de annak lezárása a javaslat szerint későbbi törvényalkotói döntéstől függ, így lehetőséget ad arra, hogy egy, az uniós jogból következő fogyasztóvédelmi szempontoknak is megfelelő, végre tényleges megoldást adó új törvény megalkotásáig senkit se lehessen
kilakoltatni a devizakárosultak közül. Számos devizahiteles per van még folyamatban, amelyek egy része az Európai Unió Bíróságának előzetes döntésére vár.

Részletes indokolás

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A rendelkezések a 2014. évi XVII. törvénnyel érintett korábbi hasonló moratóriummal azonos követelési körben a moratórium külön törvény szerinti feloldásáig tiltják meg a végrehajtó számára az árverésen értékesített lakóingatlan kiürítésére irányuló hitelezői kérelem teljesítését.

A rendelkezést természetesen a folyamatban lévő végrehajtási eljárásokban is alkalmazni kell.
További részletek: A törvényjavaslatot ide kattintva letöltheted:

16750

FIGYELEM! Sokan jeleztétek, hogy a Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki, valamint a "követed" gombnál állítsd be a "megjelenítés elsőként" opciót, hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM