EGYMILLIÁRD EURÓ KÁRTÉRÍTÉS A MAGYAR “DEVIZA”-“HITELESEKNEK”!

EGYMILLIÁRD EURO KÁRTÉRÍTÉS A MAGYAR "DEVIZA"-"HITELESEKNEK"!

Devizahitel: még a tavaszi ülésszakban szavazhatnak. Moody’s: saját elsődleges becslése szerint a döntés nyomán a magyar bankoknak hozzávetőleg egymilliárd euró kártérítésben kell részesíteniük a devizahiteleseket.

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy még a rendkívüli parlamenti ülés vége előtt terjessze be a Ház elé első törvénymódosítási javaslatát a devizahitelesek érdekében.

„A Kúria meghozta döntését a devizahitelesekkel kapcsolatban. Kinyilvánították, hogy a bankok tisztességtelenül jártak el. Ennek alapján a kormánynak és az Országgyűlésnek határozott lépéseket kell tennie.

loading...


A kormány keressen olyan jogi megoldást, amely alapján a peres utakat le lehet rövidíteni és a devizahitelesek visszakaphatják jussukat. Azt kérem a kormánytól, hogy július 4-ig dolgozza ki ennek a folyamatnak a jogi hátterét és akkor a Fidesz-frakció a tavaszi ülésszak végéig meg is tudja tárgyalni a beterjesztett javaslatokat” – mondta Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában.

Tállai András válaszában elmondta, hogy a kormány egyetért a Rogán által felvetett devizahiteles-problémákkal. Az államtitkár szerint olyan megoldást kell találni, amellyel el lehet kerülni a perek sokaságát és egy olyan felelősségteljes, valamint végleges jogi megoldást kell találni, amivel elkerülhető az újabb perek sokasága.

Szerdán tárgyal a Kúria döntéséről a kormány

Korábban Z. Kárpát Dániel (Jobbik) megdöbbentőnek nevezte, hogy a kormány csak ősszel terjesztené be a devizahiteles kérdést rendező javaslatát. Tállai azt mondta: a kormány nyáron is kéthetente ülésezni fog, és már szerdán tárgyalni fogja a Kúria döntéséből fakadó feladatokat. Ha úgy látja, még a nyár folyamán beterjeszti az Országgyűlés elé a szükséges teendőket.

loading...


Kiszámolták, mennyi járhat vissza

A magyar bankrendszer adósminősítési szempontból negatív, hosszabb távon azonban több szempontból is kedvező hatásai lehetnek a Kúria által a devizaalapú hitelek ügyében múlt héten hozott döntésnek – állapítja meg hétfői elemzésében a Moody’s Investors Service. A világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítő és gazdaságelemző csoportja Londonban ismertetett heti globális hitelpiaci összefoglalójában közölte: saját elsődleges becslése szerint a döntés nyomán a magyar bankoknak hozzávetőleg egymilliárd euró kártérítésben kell részesíteniük a devizahiteleseket.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlésnek kell igazságot tennie a devizahitelesek ügyében. Szerinte a Kúria döntése fordulópont, és a törvényalkotás feladata olyan jogszabályokat alkotni, miszerint a devizahiteleknek jóvá kell írni, amit a bankok az árfolyamréssel és az egyoldalú szerződésmódosítással elvettek tőlük. – MNO

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
RENDŐRI SEGÍTSÉGGEL LAKOLTATTÁK KI A 74 ÉVES NŐT KECSKÉSEN.
RENDŐRI SEGÍTSÉGGEL LAKOLTATTÁK KI A 74 ÉVES NŐT KECSKÉSEN

Rendőri segítséggel lakoltatták ki a 74 éves nőt Kecskésen Húsbavágóan éles manifesztumát tapasztalhatta meg hétfő délelőtt a Kandó Kálmán utcában...

ÁTSZAKADTAK A "DEVIZÁS" GÁTAK.
ÁTSZAKADTAK A “DEVIZÁS” GÁTAK

Átszakadtak a devizás gátak A Kúria nagyon messzire ható döntésének emésztgetése jegyében telt június középső hete. A legfelsőbb bíróság korábbi...

Close