Egy anya levele a Miniszterelnökhöz

Tisztelt Nemzeti civil Kontroll! Rövid levelem elküldtem a miniszterelnöknek, sajnos nem kaptam rá választ…

Nagy átverés az árfolyamgát, megint megvezetik az embereket. Hol a segítség? Nem kellene inkább törvényességet gyakorolni? Mi lesz a magyar családokkal, mindenki megy az utcára és elveszti egy élet munkáját? 

Szomorú és méltatlan, hogy a XXI. században ez megtörténhet!

Üdvözlettel: Sz Lászlóné


A levél:

 

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Fiam kérte a 180 Ft-os árfolyamgátat. Előzőleg 74.000 Ft volt a törlesztőrészlete erre a kicsike lakásra, amiben  élek. Eddig erőn felül fizetett. Most a 180 Ft-os árfolyamgát mellett 71.000 Ft-ot fizet, mert a bank felemelte a kamatot. Emellett külön számlán gyülik a különbözet! Hol itt a segítség?  A bank mindent tehet??? -32.000 Ft törlesztőrészletre szerződött vagy 6 éve,  ennyit vállalt, mert ennyit tudott volna becsülettel fizetni….azóta nem csak a törlesztőrészlete nőtt meg alaposan, hanem a tőketartozása is. Van kiút ebből az adósrabszolgaságból? Fiam ettől a hónaptól már nem fizeti a részletet, mert azt mondja, nem fog 50-60 millióért egy 36 négyzetméteres lakást venni!

8 milliót vett fel az AXA Banktól, aki 3 havonként emelte a kamatot jogtalanul…. már 10 milliót visszafizetett de még a   többszörösével tartozik mint amennyit eddig visszafizetett.(???!!!)  Pertársaságba tömörülve vajon megnyeri-e a pert???? Mi lesz velünk? 

Egy 50 négyzetméteres új és tehermentesített lakást adtunk el, hogy a fiam is külön élhessen családjával, ezért két kicsike lakást  vettünk hitelre. Fiam egyéves kisgyermekével és feleségével egy kb. 40 négyzetméretres lakásban él, ott a havi törlesztése több kb. 200 ezer ft, itt meg a 71 ezer Ft…. már nem birja tovább gyesen lévő felesége és kisgyermeke mellett ezt a horibilis törléesztőrészletet fizetni. Nem ezt vállalta. Mi lesz velünk? Utcára kerülünk….!

Nekem ebben a kicsike lakásban egy élet munkája fekszik, szerkezetkészen vettük /csak a 4 fal volt!/ és a megtakarított pénzemen vettem bele tűzhelyet, konyhabutort járólapot csempét fürdőszoba-berendezést stb. Még egy lakást nem tudok megvenni. Ezt a  87.000 Ft-os nyugdijam nem teszi lehetővé, hiszen egyik napról a másik napra élek,  nem kérek segélyt az államtól, próbálom beosztani azt ami van.  Én fizetném a hitelt, de akkor meg a közüzemi számlákat nem tudnám befizetni, amiből sosem volt tartozásom.
Mit tehetek???

Hogyan tovább Honatyák? SEGITSETEK! BELEROKKANUNK!

 

Választ várva tisztelettel  és további eredményes munkát kívánva: egy 69 éves egyedül élő kisnyugdíjas pedagogus asszony

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM