Végrehajtás és az esetleges kilakoltatás veszély is megszűnt ebben az esetben + egy figyelmeztetés

devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, dr. Budaházi János ügyvéd, Végrehajtás és az esetleges kilakoltatás veszély is megszűnt ebben az esetben + egy figyelmeztetés

Végrehajtás és az esetleges kilakoltatás veszély is megszűnt ebben az esetben + egy figyelmeztetés

Végzés az oldal alján olvasható!

Figyelmeztetés!

Hiába van újra veszélyhelyzet, véget ér a kilakoltatási és ingatlan-árverési moratórium. ( cikk alatt olvasható )
A felfüggesztési perben Dr. Budaházi János ügyvédi iroda járt el.
A felfüggesztési perben a Bíróság indoklása:

„A felperesek az I.r. alperessel kötött deviza alapú kölcsönszerződés érvénytelenségének a megállapítása, és az érvénytelenség jogkövetkezményének a levonása iránt terjesztettek elő keresetet a hitelező I.r. alperessel, és a megszűnt kölcsönszerződésből eredő követelést engedményezés útján megszerző II. r. alperessel, majd újabb engedményezés útján megszerző III.r. alperesek ellen.

A felperesek kérték a fenti szerződés alapján tett, közjegyzői okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozataik és a közjegyzői okiratba felmondó nyilatkozatok alapján kiállított végrehajtási záradékkal indult végrehajtások felfüggesztését is.

A fentiekre tekintettel a bíróság megállapította, hogy a végrehajtás tárgya a végrehajtandó követelés alapjául szolgáló jogviszony.
A perben hozott döntés a végrehajtás korlátozásához vagy megszüntetéséhez is vezethet. 
Ezért a bíróság a végrehajtást felfüggesztette.”

Figyelem!

Hiába van újra veszélyhelyzet, véget ér a kilakoltatási és ingatlan-árverési moratórium

Az elmúlt két évben – 2020-ban pár hónap kivételével – nem lehetett ingatlan kiürítése iránt intézkedni, azaz kilakoltatni senkit. 
2022 Június közepe után a kilakoltatások újabb hulláma indulhat el.

2022. május 31-én hatályát veszti az a kormányrendelet, amely elrendelte, hogy ingatlan kiürítése és lakóingatlan árverezése iránt csak a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. naptól lehet intézkedni.

Így, bár a veszélyhelyzetet a kormány az orosz-ukrán háborúra hivatkozva fenntartja, a kilakoltatási moratórium június 15-én megszűnik.

2022. május 26-án jelent meg a kormányrendelet, amely listázza azokat a járvány miatti veszélyhelyzeti rendeleteket, amelyeket a kormány a háborús veszélyhelyzetben is fenntart.

A felsorolásban azonban nem található meg a moratóriumról rendelkező kormányrendelet. 

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló 2022. évi V. törvény sem rendelkezik a moratórium további meghosszabbításáról, így június 15-től a végrehajtási törvény általános szabályai térnek vissza.

Jogi probléma esetén keressék bizalommal Dr. Budaházi János egyéni ügyvédet „polgári és büntető jogász” 
Ügyvédi iroda elérhetősége: 2030. Érd. Mályva utca 14. Tel: 06-70-632-3583 vezetékes telefon: 06-23-360-472. Email: drbudahazijanos.erd@gmail.com. Szabó Miklós ügyvédi irodavezető, biztonság – jogi és kommunikációs tanácsadó.
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM