Egy anya levele a Miniszterelnökhöz

loading...

Tisztelt Nemzeti civil Kontroll! Rövid levelem elküldtem a miniszterelnöknek, sajnos nem kaptam rá választ…

Nagy átverés az árfolyamgát, megint megvezetik az embereket. Hol a segítség? Nem kellene inkább törvényességet gyakorolni? Mi lesz a magyar családokkal, mindenki megy az utcára és elveszti egy élet munkáját? 

Szomorú és méltatlan, hogy a XXI. században ez megtörténhet!

Üdvözlettel: Sz Lászlóné


loading...

A levél:

 

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Fiam kérte a 180 Ft-os árfolyamgátat. Előzőleg 74.000 Ft volt a törlesztőrészlete erre a kicsike lakásra, amiben  élek. Eddig erőn felül fizetett. Most a 180 Ft-os árfolyamgát mellett 71.000 Ft-ot fizet, mert a bank felemelte a kamatot. Emellett külön számlán gyülik a különbözet! Hol itt a segítség?  A bank mindent tehet??? -32.000 Ft törlesztőrészletre szerződött vagy 6 éve,  ennyit vállalt, mert ennyit tudott volna becsülettel fizetni….azóta nem csak a törlesztőrészlete nőtt meg alaposan, hanem a tőketartozása is. Van kiút ebből az adósrabszolgaságból? Fiam ettől a hónaptól már nem fizeti a részletet, mert azt mondja, nem fog 50-60 millióért egy 36 négyzetméteres lakást venni!

8 milliót vett fel az AXA Banktól, aki 3 havonként emelte a kamatot jogtalanul…. már 10 milliót visszafizetett de még a   többszörösével tartozik mint amennyit eddig visszafizetett.(???!!!)  Pertársaságba tömörülve vajon megnyeri-e a pert???? Mi lesz velünk? 

Egy 50 négyzetméteres új és tehermentesített lakást adtunk el, hogy a fiam is külön élhessen családjával, ezért két kicsike lakást  vettünk hitelre. Fiam egyéves kisgyermekével és feleségével egy kb. 40 négyzetméretres lakásban él, ott a havi törlesztése több kb. 200 ezer ft, itt meg a 71 ezer Ft…. már nem birja tovább gyesen lévő felesége és kisgyermeke mellett ezt a horibilis törléesztőrészletet fizetni. Nem ezt vállalta. Mi lesz velünk? Utcára kerülünk….!

Nekem ebben a kicsike lakásban egy élet munkája fekszik, szerkezetkészen vettük /csak a 4 fal volt!/ és a megtakarított pénzemen vettem bele tűzhelyet, konyhabutort járólapot csempét fürdőszoba-berendezést stb. Még egy lakást nem tudok megvenni. Ezt a  87.000 Ft-os nyugdijam nem teszi lehetővé, hiszen egyik napról a másik napra élek,  nem kérek segélyt az államtól, próbálom beosztani azt ami van.  Én fizetném a hitelt, de akkor meg a közüzemi számlákat nem tudnám befizetni, amiből sosem volt tartozásom.
Mit tehetek???

Hogyan tovább Honatyák? SEGITSETEK! BELEROKKANUNK!

 

Választ várva tisztelettel  és további eredményes munkát kívánva: egy 69 éves egyedül élő kisnyugdíjas pedagogus asszony

Read previous post:
Kásler Árpád levele Orbán Viktorhoz

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr! A mai napon eltemettek Gyulán egy középkorú férfit, a devizahitelnek nevezett csalást és annak következményeit...

Közérdekű pereket kényszerből az Európa Bíróságon kezdeményezek!

KÖZÖS ÉRDEK! KÉRJÜK AZ ERKÖLCSI TÁMOGATÁST, KÉRJÜK A MEGOSZTÁST.A NYILVÁNOSSÁG EREJÉVEL! (letölthető dokumentumok a lap alján!) Közérdekű pereket kényszerből az...

Close